Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Pasji mladiček v novem domu

Pasji mladiček

Pasji mladiček v novem domu prinese v družino veliko novega. Obilico veselja, prav pa je, da se z njim prebudi tudi odgovornost. Kužek je živo bitje in v prvem letu zahteva vso pozornost odgovornega skrbnika. Pasje življenje v prvem letu zahteva veliko mero potrpežljivosti. Tudi časa za učenje vseh za življenje pomembnih veščin, ubogljivosti, socializacije. Predvsem pa čas za brezpogojno ljubezen, ki jo kužek izkazuje vsem v družini.

Pasji mladiček: Prilagojena hrana za mladiče

Za mladička se dogovorite pri odgovornih rejcih, ki se zavedajo, da je za zdrav razvoj mladičev pomembna že prehrana breje psice. Pri velikih leglih je mladiče treba hraniti tudi z mlekom za mladičke. To pa mora biti kvalitetno. Navadno se uporablja pripravljeno mleko v prahu (puppy milk), ki ima formulo prilagojeno prebavi psičkov. Mladičke pa se hrani s stekleničko za mladičke. Prehod na trdo hrano se priporoča po enem mesecu starosti mladičkov, ta naj bo postopen. Hrano jim natresite v plitko pasjo posodo večkrat na dan. Pasji mladiči morajo imeti zaradi večjih energetskih potreb več obrokov dnevno. Na začetku po štiri dnevne obroke, nato pa se do enega leta pogostost zmanjša na hranjenje enkrat dnevno. Prehrano je treba prilagajati potrebam pasme in spremljati napredek mladička. Pri večjih pasmah je treba biti še bolj pazljiv, saj njihova (pre)hitra rast lahko privede do kasnejših težav s sklepi. Zato je pomembno, da izbirate suho pasjo hrano glede na potrebe posameznega kužka. V naši spletni trgovini imamo na voljo različne pasje hrane za mladiče. Vseh se drži oznaka PUPPY, so pa različnih blagovnih znamk.

Pasji briketi za mladiče različnih blagovnih znamk so predstavljeni v nadaljevanju!

Še več različnih hran za vaše kužke, tudi, ko bodo dopolnili 1 leto, lahko najdete v kategoriji briketirana hrana za pse.

Pasji mladiček: Oprema za prevoz mladiča in bivanje mladiča

Za mladiča potrebujemo osnovno opremo – transportni boks za prevoz ali kovinski boks, v katerem bo lahko varno in brez strahu v času naše odsotnosti počakal. Za prijetno bivanje lahko psu priskrbimo tudi pasjo ogrado.

Kaj pa, ko je pasji mladiček sam doma? Za bivanje v stanovanju ali na vrtu lahko izbirate med kletkami ali ogradami.

Tudi pasja blazina naj bo izbrana premišljeno – da jo boste po uporabi mladička lahko hitro tudi očistili!

Pasji mladiček: Oprema za sprehod z mladičem

Pasji mladiček potrebuje red, to velja za prehranjevanje in tudi za sprehajanje. Vzgoja pasjega mladiča se pravzaprav lahko začne z vodenjem na povodcu. To je pomemben del osnovne vzgoje psa, da kot odrasel pes ne bo vlekel na sprehodu. Primerno vedenje s povodcem se začne s pravilom, da vi vodite psa na povodcu in ne on vas! Že od majhnega je treba mladiča navajati, da je med sprehodom pozoren na vas in vaše ukaze, pri tem pa mora biti povodec čim bolj ohlapen. Učenje prvih vaj naj poteka s pomočjo posebnih oprsnic za pse in pohval v obliki priboljškov. Svetujemo, da z mladičkom obiščete pasjo šolo!

Nega mladiča: Izdelki za negovanje pasjega mladička

Pasja nega je pomembna na vseh nivojih. Psu je treba redno krtačiti dlako in skrbeti za umivanje kožuščka. Redno mu je treba negovati tačke, predvsem pozimi in poleti, ko so izpostavljene mrazu, vročini in soli. Kuža mora biti vajen tudi čistiti zobe in uhlje, oči ter krajšati kremplje. Če bo že od doma vajen, da mu pregledujete gobček in zobe ter uhlje in oči, da ga čohljate po trebuhu ali se dotikate njegovih tačk, bo med nego ostal miren, pa tudi obisk pri veterinarju bo zanj manj stresen. Čim prej ga seznanite z vso potrebno opremo, ki vam lahko olajša Pasja nega je pomembna na vseh nivojih. Psu je treba redno krtačiti dlako in skrbeti za umivanje kožuščka. Redno mu je treba negovati tačke, predvsem pozimi in poleti, ko so izpostavljene mrazu, vročini in soli. Kuža mora biti vajen tudi čistiti zobe in uhlje ter krajšati kremplje. Če bo že od doma vajen, da mu pregledujete gobček in zobe ter uhlje, da ga čohljate po trebuhu ali se dotikate njegovih tačk, bo med nego ostal miren, pa tudi obisk pri veterinarju bo zanj manj stresen. Čim prej ga seznanite z vso potrebno opremo, ki vam lahko olajša negovanje psa.

Izdelki za navajanje na čistočo

Pasji mladiček in lulanje! Privajanje na čistočo je ena od pomembnih vaj, ko bo mladiček prišel v novi dom. Mladička vsakih nekaj ur peljite ven in pohvalite, ko bo opravil malo ali veliko potrebo. Pomembno je, da ga navajate na red – torej izbirate za sprehod približno iste ure. Dom pa opremite tako, da bo mogoče za njim hitro pospraviti, če mu potrebe ne bo uspelo opraviti na za to namenjenem mestu. Naj vam bodo v pomoč izdelki za navajanje na čistočo.

Pasje igračke za razigrane mladiče

Pasji mladiček grize! Pasje igračke bodo preprečile marsikatero neumnost vašega mladička. Če bo imel kuža dovolj igračk, ki bodo zaposlile njegove možgane in zobe, ne bo zgrizel čevljev, se spravljal na pohištvo ali kako drugače uničeval imetja vašega doma. Priskrbite mu igračke, ki ga bodo zaposlile in se z njim crkljale. Poskrbite, da se boste tudi vi igrali z njim, saj boste tako še dodatno utrdili vez z novim družinskim članom. Izbira raznolikih igračk za pse v naši ponudbi je kakovostna ne glede na to, kaj boste ponudili vašemu psu.

Seveda ne pozabite mladička pohvaliti za vzorno vedenje, občasno pa ga tudi nagradite s kakšnim pasjim priboljškom.

V kolikor potrebujete naš nasvet, vabljeni v naše trgovine ZOO Slonček. V naši specializirani trgovini za male živali vam bo osebje svetovalo, kaj vse potrebuje vaš mladiček za varno in prijetno bivanje v novem domu.

Še več prispevkov, nasvetov in izdelkov za pasje mladičke (puppy / junior) predstavljamo na strani ‘pasji mladički’. Vabljeni k prebiranju vsebin o mladičkih.

Psi Hrana za pse Oprema za pse

Pusti komentar

Nazaj
Iskanje po spletni trgovini za male živali s pomočjo oznak
Naprej
Izdelki v akciji v spletni trgovini za male živali