Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Pasji zobje

Prikazovanje 1–21 od 97 rezultatov

Pasji zobje so izrednega pomena, ko gre za zdravje psa. Zdravi pasji zobje so namreč osnova za dobro počutje psa.

Kdaj se pri psih začne nabirati zobni kamen?

Da pes nima težav z zobnimi oblogami, nabiranjem zobnega kamna, je v veliki meri odvisno od ravnanja pasjega skrbnika. Veterinarsko čiščenje pasjih zob ni potrebno, dokler poskrbite za psa in redno odstranjevanje zobnih oblog. Poudarek je na rednem odstranjevanju oblog na pasjih zobeh, saj se obloge na pasjih zobeh že v nekaj dneh lahko začnejo spreminjati v zobni kamen.

Kako pogosto je treba psu očistiti zobe?

Priporoča se čiščenje pasjih zob najmanj trikrat tedensko, če je le mogoče, pa kar vsak dan. Za to uporabite pasjo zobno ščetko in zobno pasto za pse. Lahko uporabite tudi naprstne blazinice za čiščenje pasjih zob za enkratno uporabo. V primeru, da psu ne zmorete očistiti zob, naj vam bodo v pomoč dentalni pasji priboljški in drugi priboljški za pse. A naj ne postanejo vsakodnevni izgovor.

Na kakšen način lahko še pes mehansko očisti zobe?

Trši pasji priboljški in briketirana hrana za pse na pasje zobe delujejo mehansko. Zdravi pasji zobje, ki redno grizejo trdo pasjo hrano in trše pasje priboljške, mehansko odstranjujejo nečistoče iz površine pasjih zob.

V pomoč pri čiščenju pasjih zob pa so tudi dentalne pasje igračke, v naši ponudbi jih je kar nekaj.

Poskrbite, da bo dentalna higiena vašega psa vedno pomembna. Za zdravje njegovih zob gre in marsikateri poseg pri veterinarju lahko preprečimo z redno ustno higieno. Prihranite psu zobobol in ga raje razvajajte z dentalnimi poslasticami in trdimi pasjimi igračkami.