Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Sera Raffy I rakci za želve

Na zalogi

Sera Raffy I rakci za želve s kozicami so poslastica za manjše plazilce, ki podpira imunski sistem, razvoj in vitalnost. Hrana je primerna za želve in druge mesojede manjše plazilce in dvoživke.

2,7914,85

Šifra: Sera-Raffy-I Kategoriji: ,
Sera

Opis

Sera Raffy I rakci za želve so vodni vrsti želv primerna hrana z rakci in kozicami.

  • Sera Raffy I Nature je poslastica za želvice brez barvil in konzervansov iz naravnih, nežno posušenih gamarusov (43,5 %), kozic (43,5 %), majhnih rib in krilov.
  • Hrana je primerna za želve in druge mesojede manjše plazilce in dvoživke.
  • Mešanica ustreza naravnemu spektru živil iz narave, je bogata z optimalno mero beljakovin, omega maščobnih kislin, vsebuje dragocene karotenoide, minerale in elemente v sledovih ter balastne snovi, ki uravnavajo prebavo pri plazilcih.
  • Ob rednem hranjenju ta okusen prigrizek za želve in druge plazilce in dvoživke podpira imunski sistem, razvoj in vitalnost.

Zakaj je Sera prilagodila recepturo hrane za želve ob koncu leta 2021?

Gammarus pulex je naravna hrana za mesojede vodne želve. Ker pa se razpoložljivost Gammarusa v naravnem okolju zaradi posledic podnebnih sprememb – segrevanja voda – zmanjšuje, se Sera zavzema za trajnostni ulov in dolgotrajno ohranjanje vrste. S tem ciljem so v recepturo poleg rakcev Gammarus dodali sladkovodne kozice. Te nadomeščajo 50 % deleža Gammarus in imajo zaradi višje vsebnosti beljakovin še boljšo hranilno vrednost. 50 % vsebnost rakcev Gammarus pa zagotavlja preskrbo s kalcijem, magnezijem, elementi v sledovih in beta-karotenom, ki ustreza njihovi vrsti.

Sera Raffy I rakci za želve s kozicami

Sestava: sladkovodne kozice (44%), rakci gammarus (43%), ribe, kril.

Analitična sestava: surove beljakovine 57,5 %, surova maščoba 7,0 %, surova vlaknina 6,0 %, vlaga 8,4 %, surovi pepel 17,0 %, Ca 5,0 %, P 1,2 %.

Hranjenje želv in doziranje hrane za želve

Želve z rakci in kozicami lahko hranimo večkrat na teden kot prigrizek, v vodo nasujemo le toliko rakcev, da jih želve pojedo v kratkem času. Sicer želve hranimo z granulatom v obliki paličic oziroma briketov za želve – vsakodnevno, a enkrat v tednu lahko hranjenje izpustimo. V vodo natresemo brikete v zadostni količini glede na velikost želve in število želvic v akvariju. Pomembno je, da želva granulat ali rakce v nekaj minutah popolnoma poje. Kot dopolnilno prehrano lahko želvici ponudimo tudi koščke sveže solate, rdečega sadja ali manjši košček mesa.

Vodne želvice potrebujejo raznoliko prehrano, ki je posebej prilagojena tej živalski vrsti. Skrbno pripravljenim granulatom lahko dodamo posušene kozice. Druga hrana za želve je na voljo v kategoriji Teraristika. Vabljeni pa tudi v naše trgovine ZOO Slonček po Sloveniji. Naše osebje vam lahko svetuje glede prehranjevanja vodnih želv. V kolikor vas zanimajo tudi druge tematike malih živali, vabljeni k prebiranju vsebin našega živalskega bloga, kjer imamo na voljo tudi prispevke o želvah – vodnih in kopenskih.

Dodatne informacije

Pakiranje

100 ml (12g), 250 ml (30g), 1000ml (145g)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Sera Raffy I rakci za želve”