Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Akvarijski filter – kako ga pravilno očistiti?

Akvarijski filter

Akvarijski filter je oprema za akvarij, s katero je treba ravnati pravilno. Svetujemo, da bo vaš filter za akvarij deloval brezhibno!

Voda v akvariju (ali terariju) je pogosto motna zaradi prekomernega hranjenja rib (ali želv), pogosto pa je vzrok tudi pretirano čiščenje akvarijskega filtra.

Kako pravilno očistiti akvarijski filter?

Vzemite del akvarijske vode, jo zlijte v posebno posodo. Gobico, ki ste jo pred tem vzeli iz plastičnega ohišja, prežamite v tej vodi. Gobice ne spirajte pod tekočo vodo do čistega! S spiranjem boste uničili mikroorganizme, ki so pomemben del akvarijske flore in skrbijo za čiščenje vode. Pod tekočo vodo lahko sperete ohišje filtra. A naj bo temperatura vode čim bolj podobna temperaturi akvarijske vode. Saj vsaka temperaturna sprememba vpliva na življenje mikroorganizmov.

Če je voda po čiščenju filtra po več urah še vedno motna, zamenjajte del akvarijske vode. Nato pa opazujte, kako se mikroorganizmi ponovno razvijejo in pričnejo sami čistiti vodo.

Pripomočki za čiščenje akvarija (kompleti za čiščenje, sesalci za akvarije, magneti za čiščenje akvarijskega stekla itd.) so na voljo v spletni trgovini www.zazivali.si.

V kolikor vas zanima še več tematik o akvaristiki, preglejte naš živalski blog ali nas obiščite v poslovalnicah po Sloveniji. ZOO trgovine Slonček vabijo na ogled ribic ali nakup opreme za akvarije.

Male živali splošno

Pusti komentar

Nazaj
Posoda za počasno hranjenje – za požrešne pse
Naprej
Činčila se kopa v pesku