Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Hrana za pse – glede na pasme

Hrana za pse

Hrana za pse glede na pasme je prispevek o hranah, ki so na voljo na slovenskem tržišču (prispevek je posodobljen v letu 2022).

Kvalitetna hrana za pse je pomemben dejavnik pri pravilnem razvoju, rasti in dobrem počutju vašega psa. V tem prispevku bomo pisali o hrani za pse. Lahko napišete svojo izkušnjo in jo delite z ostalimi ljubitelji štirinožnih prijateljev.

Kvalitetna hrana za pse glede na pasme

Kvalitetna hrana je osnovni pogoj za pravilen in zdrav razvoj psa. Hrana mora vsebovati čim večji delež mesa in čim manj žit.

Hrana za pse glede na velikost psa

Hrano za pse morate pravilno izbrati glede na

 • velikost pasme (male, srednje ali velike) in
 • starost psa (mladiči, odrasli, seniorji).

Velikokrat je pri izbiri hrane pomembna tudi vrsta mesa iz katerega so pasji briketi narejeni (perutnina, ribe, ovčetina, govedina, divjačina …). Saj nimajo vsi psi enakega okusa in tudi ne prenašajo enako vseh vrst mesa – pri nekaterih psih se pojavljajo alergije. Najpogosteje so briketi za pse narejeni iz mesa perutnine – piščanca. Če pa ima vaš pes alergijo na piščanca, izberite pasje brikete iz ovčetine, ribe ali divjačine (hrana za psa naj bo monoproteinska).

Velikokrat imajo psi tudi alergijo na žita, ki so pogosto glavni sestavni del hrane – gluten povzroča alergije pri psih. Takrat morate izbrati pasje brikete, ki ne vsebujejo žit (imajo oznako grain free dog food).

Male pasme psov in njihova prehrana

Med male pasme štejemo pse, ki kot odrasli dosežejo težo med 2 in 10 kilogrami. Običajno potrebujejo brikete manjše velikosti (hrana za pse small breed) in beljakovinsko višjo vrednost, saj so zelo aktivni in porabijo več energije. Načeloma se jih hrani s pasjo hrano za mladiče do 10 meseca starosti.

V nadaljevanju predstavljamo nekaj izdelkov za male pse.

Psi srednjih pasem in primerna hrana zanje

Med srednje pasme se štejejo psi, ki odrasli dosežejo težo med 11 in 25 kilogrami (hrana za pse medium breed). Imajo radi malo večje pasje brikete. S hrano za pasje mladiče se jih hrani do starosti med 12 – 14 meseci.

V nadaljevanju predstavljamo nekaj izdelkov za srednje pse.

Psi velikih in zelo velikih pasem – kakšno hrano potrebujejo?

Med velike pasme se štejejo psi, ki odrasli dosežejo težo nad 26 kilogrami (hrana za pse large breed). Pri njihovem razvoju je zelo pomembno, da rastejo počasi. Zato potrebujejo hrano za mladiče velikih pasem (puppy large breed). Ker vsebuje manj beljakovin in večji delež kalcija in kalija, da pes v odrasli dobi nima težav z okostjem. Hrano za mladiče velikih pasem je priporočljivo dodajati do dopolnjene starosti med 16 in 18 meseci.

V nadaljevanju predstavljamo nekaj izdelkov za velike pse.

O hrani za pse Exclusion – za vse pasme

Naj med veliko izbiro kvalitetne hrane naj izpostavimo kvalitetno hrano za pse Exclusion. S to pasjo hrano v velikem obsegu pokrijete vse potrebe vašega psa. Sestavljena je iz najboljših sestavin, ki vašemu psu omogočajo optimalno prebavo, aktivnost in zadovoljstvo. Hrana je ješčega okusa in se ji psi le stežka uprejo. To omogočajo na poseben način pripravljene sestavine s pridihom mediterana. V njeni sestavi najdemo olivno olje, granatno jabolko, paradižnik, radič, grah, izbrano belo piščančje meso, meso morskih rib in ovčetino kot vir visokokakovostnih beljakovin, ki imajo visoko prebavljivost. Dodana sta koruza in riž kot vir ogljikovih hidratov. Več o monoproteinski hrani za pse v prehranskem vodiču Hrana za pse Exclusion.

Povabilo v našo spletno trgovino

V naši spletni trgovini za male živali lahko izbirate med več vrstami hrane. Hrana je visokokvalitetna – izbrana od vodilnih svetovnih proizvajalcev. O hrani za pse bomo še pisali, izvedeli boste prednosti in po čem se hrane razlikujejo.

