Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Hrana za mačke Exclusion – VODIČ

Hrana za mačke Exclusion

Hrana za mačke Exclusion je mačja hrana priznane italijanske blagovne znamke, ki jo je ustanovilo družinsko podjetje Dorado. To podjetje z več kot 30-letno tradicijo je razvilo formulo mačje hrane z mediteranskimi super živili in ji nadelo oznako Mediterraneo Noble Grain – Monoprotein Exclusion Cat Food.

Suha in mokra monoproteinska hrana za mačke

Mediterraneo Noble Grain je hrana za muce z monoproteinsko formulo. To pomeni, da vsebuje en vir živalskih beljakovin. Tej mačji hrani je kot ogljikov hidrat dodan riž.

Suha hrana za mačke Exclusion

Mačja hrana v obliki mačjih briketov je na voljo v več različicah (glede na vir beljakovin).

Hrana za mačke s piščancem:

Hrana za mačke s tuno:

Hrana za mačke z govedino:

Mokra hrana za mačke Exclusion

Mokra hrana za mačke Exclusion v pločevinkah je na voljo za različne potrebe mačk.

  • Za mačje mladičke je na voljo mokra hrana z okusom piščanca – Kitten Chicken.
  • Za odrasle mačke je na voljo mokra hrana s piščancem – Adult Cat Chicken.
  • Za odrasle mačke, ki imajo rade govedino, je na voljo hrana za mačke – Adult Cat Beef.
  • Za sterilizirane mačke pa mokra hrana s piščancem – Cat Sterilized Chicken.

Hrana za mačke ima en vir beljakovin – kaj to pomeni?

Exclusion za mačke z monoproteinsko formulo iz linije Mediterraneo Noble Grain je uravnotežena hrana za vse mačke, ki ima posebno odliko. Mačja hrana je sestavljena iz enega samega vira dehidriranih živalskih beljakovin. Kaj to pomeni? Monoproteinska formula dovoljuje eno vrsto visoko kakovostne beljakovine (piščanec ali riba).

Ima pa hrana za mačke še več odlik. Ena odlika je, da je v sestavi žlahtno žito – riž. In druga pomembna lastnost je, da mačja hrana ne vsebuje niti piščančje maščobe, ne pšenice, ne soje in ne koruze!

Kako na zdravje sečil vpliva suha hrana za mačke?

Mačke imajo ob uživanju suhe hrane pogosto težave s sečili! Zakaj? Ker po naravi nimajo potrebe po pitju večjih količin vode. Hrane za mačke Exclusion so iz tega razloga zasnovane tako, da mački pomagajo ohranjati zdravje sečil. Kar pa ne pomeni, da mačka ob tem ne uživa vode! Mačke, ki uživajo suho hrano, morajo imeti obvezno na voljo svežo pitno vodo!

Antioksidanti v mačji hrani – kako delujejo?

Mokra in suha mačja hrana sta obogateni z naravnimi antioksidanti iz mediteranskega področja. Kot odlični so se izkazali:

  • granatno jabolko,
  • robide,
  • maline in
  • borovnice.

Tak nabor naravnih antioksidantov iz naravnih sestavin nevtralizira proste radikale in pomaga zaščititi telo mačke pred oksidativnimi poškodbami.

Kako pomaga hairball control v mačji hrani?

Mačja hrana je lažje prebavljiva, če vsebuje sestavine, ki preprečujejo nastanek kep dlak. Mačja hrana Exclusion ima dodan psyllium, ki pomaga preprečevati nastanek kep iz dlak v mačjem želodčku. Psyllium je vir dragocenih vlaknin, ki pomagajo mačkam pri težavah s prebavo. Da je mačja prebava še boljša, je v hrani za mačke Exclusion med sestavine dodana tudi lignoceluloza. Za zdravo prebavo skrbita še FOS in MOS, ki pomagata uravnotežiti črevesni mikrobiom nin poskrbita za urejenost prebave mačk.

Hrana za mačke vpliva na sijaj kožuha – kako?

Mačje hrane se po kvaliteti razlikujejo po sestavi, od te pa je odvisno, kako bo sijoč mačji kožuh. To je odvisno od kakovosti dodatkov v hranah za mačke. Lososovo olje je na primer znano po tem, da pripomore k izboljšanju zdravja kože mačk in hkrati poskrbi za lesk mačje dlake. Ta dodatek v hrani pa ni dodan le zaradi kožuha, ampak splošnega zdravja mačk.

Exclusion za mačke – preizkusite hrano za mačke Exclusion!

Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho mačjo hrano blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici.

Vse okuse hrane za mačke Exclusion Mediterraneo Monoprotein Foirmula dobite v naših trgovinah po Sloveniji ZOO Slonček. Vabljeni!

Vas zanima več o hranah za mačke? Vabljeni k prebiranju prispevki na živalskem blogu o mačji prehrani.


Naša spletna trgovina je ponudnik priznanih blagovnih znamk hrane za pse in mačke ter kakovostne opreme za male živali.

Mačke Hrana za mačke

Pusti komentar

Nazaj
Trening poslastice za pse Pet Rewards Training Snacks
Naprej
Mačji mladiček v novem domu