Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Meduza kot hišni ljubljenček

Meduza

Meduza vrste Aurelia Aurita. Pravijo jim tudi uhati klobučnjaki, za človeka niso nevarne, zato ni presenetljivo, da postajajo pravi hit. Vse več ljudi se namreč zanima za nakup meduz, da jih nato lahko občudujejo v domačem akvariju.

Paša za oči

Zaradi gracioznega gibanja in osvetlitve z raznobarvnimi led lučmi, so prozorna telesa meduz, ki spreminja barvo glede na osvetlitev v akvariju, prava paša za oči.

Pri nas meduze zaenkrat srečujemo le v morju. Na mednarodnem sejmu Interzoo, ki ga vsaki dve leti organizirajo v Nürnbergu, pa je bilo letos opaziti porast ponudbe meduz. In njim prilagojenih akvarijev za dom. Meduze tako postajajo hišni ljubljenčki za vse, ki bi v svoj dom radi vnesli nekaj drugačnega in nenavadnega.

Razširjene po celem svetu

Meduze vrste Aurelia Aurita, ki jih lahko prepoznate po prozornem klobuku in izrazitimi štirimi krogi na njem. V naravi živijo le nekaj mesecev. So pa že zabeležili tudi primere, ko so te vrste meduz v ujetništvu ob primerni negi živele tudi po več let. Od 25 do 40 centimetrov velike meduze se prehranjujejo s planktonom. Se pa znajo preleviti tudi v plenilke, ki s pomočjo svojih lovk lovijo manjše meduze, morske mehkužce, ribja jajčeca in druga majhna morska bitja … V naravi to vrsto meduz najdemo v večini svetovnih morij. V tropskih morjih, pa tudi v hladnih polarnih območjih, saj brez težav prenesejo temperature vse od 6 do 31 stopinj Celzija. Najraje pa se zadržujejo v morskem pasu s temperaturami med 9 in 19 stopinj Celzija.

Vsak morski akvarij ni primeren

Akvariji za meduze so prilagojeni življenju teh malih morskih bitij, ki za gibanje potrebujejo vodni tok. Pri tem pa v njihovem bivalnem okolju ne smejo obstajati nevarni kotički, v katerih bi meduze obtičale. Zato običajni morski akvariji, v katerih so že naseljena mala morska bitja, za življenje uhatih klobučnjakov niso primerni.

Meduza kot ljubljenček – potrebuje primerno opremo za nastanitev. Oglejte si ponudbo naše trgovine za male živali ali nas obiščite v trgovinah ZOO Slonček.

Male živali splošno

Pusti komentar

Nazaj
Pasji briketi niso primerni za mačko
Naprej
Sezona bolh – kako se jih uspešno rešiti?