Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Potovanje malih živali

Prikazovanje 1–21 od 72 rezultatov

Potovanje malih živali je s primerno opremo za hišne ljubljenčke prava dogodivščina.

Nazaj na PONUDBA SPLETNE TRGOVINE ZA MALE ŽIVALI =>

Na naših straneh boste našli vse potrebno za prevoz malih živali na enem mestu. Za vas smo na enem mestu zbrali izdelke, ki jih potrebujete za pot s hišnim ljubljenčkom. To so: transporter za avto, vlak ali letalo, kletka za avto, oprsnica za avtomobil, mreža za prtljažnik avta in druga drobna oprema, ki jo potrebujete na poti s psom ali mačko.

Priprave na potovanje malih živali

Tako kot samo potovanje s psom ali mačko so pomembne tudi priprave na potovanje z malimi živalmi. Preden se odpravite na pot s prevoznim sredstvom, najprej preverite pogoje (z avtom, letalom, vlakom, ladjo ali drugim sredstvom za prevoz). Od tega, kakšni pogoji so za prevoz psov, mačk, bo odvisna izbira potovalnih izdelkov. Pomembna vprašanja, na katera morate biti pozorni. Ali mora žival med prevozom bivati v posebni kletki? Ali žival lahko potuje ob lastniku oziroma skrbniku in kakšne pogoje ima za to. Ali mora biti žival na povodcu, ali mora imeti žival med potovanjem nagobčnik. Ali prevoznik ponuja poseben prostor za živali – ločeno od preostalih potnikov? Ne pozabite tudi, da je treba žival predhodno seznaniti s prevoznim sredstvom, da ne bo po nepotrebnem v stresu.

Izdelki za potovanje malih živali

Predvsem poskrbite za izdelke, ki bodo hišnemu ljubljenčku med potovanjem omogočali največjo možno mero ugodja. Če se odločite za pasjo kletko, naj bo le ta glede na velikost živali v njej, dovolj velika! Če bo žival potovala na zadnjem sedežu, naj ima svoj prostor in primerno varnostno opremo – oprsnico za avto in povodec za prevoz z avtom, ki se ga pripne kot varnostni pas. Če bo žival potovala v prtljažnem prostoru, je zelo praktična zaščitna mreža za prtljažni prostor. Ko izbirate varnostno opremo za prevoz psa ali make v avtu, imejte v mislih, da pes ali mačka ne sme ogrožati voznika in potnikov v avtomobilu.

Prijetno potovanje popestrite s postanki za pitje sveže vode iz potovalne posode za vodo. In uživanje manjših količin pasje hrane, a le če psu ali mački med prevozom ni slabo. V tem primeru se uživanje hrane odsvetuje.

Še več nasvetov za potovanje s psom, mačko in drugimi hišnimi ljubljenčki boste našli na živalskem blogu ZaZivali.si: Načrtovanje dopusta s psom.