Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Zakaj maček bruha?

Mačje težave

Zakaj maček bruha? S tem vprašanjem sem se ukvarjala kar nekaj časa. Moj mačkonar, ki je sicer najdenček, a od majhnega živi v stanovanju. Vajen je bivanja v zaprtih prostorih, zunanji svet ga namreč kaj dosti ne zanima. Je deležen velike mere ljubezni. Temu primerno sva mu s partnerjem kupila najboljšo možno hrano. A glej ga zlomka, po briketih je maček začel bruhati!

Ker se mačkonar na hrano po dveh tednih ni privadil, sem potarnala prijateljicam, ena med njimi pa me je napotila k veterinarju v Medvode. Ker veterinarja ravno tisti dan ni bilo, mi je pomagal prijazni gospod iz sosednje zoo trgovine. In mi takoj ponudil odgovor ter možne razloge, zakaj mačka bruha. Z vašim mačkom verjetno ni nič hujšega, le drugačno sestavo briketov potrebuje. Sploh zato, ker se ves čas zadržuje v notranjih prostorih in nima na voljo trave, ki bi mu olajšala prebavo. Svetoval mi je t.i. HAIRBALL CONTROL hrano, ki preprečuje nastajanje kepic dlak v želodčku. Ker ni bilo druge možnosti, sem se odločila poskusiti.

Upoštevala sem nasvet in določeno obdobje našemu mačkonarju uvajala novo vrsto briketov. Mešala sem stare in nove brikete, dokler povsem nismo prešli na novo hrano. In težave so izginile še preden sva sploh uspela priti do veterinarja. Še več, moj mačkonar ima danes tako lepo svetlečo dlako, da bi ga lahko poslala v Hollywood.

Zakaj maček bruha? je le eden od prispevkov na temo skrbi za mačke. Še več jih boste našli na našem živalskem blogu.

V kolikor imate tudi sami kakšen nasvet, kako skrbeti za mačko, ga delite z nami in objavili ga bomo na blogu ali naših družabnih omrežjih:

Hrana za mačke

Pusti komentar

Nazaj
Prehranjevanje zlatih ribic
Naprej
Zeleni Legvan (iguana iguana) – spoznavamo živali