Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Mali psi (Adult Small Breed)

Prikazovanje 1–21 od 185 rezultatov

Mali psi (Adult Small Breed) tudi v odrasli dobi ostanejo majhni in prikupni.

Nazaj na kategorijo • PSI =>

Majhne pasme psov, kamor uvrščamo tudi najmanjše pasme psov, so izredno priljubljene pri ljudeh, ki živijo v manjših domovih in radi s svojim psom pohajkujejo ali tudi kam odpotujejo. Nekateri majhni psi so nezahtevni glede sprehodov, saj imajo relativno majhne potrebe glede gibanja. Seveda pa je tudi nekaj pasem majhnih psov, ki pa veljajo za izredno aktivne pse. Tudi oskrba majhnih kužkov ni draga, saj pojedo malo pasje hrane. In zaradi velikosti tudi transport majhnih kužkov ni problematičen.

Ko se odločate za majhnega kužka, je treba preveriti karakteristike izbrane pasme in jih primerjati z vašimi življenjskimi navadami. Kajti med majhnimi psi obstajajo pasme, ki potrebujejo veliko gibanja na prostem. Nekateri kužki so zahtevnejši glede pozornosti in potrebujejo več družbe. Nekaterim ugaja veliko pasjih iger, spet drugi raje dneve preživijo bolj ležerno. Pes pasme Jack Russel terier bo na primer od vas zahteval veliko več gibanja kot pes pasme Mops. Seveda je na tem mestu treba opozoriti na posamezne potrebe in karakteristike malih pasem in poudariti, da jih je dobro upoštevati, da bo kuža v vašem domu srečen in zadovoljen.

Kako preprečimo vedenjske težave pri malih psih?

Pri majhnih psih je izredno pomembno, da jih naučimo lepega vedenja že v prvem letu življenja, ko so še mladički. Velik poudarek je treba posvetiti socializaciji psa v prvih mesecih življenja, saj majhni kužki pogosto živijo v urbanih okoljih. Socializacija psa, dosledna vzgoja in šolanje so pomembni, saj se sicer pri psu lahko razvijejo vedenjske težave. Slednje se lahko razvijejo tudi v primeru, da psu, ki potrebuje mentalno zaposlitev, slednje ne ponudimo v obliki igračk ali drugih iger ter zadostnega gibanja v obliki sprehodov in športnih iger. Takšni kužki lahko hitro razvijejo slabe vedenjske vzorce. Na primer renčijo ali lajajo brez razloga in na tak način od skrbnika ali okolice iščejo pozornost, ki je ne dobijo. Iz dolgočasja se lahko spravijo tudi na čevlje, notranjo opremo ali še kako drugače uničujejo stvari. Nemalokrat majhni psi tudi poskrbijo za povod v pasji pretep z večjimi psi. Tovrstna agresivna vedenja, bevskanje, renčanje ali kakršno koli neprimerno vedenje pri psu, ki se izraža z agresijo, je treba takoj odpraviti! Četudi je kuža majhen in ni videti tako nevaren kot psi velikih pasem. Kljub svoji majhnosti psi zelo majhnih pasem in malih pasem prav tako potrebujejo dosledno vzgojo.

Kakšne so potrebe majhnih psov glede prehranjevanja?

Majhni psi potrebujejo pasjo hrano v obliki malih briketkov. S tem namenom so pasje hrane opremljene z oznakami ‘Mini’ ali ‘Small Breed’ ipd. Seveda je treba izbrati hrano, ki bo odlične sestave in bo poskrbela za zdravo pasjo prebavo. Prav tako pa se bo kvalitetna hrana za psa pokazala v obliki sijoče pasje dlake, primerne telesne teže in splošnega dobrega počutja ter zadovoljstva pri kužku.

Ko izbirate hrano za svojega kužka, bodite pozorni na morebiten pojav alergij. V primeru srbečice ali kakšnih drugih težav raje posezite po pasji hrani, ki velja za manj alergeno – jagnjetina ali riba. Seveda pa je pomembno, da je hrana brez žit, umetnih barvil in konzervansov ter ojačevalcev okusa, industrijskih sladkorjev, soje in podobnih sestavin, ki ne sodijo v kvalitetno pasjo hrano. V naši spletni trgovini zato ponujamo le izbrano pasjo hrano priznanih blagovnih znamk. Ker se zavedamo pomena zdravih psov za zadovoljstvo lastnikov. In verjamemo, da je izbor kvalitetne pasje hrane pomemben za zdravje vašega kužka!

Seveda pa je pomembno, da imajo psi malih pasem tudi primerno opremo za udobno bivanje in prijetne sprehode. Za kužke malih pasem je na voljo veliko pasje opreme – pasjih ležišč, igračk za pse in drugih izdelkov, zaradi katerih bo njihovo življenje zanimivo in polno lepih trenutkov.