Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Monoproteinska hrana za pse – zakaj jo izbrati?

Monoproteinska hrana za pse

Monoproteinska hrana za pse je nedvomno prava odločitev za vašega psa. V nadaljevanju pojasnjujemo, zakaj je monoproteinska hrana boljša. Katere so njene prednosti ter zakaj in kdaj jo ponuditi psu! Prav tako pojasnjujemo razliko med dehidriranimi sestavinami in svežimi sestavinami v hranah za pse in mačke.

Monoproteinska pasja hrana z visokim odstotkom beljakovin enega vira (mesa ali rib) je za vašega psa absolutna zmaga! Da ima hrana en vir proteinov (in se zato imenuje mono-protein) pomeni, da je v sestavi hrane le ena vrsta mesa. Lahko je to meso piščanca, govedine, jagnjetine, zajca, rib …

Dehidrirane živalske sestavine v hrani za pse in mačke – kako jih pridobijo?

Dehidrirane živalske sestavine se pridobijo s pripravo svežega mesa na pari. Skozi postopek se skoraj popolnoma odstrani vsebnost vode in ohrani stabilnost živilskega izdelka med pripravo briketov za pse in mačke.

Zakaj se v pasji hrani in hrani za mačke uporabljajo dehidrirane sestavine?

Filozofija izhaja iz smiselnega vprašanja: Zakaj uporabljati sveže meso kot sestavino briketov, če pa ga med proizvodnim postopkom vseeno posušimo in odstranimo skoraj vso vodo? Ker imajo predhodno dehidrirane živalske sestavine večjo hranilno vrednost kot enake sestavine v sveži obliki (enake teže).

Sestava suhe hrane se lahko zelo razlikuje glede na sestavine ob začetku predelave v brikete

Sestavine pri suhih pasjih hranah in hranah za mačke, navedene v podatkih o sestavi živil pod posameznim izdelkom, se nanašajo na odstotke sestavin pred predelavo. Če želite vedeti končno količino posamezne sestavine, morate upoštevati vodo, ki se med postopkom priprave suhe hrane za pse in mačke odstrani.

Torej bo imela hrana, narejena iz svežega mesa, veliko manjšo količino dejanskega mesa od tiste, ki je navedena na etiketi, saj se s proizvodnim postopkom odstrani večino vode, ki jo sestavine vsebujejo. Nasprotno, uporaba dehidriranih živalskih sestavin že v začetku predelave zagotavlja, da ima končni izdelek dejansko količino mesa, ki je skoraj enaka količini, navedeni na etiketi.

Iz tega razloga Exclusion suha hrana za pse in mačke vsebuje izključno dehidrirane sestavine. V nasprotju pa mokra hrana za pse in mačke vsebuje sveže meso, da končni izdelek ohrani enako teksturo, ki je pri mokrih hranah tako pomembna.

Zakaj je monoproteinska pasja hrana dobra izbira?

  • Monoproteinska hrana za psa zmanjša tveganje za alergije pri psih in pomaga v primeru, da ima pes razvito intoleranco na določeno sestavino v hrani.
  • Monoproteinska hrana je primerna tudi za pse, ki imajo občutljivo prebavo, saj z manjšim naborom sestavin pes hrano lažje prebavi. Hkrati pa ni bojazni, da bi prejel premalo hranilnih snovi za zdravje in dobro počutje, ob izbiri kvalitetne formule pasje prehrane.
  • Monoproteinska hrana je na voljo tako v obliki suhe pasje hrane kot tudi mokre pasje hrane. Zato ni bojazni, da bi vaš pes imel težave zaradi dolgotrajnega uživanja mokre hrane iz pločevinke. Le ta naj bo izbrana iz nabora kvalitetnih mokrih hran.

Mokra pasja hrana z enim virom beljakovin iz družine Exclusion

Mokra monoproteinska hrana za pse Exclusion Mediterraneo Noble Grain – en vir beljakovin, en vir ogljikovih hidratov in mediteranska superživila.

Exclusion – izključno monoproteinska linija hran za pse

Mi vam toplo priporočamo, da psu ponudite to hrano. Pes pa naj odloči ali je monoproteinska mokra hrana za pse tisto, kar mu ustreza. Za pasjo hrano linije Exclusion Mediterraneo Noble Grain lahko rečemo, da je ena vrhunskih hran. To velja tako na področju razvoja vrhunske formule pasjih briketov kot tudi hran v pločevinkah.

Družinsko podjetje, ki se je posvetilo razvoju monoproteinskih hran za pse

Italijanska blagovna znamka Exclusion je na področju razvoja monoproteinskih formul povedla. Po zaslugi 30-letnega prizadevanja družinskega podjetja Dorado in ima širok nabor okusov – tudi za izbirčne pse. Njihova monoproteinska formula je zanimiva tudi zato, ker je obogatena s superživili mediteranskega podnebja (konoplja, granatno jabolko, paradižnik, brokoli, cikorija).

