Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Kvalitetna pasja hrana priznanih blagovnih znamk – VODIČ

Kvalitetna pasja hrana

Kvalitetna pasja hrana priznanih blagovnih znamk je zelo širok pojem in marsikateri skrbnik psa ne ve, ali je izbral dovolj kvalitetno pasjo hrano za svojega ljubljenčka. Naučite se prepoznati kakovost pasjih hran v obliki briketov, ki jih imajo psi po vrhu tudi zelo radi. Blagovne znamke na področju razvoja pasjega prehranjevanja delajo v prid psom in njihovemu zdravju. Priznani proizvajalci pasjih hran po vsem svetu razvijajo različne formule hrane za pse na osnovi potreb, starosti in velikosti psov, upoštevajo pa tudi posebne potrebe psov skozi razvojna obdobja in različna obdobja v njihovih življenjih.

Kako izbrati najboljšo hrano za psa: vodnik za zdravo prehrano

V prispevku preberite:

Predstavitev hran za pse po blagovnih znamkah:

Kako izbrati pravo hrano za psa?

Kako med vso ponudbo kvalitetne pasje hrane izbrati tisto pravo hrano, ki bo ustrezala potrebam vašega psa? Pri izboru je treba upoštevati nekaj dejstev in poznati poglavitne razlike med pasjimi hranami. Pasje hrane se med seboj razlikujejo po različnih lastnostih. Če pogledamo prvo lastnost – vsebnost vlage – se hrane delijo na tri oblike (mokra hrana za psa, polvlažna in suha pasja hrana).

Kvalitetna pasja hrana – sestavine, dodatki in način priprave

Če pogledamo drugo lastnost – sestavine – se hrane ločijo med seboj glede na različne vire beljakovin, ogljikovih hidratov, maščob. Če pogledamo tretjo lastnost – dodatki v pasji hrani – so to različni dodatki (funkcionalni dodatki, vitamini in minerali), ki vplivajo na kakovost pasje hrane. Če pogledamo četrto lastnost – način priprave hrane – se hrane ločijo kot običajno pripravljene, liofilizirane ali pa hladno stiskane pasje hrane.

Kvalitetna hrana za pse – glede na starost, velikost in razred

Če pogledamo še peto lastnost – oznaka starosti – se hrane razlikujejo po formulah za različna starostna obdobja. V tem pomenu poznamo tri segmente – hrana za pasje mladičke puppy ali junior, hrana za odrasle pse adult, hrana za starejše pse nad 7 let senior. Med pomembnimi lastnostmi je tudi šesta lastnost – velikost briketov. Kvalitetne pasje hrane razmišljajo o tem, kako veliki so briketi za psa oziroma za različne velikosti psov – v tem segmentu ločimo oznake: small breed, medium breed in large breed hrane. Sedma lastnost, ki je zelo pomembna – oznaka kvalitete oz. razred – pa na prvi pogled že pomaga določiti kakovost (premium hrana, super premium hrana za pse, ultra premium pasja hrana). Kateri pa so najboljši briketi za psa?

Kvalitetna hrana za psa – analitska vsebnost posamezne hrane

Ko izbirate pravo hrano za vašega psa, bodite pozorni na analitske sestave. Te pokažejo, kakšen je delež beljakovin, ogljikovih hidratov, maščob in drugih hranil v pasji hrani za vašega ljubljenčka.

Pasji skrbnik ima pomembno nalogo, ko izbira pasjo hrano, ki je primerna za ljubljenčka. Saj mora zadostiti vsem prehranskim potrebam. Kaj vpliva na izbor primerne hrane za pse? 1. Pasma in velikost psa igrata pomembno vlogo pri izboru pasje hrane. 2. Starost psa je prav tako pomembna, saj imajo psi v različnih življenjskih obdobjih drugačne prehranske potrebe. 3. Telesna aktivnost psa prav tako vpliva na izbor pasje hrane, saj manj aktivni psi ne potrebujejo tako bogate hrane kot delovni psi. 4. Življenjske okoliščine psa, v katerih se nahaja, naj se prav tako upoštevajo. 5. Zelo pomembno je upoštevati tudi morebiten pojav alergij pri psih ali preobčutljivost na posamezne sestavine v pasji hrani. 6. In ne nazadnje je treba upoštevati okus, ki ga ima pes rad. Saj boste s tem ustregli vašemu ljubljenčku. In izbrati je treba kvalitetno pasjo hrano že pri mladičku.

