Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Odrasle mačke (Adult Cat)

Prikazovanje 1–21 od 382 rezultatov

Odrasle mačke potrebujejo primerno prehrano. Za mačke velja, da postanejo odrasle pri približno enem letu starosti. A za mačke večjih pasem to ne velja, te odraslost dosežejo šele pri približno 15 mesecih. Pri prehodu v odraslost je treba pri mački prilagoditi tudi mačjo prehrano.

Odrasle mačke – katero hrano izbrati?

Hrana za mačje mladiče za mačke starejše od 15 mesecev ni več primerna, zato jo je treba izbrati glede na prehranske potrebe posamezne mačke. V naši ponudbi je veliko mačjih hran, ki upoštevajo življenjske okoliščine, v katerih se mačka znajde.

V grobem se mačje hrane delijo na mačje hrane za notranje muce (indoor) in mačje hrane za mačke, ki imajo tudi izhod na prosto (outdoor).

Seveda pa je nabor hran prilagojen tudi specifičnim potrebam. Na primer prehranjevanje mačk po sterilizaciji ali kastraciji, hrane za mačke v primeru težav z zobmi, kožo, dlako, ledvicami. Na voljo so tudi hrane za zelo izbirčne mačke ali za mačke, ki ne marajo rib v mačji prehrani.

Različne sestave mačjih hran zagotavljajo hranila specifičnim potrebam mačk. Lahko so formule prilagojene posameznim pasmam mačk. Predvsem pa upoštevajte tudi starost mačke in življenjski slog.

Kako preiti na nov paket hrane za mačke?

Ko se mačji mladič začne preobražati v odraslo mačko, svetujemo, da vaši mački začnete postopoma uvajati novo prehrano, ki bo primerno poskrbela za njegovo zdravje. Predvsem mačko na nov okus hrane navajajte postopoma. Mešajte stare mačje brikete z novimi v vedno večjem razmerju. Ko izbirate hrano za mačko, imejte v mislih vse življenjske dejavnike in tudi okus, ki ga ima mačka rada.

Ne pozabite, da vaša mačka kljub odraslosti še vedno potrebuje zanimive igračke za mačke in drugo opremo za muce. Naj ima dovolj veliko in udobno mačje ležišče. Odrasle mačke izredno uživajo, ko imajo na voljo večje mačje drevo. To jim nudi zabavo, možnosti za raziskovanje, opazovanje z višine in miren počitek v votlinah.

Če na naših policah pogrešate kakšen izdelek za mačke, nam pišite na info@zazivali.si in potrdili se bomo dopolniti našo ponudbo za mačje ljubljenke.