Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€
Akcija!

Kako se učinkovito znebiti bolh v treh korakih

Na zalogi

Komplet izdelkov za učinkovit boj proti bolham pri psih in mačkah!

V spodnjem seznamu izdelkov izberite izdelke za vaše male živali – ampulo ali ovratnico, ki ustreza velikosti psa ali mačke ter količino.

3,8918,60

18,60
8,49
7,15
6,95
Beri dalje7,50

Ni na zalogi

Obvesti me po e-pošti, ko bo zaloga na voljo

Beri dalje10,25

Ni na zalogi

Obvesti me po e-pošti, ko bo zaloga na voljo

11,99
Izberite možnosti9,99
Izberite možnosti10,49
Beri dalje11,95

Ni na zalogi

Obvesti me po e-pošti, ko bo zaloga na voljo

9,75
8,48
3,89

4 na zalogi

Blagovna znamka Zoo Slonček

Opis

Kako se učinkovito znebiti bolh je vprašanje, ki pesti marsikaterega skrbnika malih živali! Postopek je lahko učinkovit, če se ga lotite celostno!

Kako se učinkovito znebiti bolh v treh korakih

 1. Odstranite odrasle bolhe in živali – psa, mačke! Uporabite šampon proti bolham ali insekticidni sprej za pse.
 2. Temeljito očistite prostor in pri tem uporabite sprej proti bolham za stanovanje!
 3. Zaščitite žival pred napadom bolh – pomaga lahko:
  • insekticidna ovratnica za psa ali mačko,
  • ampule za pse in mačke.

1. Odstranjevanje bolh iz psa in mačke

Odrasle bolhe je treba nujno odstraniti iz živali. Uporabite insekticidni šampon za pse in mačke, ki odstrani bolhe, ki so trenutno na živali. Lahko uporabite tudi insekticidni sprej za psa in glavniček proti bolham, ki vam bo pomagal izčesati bolhe iz gostega kožuha. Da psa bolhe ne bi ponovno napadle, je pomembno, da se hkrati lotite tudi čiščenja prostora, v katerem žival biva!

2. Sprej proti bolham za stanovanje

Ker je treba uničiti bolhe na vseh razvojnih stopnjah (jajčeca, ličinke in bube), ki jih boste našli v prostoru, je treba uporabiti sprej proti bolham za stanovanje. Uspešno odstranjevanje bolh iz stanovanja poteka v dveh korakih:

 1. Lotiti se boste morali temeljitega čiščenja. Temeljito posesati stanovanje – vse kotičke, kjer se pes ali mačka zadržujeta. Oprati na višji temperaturi vse tkanine v stanovanju, v katerih se lahko bolhe nemoteno razvijajo.
 2. Obvezno očistite še stanovanje z uporabo pršila proti bolham – njegova formula uničuje bolhe in njihove ličinke, ki so prisotne v stanovanju, na mestih, kjer se pes ali mačka zadržujeta. Pršilo za prostor vam bo pomagalo se znebiti bolh na vseh stopnjah razvoja. Uporabiti ga je treba večkrat!

3. Učinkovita zaščita za pse in mačke pred bolhami

Da bo pes ali mačka varen pred novim napadom bolh, imate dve izbiri:

 • insekticidna ovratnica za psa ali mačko – izberite ovratnico glede na velikost pasme:
  • insekticidna ovratnica za mačke,
  • insekticidna ovratnica za male kužke,
  • insekticidna ovratnica za srednje velike pse,
  • insekticidna ovratnica za večje pse.
 • ampula proti bolham – ampule za pse in mačke – izberite ampulo glede na velikost živali:
  • ampule proti bolham za manjše pse,
  • ampula za srednje velike pse,
  • ampule za velike pse.

Vsi izdelki proti bolham in klopom na voljo v kategoriji Insekticidi. Vabljeni v naše fizične trgovine po Sloveniji ZOO Slonček. Naše osebje vam bo z veseljem svetovalo pri nakupu izdelkov za male živali in vam svetovalo, kako odstraniti bolhe v stanovanju.

V prispevku na živalskem blogu Kako se znebiti bolh pri psu in mački? podajamo natančna navodila tudi, kako se znebiti bolh v stanovanju. Ker le majhen odstotek bolh gostuje na psu ali mački, ostale pa se nahajajo v prostoru, kjer se pes ali mačka dnevno gibljeta in zadržujeta, je prav, da se krvosesih zajedavcev lotite na vseh frontah. Odrasle bolhe odložijo jajčeca po prostoru, kjer se psi ali mačke dnevno gibljejo. Iz jajčec pa se razvijejo ličinke, bube in nato odrasle bolhe, ki ponovno skačejo po prostoru in iščejo svojega gostitelja – psa ali mačko. Zato je pomembno, da veste, kako uničiti bolhe v stanovanju. Še več v zapisu na blogu o tem, kako odpraviti bolhe pri psu in o izdelkih proti bolham za mačke!

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Kako se učinkovito znebiti bolh v treh korakih”