Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Mleko za mačje mladiče Lactol Kitten

Na zalogi

Mleko za mačje mladiče Lactol Kitten je podobno naravnemu mleku mačjih samic in ima dodane bistvene sestavine za zdrav razvoj mladičkov: DHA za razvoj možganov, tavrin, vitamine in minerale.

12,59

Beaphar

Opis

Mleko za mačje mladiče Lactol Kitten Beaphar je mlečni nadomestek za mačje mleko.

 • Popoln nadomestek mleka za novorojene mladiče mačk in osirotele mačje mladiče.
 • Mleko v prahu za mladiče je podobno naravnemu mleku mačjih samic in ima dodane bistvene sestavine za zdrav razvoj mladičkov:
  • DHA za razvoj možganov,
  • tavrin,
  • vitamine in minerale.
 • Beaphar Lactol Kitten Milk zagotavlja najboljši začetek v življenju in je primeren za odstavljanje muck od mačjega mleka, brejost, laktacijo ter bolne in okrevajoče mačke.
 • Nadomestno mleko za mačje mladičke lahko reši življenje mladim muckam.

Beaphar Lactol Kitten vsebuje aminokisline, je obogaten z vitamini in minerali. Mleko za mladičke muck je izdelano iz lahko prebavljivih izdelkov iz sirotke in je zelo podobno naravnemu mleku muck. Zaradi posebnega postopka obdelave beljakovinske molekule ohranijo večjo prehransko vrednost. Mleko ima dodan tavrin in DHA (dokozaheksaenojsko kislino), ki dokazano pomaga pri kognitivnem razvoju in ostrini vida.

Beaphar Lactol Kitten Milk se lahko uporablja tudi za odstavljanje mačjih mladičev, pri brejih ali doječih mucah ter pri bolnih mačkah ali pri mačkah v času okrevanja ali ko je potrebna vzreja mladičev.

Navodila za pripravo mleka za mladiče

S priloženo merico dodamo Beaphar Lactol Kitten mleko v toplo prevzeto vodo (pred uporabo se mora prevreta voda nekoliko ohladiti) in premešamo, da se mleko v prahu popolnoma raztopi v vodi. Pustimo, da se ohladi do mlačnega – pri 38 °C je primerna temperatura za postrežbo v steklenički za mladičke, ki mora biti vedno čista in sterilna.

Navodila za pripravo mleka za odrasle mačke: Beaphar Lactol Kitten za starejše mačke lahko zmešamo tudi s hladno vodo.

 • Pripravljeno mleko v prahu Beaphar Lactol Kitten lahko hranimo v hladilniku do 24 ur, vendar ga je treba pred hranjenjem mladičev ponovno segreti na 38 °C.
 • Če hranimo neodstavljene mladiče z mlekom v prahu, je pomembno, da mačje mladiče stehtamo vsak dan. Meritve primerjamo s pomočjo tabele rasti, kot jo priporoča vaš veterinar.
 • Priporočeno redčenje: S priloženo merico dodamo 31 g (7 ravnih meric) v 100 ml tople vode.
 • 1 liter pripravljenega Beaphar Lactol Kitten mleka iz prahu vsebuje približno 1250 kcal.

Priporočeno hranjenje mačjih mladičev z mlekom v prahu

Navedene količine na dan morajo biti razdeljene na več dnevnih obrokov:

 • Teža 100 g (0,1 kg) in starost 2–7 dni – doziranje 50 ml na dan razdelimo na 6–12 (vključno čez noč) obrokov.
 • Teža 200 g (0,2 kg) in starost 8–21 dni – doziranje 80 ml na dan razdelimo na 8 (vključno čez noč) obrokov.
 • Teža 400 g (0,4 kg) in starost 22–28 dni – doziranje 135 ml na dan razdelimo na 6–8 (vključno z eno noč) obrokov.
 • Teža 600 g (0,6 kg) in starost 29–35 dni – doziranje 180 ml na dan razdelimo na 4–6 obrokov.
 • Teža 1kg (1kg) in starost 36*–42* dni – doziranje 250ml na dan razdelimo na 3 obroke.

* Po 36. dnevu počasi preidemo na trdnejšo prehrano za mačke – posebno hrano za mačje mladiče.

 • Beaphar Lactol se lahko uporablja kot pomoč pri odstavitvi. Pripravljeno mleko Beaphar Lactol Kitten Milk zmešamo z majhno količino hrane za mačje mladiče, tako da vsak dan postopoma zmanjšujemo količino mleka in povečujemo količino suhe hrane.
 • Mačjim mladičem, mlajšim od 6 tednov, se lahko Beaphar Lactol Kitten daje kot dodatna hrana poleg materinega mleka. Priporočena količina = do 40 ml na kg. Odstavljeni mačji mladiči, starejši od 6 tednov, odrasle mačke med brejostjo ali laktacijo, bolne ali okrevajoče: priporočena količina za hranjenje = 13 ml na kg.

Mačje mleko v prahu za mladiče vsebuje 250 g.

Mačje mleko v prahu Lactol Beaphar

Pred uporabo vedno preberemo navodila izdelka. Hranimo izven dosega otrok. Izdelek je primeren samo za živalsko uporabo. Izdelek je treba hraniti v originalni embalaži, na suhem in hladnem mestu, zaščiteno pred svetlobo. Po vsaki uporabi jer treba pokrov tesno zapreti. Mleko v prahu porabimo v treh mesecih po odprtju, po tem času neuporabljen izdelek in embalažo zavržemo med gospodinjske odpadke. Embalažo je mogoče reciklirati.

Vse izdelke lahko kupite tudi v naših fizičnih trgovinah ZOO Slonček. Dobrodošli v naših trgovinah po Sloveniji. V kolikor boste potrebovali nasvet glede pasje prehrane, se lahko obrnete na nas ali na naše prodajno osebje.

Bea-lactol-k1299

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Mleko za mačje mladiče Lactol Kitten”