Kvalitetna suha pasja hrana za mladičke (pasji mladički prehrana)

Hrana za pasjega mladiča z oznakami Puppy, Junior, Baby. Kaj je pomembno? Da je hranljiva in po sestavi primerna za psa določene pasme ali velikosti, da je hitro in lahko prebavljiva, saj hrana za majhnega kužka ne sme biti težka. Pomembno je tudi, da je hrana za kužka okusna, da jo mladiček z veseljem uživa in razvije zdrav odnos do prehranjevanja že od majhnega. Formule posameznih hran so oblikovane glede na visoke zahteve, ki jih mora posamezna hrana izpolniti za zdrav razvoj mladiča. Hranila v pasji hrani morajo v celoti nadomestiti vse potrebne snovi, ki jih mladič dobi pri svoji materi. Torej, ko so psi odstavljeni od dojenja, morajo dobiti izredno kakovostno pasjo hrano, da se njihov zdrav razvoj nadaljuje. Do prvega leta starosti je pri mladičih faza rasti in v tem času mladič pospešeno raste, zato potrebuje uravnoteženo količino živalskih beljakovin in ogljikovih hidratov, vitaminov in mineralov. Dodatki v pasji hrani za mladiče pa morajo poskrbeti tudi za krepitev naravne odpornosti v prebavnem sistemu ter razviti močan imunski sistem za splošno dobro počutje psa. Vse to ima primerna hrana za pasjega mladiča.

Kvalitetna suha hrana za odrasle pse

Kvalitetna sestava je pomembna tudi potem, ko pes dopolni eno leto. Suha hrana za odrasle pse je na voljo z različnimi sestavinami – nekatere formule so monoproteinske, spet druge pasje hrane združujejo različne mesne okuse. V nadaljevanju predstavljamo različne pasje hrane, ki so primerne za odrasle pse. Predstavljamo najboljše pasje hrane priznanih blagovnih znamk.

Suha pasja hrana Exclusion – monoproteinska hrana za pse

Monoproteinska hrana za psa vsebuje visok odstotek beljakovin enega vira (mesa ali rib). Velja za top izbiro za vašega ljubljenčka. En sam vir proteina – t.i. monoprotein – v hrani za pse zagotavlja, da pes z eno samo vrsto mesa (piščanec, govedina, jagnjetina, ribe ipd.) dobi zadostne količine za ohranjanje zdravja. Če se sprašujete, zakaj je sploh dobro izbrati monoproteinsko pasjo hrano, imamo za vas pripravljenih nekaj argumentov.

 1. Suha monoproteinska hrana za pse zmanjša možnost pojava alergij pri psih in olajša odkrivanje morebitnih težav.
 2. Hrana z enim proteinom je primerna za pse, ki imajo odkrite intolerance na sestavine v pasji hrani, saj se z izločanjem potencialnih povzročiteljev težav hitro pokaže, na kaj je pes občutljiv ali ima morda alergijo (hrana za občutljive pse).
 3. Monoproteinske pasje hrane navadno vsebujejo tudi izbrane ogljikove hidrate (riž, sladki krompir ipd.) in s tem še dodatno zmanjšajo tveganje za pojav alergij pri psih.
 4. Okusi monoproteinskih hran so izčiščeniy. Psu se s takšno prehrano približa osnovne okuse hrane, kot bi jih okusil v divjini.
 5. Tudi psi, ki nimajo težav z alergijami ali nimajo odkritih intoleranc na določene sestavine v pasji hrani, lahko uživajo monoproteinske pasje hrane. Hrane s premišljeno sestavo namreč preventivno skrbijo za zdravje psov in njihovo dobro počutje.

Pasja hrana Exclusion je na voljo v štirih različicah

Kvalitetna pasja hrana za pse Exclusion
Monoproteinska hrana za pse Exclusion Mediterraneo Noble Grain – kvalitetna hrana po odlični ceni!

Suha hrana za psa – piščanec:

Suha pasja hrana – govedina:

Suha hranajagnjetina (pasja hrana za občutljive pse):

Suha pasja hranatuna:

Hipoalergena hrana za pse – mokra hrana za pse , ki so nagnjeni k alergijam

Mokra hrana za pse Exclusion Monoprotein HYPO ALLERGENIC Adult All Breeds je konzervirana pasja hrana s celovito dietno formulo za pse z intoleranco na hrano. Edini vir živalskih beljakovin je divjačina, vir ogljikovih hidratov je krompir. Pasja konzerva z dietno formulo, ki jo odlikuje odlična sestava in odziv kužkov – ješča hrana za pse!

