Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Pasja oblačila: Kako izbrati pravo velikost?

Oblačila za pse

Pasja oblačila niso več samo modna muha, pač pa so postala nujna oprema za pse, ki hladnejše mesece preživijo v ogrevanih prostorih. Ker lahko temperature že jeseni zanihajo in se približajo ledišču, se pripravite s pravočasnim nakupom primernih pasjih oblačil.

Psi vedno več časa preživijo v toplih domovih, njihova telesa pa niso več vajena dolgotrajnega izpostavljanja mrazu. Tudi pse, ki so v občutljivih fazah življenja – so bolni, starejši ali pa pasji mladički –, je treba zaščititi. Predvsem, če obstaja verjetnost, da bodo dolgotrajno izpostavljeni nizkim temperaturam ali drugim vremenskim nevšečnostim.

Pasja oblačila in premišljen nakup

Če vas pasja moda ne zanima, potem izberite le najnujnejše. Pes potrebuje trpežen dežni plašč za deževne dni, ki ga je mogoče oprati v pralnem stroju. Izberite takšnega, ki ima tudi odbojne črte, trakove ali druge elemente za boljšo vidnost v temi, predvsem pa bodite pozorni, da ima pasji plašček nastavljiv obseg prsnega koša in odprtino za pritrditev povodca. Na tržišču so na voljo tudi plaščki, ki imajo podlogo iz flisa, ki jo je mogoče odstraniti – takšni pasji plaščki so uporabni tako jeseni za zaščito pred dežjem kot tudi pozimi kot zaščita pred mrazom in veljajo za premišljen nakup. A še preden se podate v trgovino po nakupih pasjih oblačil, doma izmerite psa.

Kako izmeriti psa, da mu boste preko spleta naročili pravo velikost oblačila – puloverja, plaščka, bundice ali dežnega plaščka?

Priprave in merjenje

Pripravimo si mehak šiviljski meter; če ga nimate, poiščite vrvico in kakršenkoli meter. Pred začetkom merjenja mora pes stati v pokončnem položaju. Meritve si zapišite, še bolje pa narišite na list papirja.

1. Dolžina trupa

Najprej psu izmerimo dolžino trupa: merimo jo vzdolž pasjega hrbta od vratu do korena repa – od točke, kjer se stikata vrat in pasji trup, do korena pasjega repa oz. kjer se rep izrašča iz trupa. Meritvi dolžine pasjega trupa lahko dodamo nekaj centimetrov, da bo pasje oblačilo kosmatincu prav tudi po tem, ko ga bomo oprali.

2. Obseg vratu

Za določitev prave velikosti izbranega pasjega oblačila potrebujemo tudi obseg vratu: izmerimo ga na najširši točki pasjega vratu – to je na spodnjem delu vratu, kjer se vrat stika s trupom.

3. Obseg prsnega koša

Da bo psu oblačilo zares udobno, izmerimo še obseg prsnega koša: izmerimo ga na najširšem predelu prsnega koša takoj za sprednjim nogami. Temu obsegu moramo obvezno dodati 5 do 10 cm, da bo psu omogočena ustrezna svoboda gibanja.

Ko psa uspešno izmerimo, ga za sodelovanje nagradimo s priboljškom!

Na kaj moramo biti še pozorni?

Ko se z merami odpravimo v trgovino in izbiramo model plaščka, moramo biti pozorni, da so pasje noge ob straneh le delno pokrite s plaščkom. Ko izbiramo pasje puloverje ali majčke, pa bodimo pozorni na obseg vratnega predela, da bomo psu lahko oblačilo čim lažje nadeli.

Če pes zavrača oblačilo?

Nošenje pasjih oblačil ne bo všeč vsakemu psu, a z mirnim pristopom in vztrajnostjo bo vsak pes sprejel toplo oblačilo, če ne prej, na daljšem sprehodu na zares mrzel zimski dan.

PASJI PLAŠČKI IN PASJE BUNDE

PASJI PULOVERJI ZA TOPLO ZIMO

DEŽNI PLAŠČKI ZA PREHODNA OBDOBJA

Če imate težave pri določanju velikosti pasjega oblačila ali se vam zdi nakup pasjega oblačila preko spleta preveč tvegan, vabljeni v naše fizične poslovalnice. Obiščite trgovine ZOO Slonček po Sloveniji!


Naša spletna trgovina je ponudnik priznanih blagovnih znamk hrane za pse in mačke ter kakovostne opreme za male živali.

Psi Oprema za pse

Pusti komentar

Nazaj
Mačja vrata – nasveti za izbiro in namestitev
Naprej
Farmina Vet Life za mačke – veterinarska dietna hrana