Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Analni mešički pri psih – težave in rešitve

Analni mešički pri psih

Analni mešički so žleze ob zadnjiku, katerih izloček daje psom značilen vonj, zaradi katerega se psi tako radi ovohavajo pod repom.

Kako se analni mešički praznijo?

Analni mešički pri psih se praznijo med iztrebljanjem, v kolikor ima pes čvrsto blato. V primeru, da je blato premehko, pa se mešički ne izpraznijo dovolj temeljito. Ker izločki žleze ostanejo v mešičku, se zgostijo in zaradi ozkega izvodila ne morejo izločiti. Posledično lahko pride do zamašitve ali celo vnetja.

Preventiva: Opazujte pasje blato

Ker je vzrok za zamašitev analnih mešičkov pri psih pogosto nepravilna prehrana, zaradi katere imajo psi (pre)mehko blato, vam svetujemo, da opazujete trdoto blata vašega psa. Če menite, da je premehko, poskusite spremeniti vrsto pasje hrane.

A pozor, hitra sprememba hrane za pse lahko povzroči drisko. Zato psa na novo vrsto pasje hrane navajajte več dni zapored. Vsak dan stari briketirani pasji hrani primešajte večji delež novih pasjih briketov. Dokler povsem ne preidete na novo vrsto pasje hrane.

Težave lahko opazite po nenavadnem obnašanju

Prvi znak, da ima pes lahko težave z analnimi mešički, je srbečica. Pes je nemiren in se z zadnjico drsa po tleh, si oblizuje, grize ali praska predel okrog zadnjika. V tem primeru vam zaradi suma na zamašitev ali vnetje svetujemo, da s psom obiščete veterinarja.

Pasja oprema in hrana za pse na voljo tudi v trgovinah ZOO Slonček.


Naša spletna trgovina je ponudnik priznanih blagovnih znamk hrane za pse in mačke ter kakovostne opreme za male živali.

Psi Oprema za pse

Pusti komentar

Nazaj
Praskalnik popršite z mačjo meto
Naprej
Podarite darilne bone brez stresa in zadrege