Hrana za pse glede na pasmo je na voljo tudi v trgovinah ZOO Slonček.

Hrana za pse – še več kvalitetnih vsebin živalskega bloga


Naša spletna trgovina je ponudnik priznanih blagovnih znamk hrane za pse in mačke ter kakovostne opreme za male živali.

Hrana za pse

Komentarji

 • nika ,

  Živjo!

  Mi smo najbolj zadovoljni s hrano Nutra gold. Namreč imamo psičko pasme samojed, staro 2 leti. Preizkusili smo veliko različnih vrst briketov in ko so nam predlagali Nutra gold losos in krompir ( Lorna je namreč alergična na nekatera žita in ima občutljivo prebavo), se je stanje popolnoma izboljšalo. Sedaj ima dlako snežno belo, ker hrana ne vsebuje žitaric, izpuščaji in izpadanje dlake so popolnoma izginili, tudi prebava je tako kot mora biti. Da se naša razvajenka ne naveliča okusa, lososa menjamo z briketi iz jagnjetine in polnozrnatega riža. Skratka super smo zadovoljni z nutra goldom! 🙂

 • KlemenM. ,

  Pozdravljeni!

  Imamo neverjetno izbirčnega pekinezerja. Edini briketi, ki jih bolj z muko kot z užitkom poje, so royal canine. V Slončku smo dobili tester briketov Exclusion in bil je čisto nor na njih. Sedaj me pa zanima, če je kdo preizkusil to hrano in kako se obnese oz. kako se pozna na psu. Glede na sestavo je hrana primerna, pa še cenovno veliko bolj ugodna od royal canina.

  Hvala in l.p. Klemen

 • Jasmina ,

  Mi pa smo najbolj zadovoljni s hrano Orijen, ki je tudi s strani strokovnjakov ena izmed najbolj priznanih pasjih hrana na svetu. Ker ne vsebuje žitaric, ampak samo meso in zelenjavo ter sadje.

  Raziskave o pasji hrani, ki najbolj presenetijo, ko pogledas kje se nahajajo royal canin, eucanuba ipd., čeprav naj bi bili njihovi izdelki zelo kakovostni. Po teh raziskavah pa se uvrščajo v isti rang kot pedigree in podobni. http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/
  Očitno včasih ime ni nujno kakovost, ampak dobr marketing.

  Res pa je da se naš Amos zelo hitro naveliča nekih briketov, zato mu hrano na vsake toliko časa menjamo.

  LP,
  Jasmina

 • lea ,

  Res je, Royal Canine, Eucanuba, Hills ipd. so zelo precenjeni briketi danes. Glede na njihovo sestavo so veliko predragi. Točno tako kot praviš, ima dober marketing velik vpliv na to s čim ljudje hranijo svoje ljubljenčke. Tako kot je McDonalds najbolj priljubljena restavracija na svetu, pa čeprav zelo nezdrava. Npr. Pedigree.. žal je še veliko ljudi prepričanih, da je to najboljša hrana za psa (Reklame!). Psi jo imajo radi, ker vsebuje veliko konzervansov, s tem pa je zelo slana. Ker psi ne morajo izločati soli, saj imajo žleze lojnice le na na tačkah, med blazinicami, lahko pride do odpovedi ledvic. Zaradi velike količine koruze imajo psi težave s prebavo, soja in pšenica povzročata težave s kožo in dlako, če ne celo alergije. In ne nazadnje vsebuje zelo, zelo malo mesa in verjetno so še to stranski produkti (notranji organi živali),ki nimajo prave hranilne vrednosti.

  Briketi Orijen pa so poleg tega kar si napisala, sestavljeni še iz kakšnega riža ali krompirja, saj so ogljikovi hidrati zelo pomembni za prebavo. V naši trgovini lahko dobiš hrano za pse primerljive Orijenu, to so Taste of the wilde. Ker praviš, da se tvoj kuža hitro naveliča okusa, Taste of the wild ponujajo 3 različne verzije in sicer pečen Bizon in divjačina, pečena Divja račka, ter prekajen losos. Zaradi predhodno pečenega mesa so briketi okusnejši od ostalih, v keterih je dehidrirano meso.

  Lahko se oglasiš po kakšen testni vzorec.

  Pozdrav, Lea

 • Pusti komentar

  Nazaj
  Led ovratnica za psa, lučke in odsevniki na izdelkih za pse
  Naprej
  Beagle je lovska pasma