Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Veliki psi (Adult Large Breed)

Prikazovanje 1–21 od 161 rezultatov

Veliki psi (Adult Large Breed in Giant Breed) nudijo svojim skrbnikom veliko ljubezni.

Nazaj na kategorijo • PSI =>

Velike pasme psov so namreč velikokrat zelo umirjenega značaja. Večji psi so lahko mirni in nežni, če jim seveda posvetimo primerno pozornost v času odraščanja in jih lepo vzgojimo z dosledno vzgojo. Vsak skrbnik velikega psa se mora namreč zavedati moči, ki jo ima velik pes.

Zakaj je pomembno, da je pes velike pasme ubogljiv?

Ker velik pes na sprehodu lahko svojega sprehajalca spravi tudi v nevarnost ali ga poškoduje ob kakšni hitri in nenadni reakciji na dogajanje v okolju, je prav, da so veliki psi naučeni poslušnosti. Velik pes je na videz lahko strašen, a v resnici so veliki psi zelo prijazni in ubogljivi. Včasih pa zaradi svoje velikosti delujejo tudi okorno, kar pa še ne pomeni, da niso radi aktivni. Koliko gibanja bo velik pes potreboval, je odvisno od posamezne pasme. A prav je, da ste s psom čim bolj aktivni, da pes ostaja vitalen v vseh obdobjih svojega pasjega življenja. Seveda pa je redno gibanje za psa pomembno, saj bo tudi njegov počitek kvalitetnejši.

Ali pasji velikan res potrebuje velik dom?

Ko se odločite za psa velike pasme, morate seveda upoštevati prostorske zmožnosti svojega doma. Veliki psi potrebujejo veliko prostora, če jim ga le lahko namenite, to pa seveda ni nujni pogoj. Tudi veliki psi so namreč lahko srečni v majhnem domu, le da imajo svoj mehki kotiček za počitek in ljubečega gospodarja ter seveda ustrezno količino pasje hrane in kakšen slasten pasji priboljšek.

Veliki psi radi pojedo veliko hrane

Res je, da so veliki psi tudi odlični jedci in pojedo velike količine pasje hrane. Na to bodite pripravljeni, saj bo vaš velikanski kuža pojedel precej velikih vreč pasje hrane. In če želite, da bo tudi zdrav, izberite pasjo hrano za velike pasme priznane blagovne znamke. Od sestave hrane je namreč odvisno, koliko hrane bo pes dejansko pojedel. Beljakovinsko bogatejše formule hrane bo pes pojedel v manjši količini, hkrati pa bo zadovoljil vse dnevne potrebe po hranilih. Zato je prav, da izberete hrano z višjim deležem beljakovin in primerno formulo za velike ali zelo velike pse.

Kdaj preidemo na hrano za odrasle pse pri velikih pasmah?

Pri velikih pasmah, kamor uvrščamo tudi zelo velike pasme (giant psi, ki dosežejo več kot 45 kg v odrasli dobi), je pomembno, da v obdobju rasti na teži ne pridobivajo prehitro. To je lahko nevarno za pasje sklepe in kosti psov, zato je za njihova telesa boljša počasnejša rast. Priporočila pasjega prehranjevanja navajajo pomembno razliko z ostalimi kategorijami psov. Hranjenje velikih pasem s hrano za mladičke naj traja vsaj do leta in pol starosti. Pri izredno velikih pasmah (giant – največje pasme psov) pa celo do 18. meseca, če ne kar do drugega leta starosti. To je izredno pomembno za kasnejše zdravje gibalnega aparata vašega ljubljenčka, saj si ne želite, da bi imel na stara leta zdravstvene težave.

Naj bo vaš velikan v toplem domu zadovoljen in srečen s pomočjo nabora izdelkov iz naše spletne trgovine. V kolikor pa kakšen izdelek za velikega psa pogrešate, pa nam to sporočite na info@zazivali.si in potrudili se bomo, da ga umestimo na naše spletne poličke.