Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€
Akcija!

Tekočina za čiščenje pasjih ušes Clorexyderm OTO

Na zalogi

Tekočina za čiščenje pasjih ušes Clorexyderm OTO je otološka raztopina za pse in mačke – čistilo za uhlje.

9,99

Blagovna znamka Zoo Slonček

Opis

Tekočina za čiščenje pasjih ušes Clorexyderm OTO je čistilo za ušesa za pse in mačke.

  • Clorexyderm oto je pripravek, ki se ga uporablja v veterinarsko-higienske namene.
  • Namenjen je za čiščenje in nego uhljev psov in mačk – za preprečevanje nastajanja in odstranjevanje ušesnega masla.
  • Pakiranje: Clorexyderm OTO raztopina je na voljo v pakiranju 150 ml.
  • Sestava (ki jo navaja distributer za Slovenijo): 100 g proizvoda vsebuje klorheksidin 0,05 g, salicilna kislina 0,1 g, mlečna kislina 2,5 g, propilenglikol 10,0 g, dodatki do 100 g.
  • Shranjevanje: Čistilo za ušesa za pse shranjujte v suhem, temnem prostoru, lahko na sobni temperaturi. Hranite ločeno od živil.

Tekočina za čiščenje pasjih ušes – navodila

Čiščenje pasjih uhljev (pred čiščenjem vedno preberite priložena navodila za uporabo): Pogostost uporabe čistila za čiščenje ušes je treba prilagoditi vsakemu psu ali mački posebej glede na njegove potrebe in morebitne težave. Začnemo z intenzivno kuro – v tem primeru se priporoča nanos in čiščenje ušes vsake 2-3 dni. Če na ta način preprečimo recidive, postopoma zmanjšamo frekvenco aplikacij na minimum kot preventiva pred ponovnimi obolenji. Istočasna uporaba z drugimi zunanjimi antiparazitiki se ne priporoča. Posvet z veterinarjem je potreben v primerih: pri psicah v laktaciji, pri brejih živalih, mladičih, v primeru bolezni in pri živalih v rekonvalescenci.

Kako psu očistiti uho?

Če opazite srbeča ušesa pri psu ali mački, če pes stresa z glavo, se mačka praska po ušesu, je skrajni čas za pregled pasjih ušes in mačjih ušes – verjetno tudi čas za čiščenje uhljev. Pasji uhlji in uhlji mačk potrebujejo redno nego. Pa naj bodo kratki in štrleči, pri psih pa tudi dolgi ali viseči uhlji. Pomembno je, da so vedno čisti, saj bo tako žival ostala zdrava.

V pasjih ušesih nastaja ušesno maslo. Poraščena ušesa psa so lovilci umazanije, v njih pa se zadržuje tudi vlaga. Takšno okolje bakterijam omogoča hitrejši razvoj, prav tako pa se v takem okolju lahko razvijajo tudi glivice in pršice. Vnetje pasjih ušes je tako lahko hitro tu! Da ne bi prišlo do težav, je treba psu redno pregledovati uhlje in jih čistiti s primernimi pripravki za čiščenje ušes pri psih.

Kako pregledati pasje uhlje?

Pregled uhljev začnemo od zunaj navznoter – najprej se pregleda zunanja stran uhlja in nato še notranjost pasjega uhlja tako, da uhelj privzdignemo in pregledamo pasji sluhovod. V primeru, da ima pes zelo zaraščena ušesa in pasja dlaka v ušesu ovira pogled v notranjost ušesa, je treba dlako malo pristriči (za ta namen vedno uporabimo škarje z zaobljenimi konicami). V notranjosti uhlja opazujemo in smo pozorni:

  • na umazanijo, ki se ujame znotraj ušesa,
  • na količino ušesnega masla, ki se izloča,
  • na morebitno pordelost,
  • na morebiten izcedek v ušesu,
  • na morebiten neprijeten vonj, ki lahko nakazuje na vnetje.

V primeru, da v pasjem uhlju opazite pordelost, izcedek, ki ga spremlja neprijeten vonj. Ali se vam zdi, da se pri psu pretirano izloča ušesno maslo, obiščite veterinarja, ki bo glede na znake povedal, ali gre za vnetje ali katero drugo bolezen ušes pri psu.

Potrebščine za nego in čiščenje pasjih ušes

Pozor, pri psih in mačkah vatiranih palčk ne smemo uporabiti, ker z njimi lahko poškodujemo notranjost pasjega ušesa. Za čiščenje mačjih in pasjih ušes uporabimo tekočino za čiščenje pasjih ušes in si pomagamo z vatko, gazo ali čisto krpo. Na vato nanesemo čistilo za ušesa in z nežnimi gibi očistimo uhelj na notranji strani. V primeru, ko se v ušesu nabere ušesno maslo, kanemo nekaj kapljic tekočine za čiščenje pasjih ušes v ušesni kanal in nežno zmasiramo uhelj. Stopljeno maslo nežno obrišemo z vato, pes pa bo verjetno stresel z glavo in po svoje posušil uhlje. Da bo čiščenje uhljev za psa prijetno, ga med čiščenjem hvalimo. Po potrebi mirimo, na koncu pa mu vedno ponudimo pasje poslastice.

Tekočina za čiščenje pasjih ušes in drugi pripomočki za nego ušes in oči za pse so na voljo v kategoriji Nega psa ali Nega mačke. Še več izdelkov za pasjo nego iz naše spletne trgovine za male živali si lahko ogledate v trgovinah ZOO Slonček po Sloveniji. Nasveti o negi psov in mačk pa so objavljeni na našem živalskem blogu, kjer vas obveščamo tudi o novostih iz naše ponudbe. Vabljeni k prebiranju kvalitetnih vsebin!

Varnostni list

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Tekočina za čiščenje pasjih ušes Clorexyderm OTO”

Morda vam bo prav tako všeč…