Uporabite kupon za 10% popust ZAZIVALI10. Kupon lahko vnovčite v košarici.

Shopping cart
0,00€

Kako se znebiti bolh pri psu in mački?

Pes ima bolhe

Ste vedeli, da le majhen odstotek bolh gostuje na psu ali mački, ostale pa se nahajajo v prostoru, kjer se pes ali mačka dnevno gibljeta in zadržujeta?

Bolhe so krvosesi zajedavci, ki jih psi in mačke najpogosteje dobijo ob stiku z drugimi živalmi. Odrasle bolhe odložijo jajčeca po prostoru, kjer se psi ali mačke dnevno gibljejo. Iz jajčec pa se razvijejo ličinke, bube in nato odrasle bolhe, ki ponovno skačejo po prostoru in iščejo svojega gostitelja – psa ali mačko.

Alarm: Pes se praska

Očiten znak, da ima žival bolhe, je praskanje in grizljanje. Če zasledite, da iz kožuha odpadajo iztrebki, ki so podobni drobnim mrvicam in ob stiku z vodo pustijo krvav madež, ste lahko prepričani, da ima žival bolhe. Dobro preglejte tudi prostor in poiščite mesta, kjer bi se bolhe lahko razvijale. Najpogosteje so to – ležišča, preproge, oblazinjeno pohištvo, razpoke na tleh ali v stenah.

Dejstvo: Temeljito je treba čistiti prostor

Le 10-15 odstotkov bolh gostuje na psu ali mački, ostale se nahajajo v prostoru, kjer se pes ali mačka zadržujeta. Ravno zato za uspešen spopad z bolhami ni dovolj, da psu ali mački okrog vratu obesite ovratnico proti bolham. Ali uporabite insekticidne ampule, saj te delujejo z nekajdnevnim zamikom in kar je še bolj pomembno – odstranjujejo le odrasle bolhe. Je pa treba uničiti tudi bolhe na ostalih razvojnih stopnjah – t.j. jajčeca, ličinke in bube –, ki se nahajajo v prostoru. Za uspešno odstranjevanje bolh iz vašega doma se boste morali hkrati lotiti tudi temeljitega čiščenja in predvsem zaščite doma.

Uspešnost je odvisna od vztrajnosti!

Temeljito čistite prostor, kjer se pes ali mačka zadržujeta dnevno. To pomeni, da morate prostor posesati vsaj enkrat dnevno, vsa ležišča, odeje in druge tkanine pa večkrat oprati pri višjih temperaturah. Da bo odstranjevanje bolh iz prostora zares učinkovito, je priporočljivo prostor popršiti z insekticidnim razpršilom proti bolham, ki je namenjen izključno uporabi v prostoru. Brez njega se boste bolh znebili veliko težje!

Odstranjevanje bolh v prostoru traja več tednov, zato je zelo pomembno, da ste vztrajni. In da uporabite vse insekticidne izdelke:
1. Insekticidni šampon za pse in mačke, da boste odrasle bolhe odstranili iz živali. A, pozor: insekticidni šamponi za pse delujejo le začasno, saj odstranijo le bolhe, ki so trenutno na živali.


2. Nujno je treba uporabiti insekticidni sprej za prostor in se znebiti bolh na vseh stopnjah razvoja. Uporabiti ga je treba večkrat!


3. Poskrbite tudi za preventivo z uporabo insekticidnih ampul ali insekticidnih ovratnic za pse ali mačke. Lahko uporabite tudi insekticidni sprej oz. pršilo za pse, ki ga popršite po kožuhu.


Spletna trgovina s hrano za pse, hrano za mačke in opremo za vse male živali www.zazivali.si vas vabi k ugodnim nakupom – preverite naše aktualne kode s popusti.

Male živali splošno Oprema za mačke Oprema za pse

Pusti komentar

Nazaj
Prednosti pasje hrane Exclusion Mediterraneo Noble Grain
Naprej
OBVESTILO HITRE POŠTE