Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Papiga Mali aleksander – spoznavamo živali

Papiga mali aleksander

Papiga Mali aleksander je med nami! V trgovini za male živali SLONČEK se lahko pohvalimo z novim prijateljem – papigo Mali aleksander.

Te papige izvirajo iz tropskih predelov Afrike in Azije, s pomočjo človeka pa so se naselile tudi drugod po svetu.

Lastnosti papige Mali aleksander

Mali aleksander je srednje velika papiga. Prepoznate jo po močnem rdečem kljunu, dolgem repu in živi barvi perja (zeleni, rumeni, modri, beli …). Te papige navadno zrastejo do velikosti približno 40 centimetrov. Od tega je velik del rep! Njihova življenjska doba pa je približno 20 let. Mali aleksandri so glasni, a lahko prijetni sogovorniki. Seveda, če se jim boste posvetili in jih učili besede.

Bivalni prostor za papige

Ptico postavite v prostor, kjer je cel dan živahno, a naj bo prostor zaščiten pred direktno sončno svetlobo ali drugimi toplotnimi viri, hkrati papige ne smete izpostavljati prepihu.

Kletka za papigo naj bo čim večja. Priporočljive mere 60 centimetrov dolžine, 60 centimetrov širine in 100 centimetrov višine. Na dno kletke položite lesne brikete, pesek za papige ali koruzni posip. Kletko opremite s paličicami, palčkami z vrvjo in različnimi igračkami: ogledala, zvonček, gugalnice, plezalno lestev …

Ne pozabite na sipino kost ali mineralni kamen, ob katerega si bo papiga brusila rdeč kljun. Papiga naj ima vedno na voljo svežo vodo in hrano. Priporočamo, da ji na kletko namestite napajalnik, in dve posodici za hrano.

S čim hranimo papige?

Mali aleksander bo vesel mešanice semen za srednje papige. Še bolj pa se bo na svojem jedilniku razveselil raznolikega sadja (predvsem jabolk in banan) in zelenjave. Ker papiga za zdrav razvoj potrebuje tudi beljakovine, ji občasno ponudite kakšnega mokarja. Dobite jih v trgovinah ZOO SLONČEK. Ali košček kuhanega piščanca ali purana.,

Izdelke, omenjene v prispevku, lahko kupite v spletni trgovini www.zazivali.si ali naročite v trgovini ZOO SLONČEK, na telefonski številki 040 452 012.

Male živali splošno

Pusti komentar

Nazaj
Podarite darilne bone brez stresa in zadrege
Naprej
Posip za mačje stranišče: pesek ali kristali?