Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Varstvo osebnih podatkov na spletni strani

Varstvo osebnih podatkov

Podjetje Saša Primožič s.p. deluje v skladu z veljavno zakonodajo – Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR).

Kot odgovorno podjetje obveščamo uporabnike spletne strani www.zazivali.si o uskladitvah, ki smo jih morali sprejeti. Zato, da še naprej zagotavljamo zakonsko določen nadzor nad vašimi osebnimi podatki, ki jih hranimo za namen nakupa izdelkov iz naše spletne trgovine.

V nadaljevanju navajamo podrobnosti o namenu pridobljenih podatkov. In kako se ti podatki uporabljajo ter kako lahko kupci izdelkov v spletni trgovini uveljavljajo svoje pravice.

V sklopu varovanja osebnih podatkov kot odgovorno podjetje zagotavljamo pravico, da posameznik od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva dostop do naslednjih informacij.

Vrste osebnih podatkov, namen in pravna podlaga za obdelavo podatkov

Vrste osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali za namen nakupa izdelkov iz naše spletne trgovine, podjetje hrani za namen posameznega nakupnega procesa.

Za posamezen nakup in dostavo izbranih izdelkov potrebujemo vaše ime in priimek, poštni naslov (naslov, poštno številko, kraj, država), elektronski naslov (za obvestila v povezavi z naročilom) ter telefonsko številko (za obvestilo o dostavi).

Posredovanje teh podatkov je prostovoljno, kar pomeni, da vaše osebne podatke zbiramo le, če nam jih posredujete preko spletnega obrazca. S prostovoljnim klikom na ‘Potrdi naročilo’ vaše naročilo blaga postane dokument s pravno podlago za obdelavo podatkov.

Pri oddaji naročila imate možnost ustvariti račun za kasnejšo rabo. Po oddanem naročilu imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov – vpogled in njihovo prepisovanje.

Zagotavljamo vam, da vaše osebne podatke, ki nam jih posredujete preko spletnega obrazca, hranimo in obdelujemo zgolj za namen nakupnega procesa.

Elektronski naslov, varovanje

Naveden elektronski naslov se ne uporablja za pošiljanje promocijskih elektronskih sporočil. O novostih, akcijah in posebnih ugodnostih – nanje se mora vsak posameznik prijaviti preko spletnega obrazca Slončkovega kluba (dostopen na tej povezavi).

Podjetje Saša Primožič s.p. osebne podatke varuje skladno z veljavno zakonodajo. Osebni podatki so uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani. Prav tako podjetje vaših osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam.

Imate pa pravico do prenosljivosti podatkov (prejem podatkov v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali posredovanje podatkov drugemu upravljavcu).

Popravki in omejitve

Kadarkoli lahko zahtevate popravek netočnih osebnih podatkov ali dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov;

Kadarkoli lahko zahtevate omejitve obdelave – če oporekate točnosti podatkov (za obdobje, ki upravljavcu osebnih podatkov omogoča preverbo točnosti osebnih podatkov):

  • če je obdelava nezakonita in namesto izbrisa zahtevate omejitev uporabe podatkov;
  • če upravljavec podatkov ne potrebuje več za potrebe obdelave, vi pa jih potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
  • če vložite ugovor zoper obdelavo svojih podatkov na osnovi zakonitih interesov upravljavca, dokler se ne preveri zakonitost njihove obdelave.

Obdobje hrambe osebnih podatkov:

Vaši osebni podatki, ki jih oddate na naročilu se hranijo le omejen čas. Toliko, kot je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani.

V primeru podane zahteve po izbrisu osebnih podatkov ali po prenehanju potrebe po vodenju podatkov oz. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se vaši osebni podatki nemudoma nepovratno in trajno izbrišejo iz naše evidence.

Kadarkoli lahko zahtevate izbris vseh osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. Razen v primerih, ko bi jih podjetje Saša Primožič s.p. potrebovalo za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Uporabniki osebnih podatkov:

Vaše podatke shranjujemo in obdelujemo v centralnem poslovnem programu. Računalniški sistemi, ki jih uporabljamo, so s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi zaščiteni proti nenamernemu in nezakonitemu dostopu. Spreminjanju, razkritju ali razširjanju podatkov s strani nepooblaščenih oseb ter pred nenamerno ali nezakonito izgubo in uničenjem osebnih podatkov.

V okviru zakonskih pristojnosti se osebni podatki razkrivajo zaposlenim v podjetju, ki dostopajo do centralnega poslovnega programa zaradi namena izpolnitve vašega naročila. Ponudnikom poštnih storitev in ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme, s katerimi imamo sklenjeno pogodbo o sodelovanju.

V nobenem primeru navedeni uporabniki vaših osebnih podatkov ne obdelujejo za lastne namene.

Pišite nam – varstvo osebnih podatkov

Za vse informacije v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov – informacije o vrsti osebnih podatkov, namenu, obdobjem hrambe, uporabnikih itd. nam lahko pišete na info@zazivali.si – dopišite zadevo: Varstvo osebnih podatkov.

Varstvo osebnih podatkov: Zahteve glede uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko posameznik v pisni obliki naslovi na upravljavca osebnih podatkov. To je podjetje Saša Primožič s.p., Kidričeva ulica 60, 1236 Trzin ali na elektronski naslov info@zazivali.si.

Za potrebe identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki si podjetje Saša Primožič s.p. pridružuje pravico do zahteve dodatnih podatkov za identifikacijo. Ukrepanje pa lahko zavrne zgolj v primeru, ko dokaže, da ne more zanesljivo identificirati posameznika, ki sproži postopek uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki.

Zavezujemo se …

Podjetje Saša Primožič s.p. se zavezuje, da bo vsak zahtevek obravnaval in nanj odgovoril v najkrajšem možnem času. Brez nepotrebnega odlašanja in v skladu z zakonskimi zahtevami ter vas obvestil o sprejetih ukrepih.

Kadarkoli imate pravico, da vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS. Če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.

Izjava o varstvu osebnih podatkov in spremembah, ki stopijo v veljavo z dnem, 25. 5. 2018, je objavljeno na spletni strani www.zazivali.si.

Varstvo osebnih podatkov, zadnja sprememba: 10.6.2020.

Akcije in novice

Pusti komentar

Nazaj
Ambasadorji nasmeha – društvo za terapijo s pomočjo živali
Naprej
Maine Coon – maček Lucky se rad potepa po Sloveniji