Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Prekomerna rast alg v akvariju

Prekomerna rast alg

Prekomerna rast alg v akvariju je težava, s katero se sooča marsikateri sveži skrbnik ribic. Če se vam v akvariju hitro razmnožijo alge, pred uporabo pripravkov za zmanjševanje količine alg, poskrbite, da bo vaš akvarij pravilno osvetljen in filtracija primerna količini rib.

Pravilna osvetlitev

Prekomerna rast alg – zakaj? Rjave alge se razmnožujejo v premalo osvetljenem akvariju, zelene pa v akvariju, ki je prekomerno izpostavljen svetlobi. Zato akvarij postavite v manj osvetljen del prostora. Osvetlitev akvarija naj traja od 8 do 10 ur dnevno, v kolikor se pojavljajo težave z algami, tudi manj.

Pomen filtracije

Da se alge, ki se veliko hitreje razmnožujejo v bolj onesnaženi vodi, ne bodo množično naselile v akvarij, je pomembna tudi dobra filtracija. Moč filtra naj bo primerna količini rib v akvariju. Njihovo hranjenje pa ne prekomerno, da ostanki hrane ne onesnažujejo vode.

Povzetek: Pojav alg v domačem akvariju je pogost. A ta težava ni nerešljiva! Akvarij je treba primerno osvetliti in zagotoviti filter. Velikost filtra za akvarij naj bo primerna količini ribic v njem.

Izdelki za akvaristiko so na voljo v naši spletni trgovini v kategoriji Akvaristika. Še več izdelkov iz nabora akvaristične opreme si lahko v živo ogledate v naših fizičnih trgovinah po Sloveniji ZOO Slonček. V našem asortimanu so na voljo tudi male živali, želve in ribe. Zato vabljeni v našo družbo po nakupih ali po nasvet.

Male živali splošno

Pusti komentar

Nazaj
Lepa pasja starost: Kužki imajo lahko kljub težavam lepo starost
Naprej
Živali so prijatelji, učitelji in sopotniki