Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Akvarijske ribice: Varen transport

Akvarijske ribe - zlate ribice

Akvarijske ribice so priljubljene domače živali. Preden se odločite za nakup rib, akvarij pripravite za namestitev novih prebivalk vašega doma. Vsaj en teden pred nakupom ribe za akvarij mora ‘stati’. Saj se mora v vodi vzpostaviti biološko ravnovesje, ki bo primerno za ribice.

Kaj vse je pomembno?

Pri opremljanju akvarija upoštevajte vrsto, velikost in število rib. Temu je treba prilagoditi tudi zmogljivost filtra, osvetlitev, po potrebi prezračevalni sistem in grelec …

Kako ribe varno prenesti iz trgovine v domači akvarij?

V vrečko z vodo in ribami vlijte deciliter vode iz akvarija in jo za pol ure postavite v akvarij, da se temperaturi obeh vod izenačita. Nato s pomočjo mrežice ribe polovite in nežno spustite v novi dom. Vodo iz vrečke pa zavržite. Da bodo ribe lepše prenesle selitev in se hitreje navadile na novi dom, v akvarij dodajte tudi antistresni pripravek. Naslednjih nekaj dni pa ribe tudi manj hranite.

Akvarijske ribice – vaši nasveti

Še več nasvetov poiščite na našem živalskem blogu, ki ga pišemo v dobro vseh malih živali. V kolikor imate tudi sami kakšen nasvet, ga delite z nami in objavili ga bomo na blogu ali naših družabnih omrežjih:

Po nasvet vas vabimo tudi v naše fizične trgovine ZOO Slonček, kjer so na voljo zlate ribice in druge ribe za akvarij.

Male živali splošno Hrana za male živali

Pusti komentar

Nazaj
Mucek: Revija za ljubitelje mačk
Naprej
Sterilizacija mačke – vse, kar morate vedeti!