Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Prehranjevanje zlatih ribic

Zlate ribice v akvariju

Prehranjevanje zlatih ribic: Zlate ribice so pravi mali požeruhi. Ker nimajo razvitega refleksa sitosti, požirajo hrano, dokler je le-ta na voljo. Zato je vaša naloga, da ji hrano skrbno dozirate.

Kako pogosto hranimo zlato ribico?

Zlate ribice hranimo le enkrat na dan, hrano pa jim je treba skrbno dozirati. Le en ščepec, ki ga ribica poje v dveh do treh minutah, je dovolj. Priporočljivo pa je, da se vaša ribica enkrat tedensko posti.

Kaj storiti, če hrano predozirate?

Če se vam hrana strese in je zlate ribice v akvariju v treh minutah ne pojedo, vzemite mrežico in višek hrane poberite iz vode. V kolikor tega ne boste storili, boste tvegali, da bo vaša ribica poginila. Saj ji lahko zaradi prenažrtosti poči želodček.

Kaj se zgodi z ostanki hrane v vodi?

Ostanki hrane, ki se potopijo na dno, onesnažujejo vodo z nitriti in nitrati. Kar močno poslabša kakovost vode v akvariju, v katerem ribica plava.

Kako ravnati, če voda postane motna?

V kolikor opazite, da voda po hranjenju postane motna, tretjino vode zamenjajte s svežo. Ob menjavi pa vodi dodajte pripravke za vezavo klora in zmanjševanje težkih kovin.

Prehranjevanje zlatih ribic je le ena od tem, o katerih pišemo na našem živalskem blogu. Po zlate ribice vas vabimo v naše fizične poslovalnice ZOO Slonček.

V kolikor imate tudi sami kakšen nasvet, ga delite z nami in objavili ga bomo na blogu ali naših družabnih omrežjih:

Male živali splošno

Pusti komentar

Nazaj
Posip za mačje stranišče: pesek ali kristali?
Naprej
Zakaj maček bruha?