Kvalitetni briketi za psa Golosi

Pasja hrana Golosi je odlična hrana za vse, ki za nižjo ceno vseeno pričakujejo visoko raven kvalitete. Hrana Golosi Fish & Rice je kvalitetna hrana za pse z ribo in rižem, ki se priporoča tudi v primeru težav z alergijami. Prav tako se v tem primeru svetuje hrana za pse Golosi Lamb & Rice – je odlična hrana z jagnjetino in rižem za vse pse, ki imajo kakšne intolerance. Hrana za psa Golosi Complet je raznolika hrana za psa s piščancem, govedino, ribami in rižem – prijetnega in zanimivega okusa in psi jo imajo radi. Hrana za psa Golosi Country je popolna pasja hrana s piščancem, puranom, govedino in zelenjavo – ponovno zanimiva mešanica okusov, ki prepriča veliko psov. Golosi Energy je hrana za aktivne in delovne pse, ki za svoje aktivnosti vsakodnevno potrebujejo veliko energije. Njena formula je zasnovana s piščancem, govedino in rižem. Pakiranja pasje hrane Golosi vsebujejo 12 kg slastnih briketov.

Kvalitetna suha hrana Acana

Poleg monoproteinske pasje hrane Exclusion in suhe hrane za pse Golosi vam priporočamo tudi druge pasje hrane iz naše ponudbe. Odlični po sestavi sta priznani suhi pasji hrani Acana in Orijen.

Kvalitetna hrana Acana Dog se deli na različne linije

Kvalitetna suha hrana – Acana Classics

 • Prairie Poultry je kvalitetna hrana s piščancem in puranom.
 • Pasja hrana Wild Coast je kvalitetna in vsebuje ribe – pacifiški sled, iverka in srebrni oslič.
 • Hrana za psa Classic Red je hrana s kombinacijo mesa – jagnjetina, govedina, svinjina.

Acana Dog – briketi za pse oziroma pasja hrana za različno velike pse

Acana Highest Protein kvalitetna pasja hrana

 • Odlična Wild Prairie hrana s perutnino in ribo.
 • Pacifica je suha hrana za pse s kombinacijo lokalnih rib (divji sled, sardela, iverka, oslič in rdeči okun).
 • Grasslands je kvalitetna hrana z jagnjetino, raco in ribo.
 • Ranchlands je suha pasja hrana z govedino, jagnjetino, svinjino in mesom bizona.

Acana kvalitetna hrana linije Singles

Kvalitetna hrana za pse Orijen

Orijen hrana za pse, ki je na voljo v naši spletni trgovini in v naših poslovalnicah po Sloveniji – specializirana trgovina za male živali ZOO Slonček.

Royal Canin hrana za različne potrebe psov

Dobro poznana in po sestavi prilagojena posebnim potrebam psov je suha hrana Royal Canin.

Kvalitetne hrane za pse Royal Canin iz linije Size Health Nutrition

Delitev pasjih hran glede na starost in velikost pasem (briketi za pse za različne potrebe):

Pasja hrana Royal Canin iz linije Canine Care Nutrition

Delitev pasjih hran glede na specifične težave, ki se pojavljajo pri psih:

Royal Canin pasje hrane iz linije Breed Health Nutrition

Kvalitetne pasje hrane so namenjene točno določenim pasmam psov. Najboljši pasji briketi za vašega psa lahko prihajajo iz nabora hrane za pasemske pse Royal Canin, ki je na voljo za nabor pasem: Beagle Adult, Bichon Frise Adult, Boxer Puppy in Boxer Adult, Bulldog Puppy in Bulldog Adult, španjel Cavallier King Charles Puppy in Cavallier King Charles Adult, čivava Chihuahua Puppy in Chihuahua Adult, koker španjel Cocker Adult, lovski pes Dachshund Adult, francoski buldog French Bulldog Puppy in French Bulldog Adult, nemški ovčar German Shepard Puppy in German Shepard Adult, zlati prinašalec Golden Retriever Puppy in Golden Retriever Adult, Jack Russel Adult, labradorec Labrador Retriever Puppy, Labrador Adult in Labrador Adult Sterilised, maltežan Maltese Adult, pudelj Poodle Adult, mops Pug Puppy in Pug Adult, Shih Tzu Puppy in Shih Tzu Adult, zahodnovišavski beli terier Westie Adult, jorkširski terier Yorkshire Puppy in Yorkshire Adult.

Taste of the Wild kvalitetne suhe hrane za pse

Priznanje pasjih skrbnikov ima tudi hrana za pse Taste of the Wild, ki je na voljo v različnih okusih in veliko skrbnikov psov trdi, da so to najboljši pasji briketi.

Kvalitetna hrana za pse Cibau

Poznana in priljubljena je tudi suha hrana za pse Cibau.

Kvalitetna pasja hrana za odrasle pse različno velikih pasem

Hrana za pse Cibau Adult je na voljo v različicah, ki upoštevajo potrebe velikosti posameznih psov: Adult Mini, Adult Medium in Adult Maxi.

Kvalitetna hrana za pse s težavami – alergije, vnetja in težave s prebavo

Cibau pasje hrane so na voljo tudi za občutljive pse, ki imajo alergijske in vnetne težave ali težave s prebavo. Linija posebne hrane za pse z ribo Sensitive Fish je na voljo v dveh različicah: Sensitive Fish Mini ali Sensitive Fish Medium & Maxi. Pasja hrana za občutljive pse z jagnjetino Sensitive Lamb je prav tako na voljo v dveh različicah: Sensitive Lamb Mini in Sensitive Lamb Medium & Maxi.