Exclusion za mladiče – monoproteinska hrana z ribo ali piščancem
Exclusion hrana s piščancem – ena vrsta proteinov in ena vrsta ogljikovih hidratov (riž)
Exclusion z ribo – super monoproteinska hrana v primeru alergij
Exclusion z jagnjetino – se kot monoproteinska pasja hrana priporoča v primeru alergij
Exclusion z govedino – odlična sestava in odličen okus

Kako prepoznati kvalitetno monoproteinsko hrano?

Pri suhih pasjih hranah morajo biti dehidrirane sestavine najvišje kakovosti in proizvajalec se mora zavzemati za izbor in nadzor kakovosti zanesljivih dobaviteljev. Le ti pogoji lahko zagotavljajo najkakovostnejše surovine za proizvodnjo hrane, ki prispeva k izboljšanju zdravja vaših štirinožnih prijateljev.

Kot smo že pisali, monoproteinske hrane zmanjšajo možnost pojava alergije pri psih. Seveda so primerne tudi za pse, ki imajo odkrite intolerance na določene sestavine v pasji hrani. A kako prepoznati kvaliteto monoproteinskih hran?

  • Monoproteinska pasja hrana mora imeti kot prvo visok odstotek beljakovin iz mesa (dehidrirano meso).
  • Kot drugo mora vsebovati izbrane ogljikove hidrate – najmanj alergena sta riž ali sladki krompir.
  • Pomembne so tudi ostale sestavine – zelenjava in sadje, ki poskrbita za vnos vitaminov in mineralov ter antioksidante iz naravnih sestavin, ki jih pes potrebuje za zdravje.

V tem primeru je hrana še boljša izbira! Saj se tudi skozi uživanje ogljikovih hidratov zmanjša tveganje za pojav alergije pri psu.

Kateri psi naj uživajo monoproteinske hrane?

Hrana z enim virom beljakovin se v prvi vrsti priporoča psom:

  • ki imajo intolerance na določene sestavine v hrani,
  • ki se jim nakazujejo alergije – srbečica na koži, izpadanje dlake ipd.,
  • ki že imajo alergijo na določena živila.

Kaj pa če pes nima težav z alergijo?

In nima še odkritih intoleranc na določene sestavine v hranah za pse? V tem primeru monoproteinska hrana postane odlična preventiva. Hrana s kvalitetnimi sestavinami bo poskrbela za zdravje psa in njegovo dobro počutje skozi vsa življenjska obdobja – od mladička do pasjega starostnika. S kvalitetno hrano boste poskrbeli, da bo imel pes tudi lepo sijočo dlako in veliko energije za skupne sprehode.

Hrana za pse Exclusion
Monoproteinska hrana za pse Exclusion Mediterraneo Noble Grain – kvalitetna hrana po odlični ceni!

Monoproteinska hrana za izbirčne pse – da ali ne?

Seveda! Okusi kvalitetnih monoproteinskih hran so izčiščeni in ne vsebujejo nepotrebnih ojačevalcev okusa. Monoproteinska pasja hrana z odlično sestavo sama po sebi tvori prijeten okus. To so okusi naravne hrane, ki bi jo pes lahko okusil v naravnem okolju. Zato psa tovrstna hrana pritegne in zadovolji tudi njegov prefinjen okus.

Monoproteinska hrana za pse – je primerna za občutljive pse?

Ko se začnejo kazati prvi znaki občutljivosti na hrano, strankam največkrat svetujemo monoproteinsko hrano za pse z jagnjetino ali ribo. Kvalitetna hrana za pse z eno beljakovino lahko občutno pripomore k izboljšanju stanja pri psih s težavami. V primeru, da ima vaš pes hujše zdravstvene težave, se obvezno posvetujte z veterinarjem. Preventivno pa psu ponudite kakovostno monoproteinsko hrano, ki bo poskrbela za njegovo zdravje in vitalnost že od malih tačk.

Bogat nabor monoproteinskih formul (solo hrana za pse) boste našli tudi v naših poslovalnicah po Sloveniji ZOO Slonček. Vabljeni!

Vas zanima več o pasji hrani Exclusion – preberite:

Pri izbiri pasje hrane za vašega ljubljenčka vam lahko pomagamo – pišite nam ali nas pokličite. Z veseljem vam bomo pomagali!

Psi Hrana za pse

Pusti komentar

Nazaj
Royal Canin AKCIJA
Naprej
Kvalitetna pasja hrana priznanih blagovnih znamk – VODIČ