Monge suha hrana

V naši ponudbi boste našli tudi Monge – pasja hrana Monge Natural Superpremium nudi psom popolno in uravnoteženo hrano na podlagi velikosti pasme psa.

Suha hrana Barking Heads

Pasja hrana Barking Heads je angleška blagovna znamka ultra premium hrane za pse. V njej so uporabljene naravne sestavine samo izbrane kakovosti brez umetnih barvil, arom in konzervansov ter gensko spremenjenih organizmov in E-jev.

Suhe pasje hrane N&D

Pasja prehrana mora biti kvalitetna, zato so različne pasje hrane Natural & Delicious razdeljene na 5 različnih linij:

 • N&D Prime je grain free hrana za pse.
 • N&D Pumpkin hrana za pse z mesom in bučo za pse s prebavnimi težavami.
 • N&D Quinoa je grain free hrana za pse s kvinojo.
 • N&D Ocean pasja hrana z ribami.
 • N&D Ancestral Grain je low grain hrana za pse s pražitaricami (pira in oves).

Ker je hran za pse N&D zares veliko, smo ustvarili natančen vodič po hrani za pse Natural & Delicious in je objavljen v posebni objavi na živalskem blogu – prispevek z naslovom N&D hrana za pse – VODIČ (5 različnih linij).

Dietna hrana za pse

Če vaš pes potrebuje posebno prehrano, ponujamo v naši spletni trgovini tudi DIETE Farmina Vet Life za najrazličnejše zdravstvene tegobe. Natančneje jih predstavljamo v posebnem prispevku na živalskem blogu Veterinarska dietna hrana za pse Farmina Vet Life.

Hladno stiskana hrana za pse

Med skrbniki psov se pojavlja tudi vprašanje – briketi ali peleti za psa? Tako so se na tržišču poleg briketov za pse pojavili tudi peleti za pse. Najboljša hladno stiskana hrana za pse pa je vaša izbira. V naši spletni trgovini ponujamo produkt podjetja Danube Petfoods – podjetje ima več kot 30 let izkušenj s področja prehrana psov. Hladno stiskani peleti za pse Kudo so odlična izbira zaradi sodelovanja z lokalnimi kmeti iz Podonavja, ki ji zagotavljajo sestavine najboljše kakovosti. Hrana za pse Kudo je hrana iz kvalitetnega mesa, zelenjave in zelišč, ki je pripravljena s postopkom hladnega stiskanja hrane za pse.

Kudo pasja hrana vsebuje 48 % mesa (ali več) in lokalno pridelano zelenjavo in zelišča. Zaradi preproste sestave hladno stiskani pasji peleti poskrbijo za odlično prebavo psa.

Kvalitetna pasja hrana – izbrane blagovne znamke na enem mestu

Pasja prehrana je pomembna, zato spodaj navajamo slike blagovnih znamk, ki smo jih izbrali za prodajo v naših specializiranih trgovinah za male živali. Najbolj zdrava hrana za pse je tista, ki jo boste izbrali glede na potrebe vašega psa. Na posamezni sliki je povezava na stran o izbrani blagovni znamki, kjer boste našli podrobnejši opis suhih hran za pse in ostale izdelke te blagovne znamke.

Dostava pasje hrane na dom

Vse suhe hrane za pse lahko kupite v naši spletni trgovini, dostava pasje hrane na dom s hitro pošto poteka vsak delovni dan. Naročila oddana do 13. ure odpremimo še isti dan (v kolikor so vsi izdelki v naročilu na zalogi v trgovini ali centralnem skladišču). Če vam hrana za psa pohaja, pa jo lahko dobite še isti dan v naših poslovalnicah po Sloveniji – vabljeni v trgovine ZOO Slonček!

Na spletnih poličkah naše pasje trgovine smo zato izbrali za vas različne blagovne znamke pasjih hran, ki veljajo za najbolj kvalitetne!

Veseli bomo, če nam boste pod objavo s komentarjem zaupali vaše izkušnje s pasjimi hranami. Morda pa boste ravno s svojo izkušnjo komu olajšali izbiro primerne hrane za psa!


Naša spletna trgovina je ponudnik priznanih blagovnih znamk hrane za pse in mačke ter kakovostne opreme za male živali.

Na živalskem blogu preberite še več prispevkov o prehrani psov …

Psi Hrana za pse

Pusti komentar

Nazaj
Kvalitetna pasja hrana priznanih blagovnih znamk – VODIČ
Naprej
Mačja drevesa za različne potrebe mačk