Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Kako se znebiti bolh pri psu in mački?

Kako se znebiti bolh

Kako se znebiti bolh? To je zelo pomembno vprašanje za vse skrbnike psov in mačk! Ste vedeli, da le majhen odstotek bolh gostuje na psu ali mački, ostale pa se nahajajo v prostoru, kjer se pes ali mačka dnevno gibljeta in zadržujeta?

Kako izgledajo bolhe?

Mačje bolhe in pasje bolhe so krvosesi zajedavci, ki jih psi in mačke najpogosteje dobijo ob stiku z drugimi živalmi.

Življenjski cikel bolh

Odrasle bolhe odložijo jajčeca po prostoru, kjer se psi ali mačke dnevno gibljejo. Iz jajčec pa se razvijejo ličinke, bube in nato odrasle bolhe, ki ponovno skačejo po prostoru in iščejo svojega gostitelja – psa ali mačko.

Kako izgledajo bolhe? Ste vedeli, da bolhe pri psu in bolhe na mački gostujejo (samo v 10-15 %), večinoma so bolhe v stanovanju!

Kako se znebiti bolh – alarm: Pes se praska

Bolhe pri psih znaki: Očiten znak, da ima žival bolhe, je praskanje in grizljanje (bolhe mačke in pse iritirajo). Če zasledite, da iz kožuha odpadajo iztrebki, ki so podobni drobnim mrvicam in ob stiku z vodo pustijo krvav madež, ste lahko prepričani, da ima žival bolhe. Kako se znebiti bolh? Najprej je treba poskrbeti, da bolhe ne bodo več na živali. Dobro preglejte tudi prostor in poiščite mesta, kjer bi se bolhe lahko razvijale. Najpogosteje so to – ležišča, preproge, oblazinjeno pohištvo, razpoke na tleh ali v stenah.

V nadaljevanju preberite, kako odstraniti bolhe pri mačkah in kako odpraviti bolhe pri psu. Poudarjamo še, kako pomembno je bolhe v stanovanju odstraniti iz najbolj skritih mest.

Bolhe v stanovanju: Temeljito je treba čistiti prostor

Bolhe na mački in bolhe pri psih so prvi alarm! Samo 10-15 odstotkov bolh gostuje na psu ali mački, ostale se nahajajo v prostoru, kjer se pes ali mačka zadržujeta. Ravno zato za uspešen spopad z bolhami ni dovolj, da za bolhe pri psu ali mački okrog vratu obesite ovratnico proti bolham. Ali uporabite insekticidne ampule, saj te delujejo z nekajdnevnim zamikom in kar je še bolj pomembno – odstranjujejo le odrasle bolhe. Je pa treba uničiti tudi bolhe na ostalih razvojnih stopnjah – t.j. jajčeca, ličinke in bube –, ki se nahajajo v prostoru. Za uspešno odstranjevanje bolh iz vašega doma se boste morali hkrati lotiti tudi temeljitega čiščenja (uporabite sprej proti bolham za stanovanje) in predvsem zaščite doma.

Kako se uspešno znebiti bolh? Vztrajajte!

Temeljito čistite prostor, kjer se pes ali mačka zadržujeta dnevno. To pomeni, da morate prostor posesati vsaj enkrat dnevno, vsa ležišča, odeje in druge tkanine pa večkrat oprati pri višjih temperaturah. Da bo odstranjevanje bolh iz prostora zares učinkovito, je priporočljivo prostor popršiti z insekticidnim razpršilom proti bolham, ki je namenjen izključno uporabi v prostoru. Brez njega se boste bolh znebili veliko težje!

Kako se znebiti bolh v stanovanju? Odstranjevanje bolh v prostoru traja več tednov, zato je zelo pomembno, da ste vztrajni. In da uporabite vse insekticidne izdelke:
1. Insekticidni šampon za pse in mačke, da boste odrasle bolhe odstranili iz živali. A, pozor: insekticidni šamponi za pse delujejo le začasno, saj odstranijo le bolhe, ki so trenutno na živali.


2. Nujno je treba uporabiti insekticidni sprej za prostor (sredstvo proti bolham za stanovanje) in se znebiti bolh na vseh stopnjah razvoja. Sprej proti bolham za stanovanje je treba uporabiti večkrat!


3. Poskrbite tudi za preventivo z uporabo insekticidnih ampul ali insekticidnih ovratnic za pse ali mačke. Lahko uporabite tudi insekticidni sprej oz. pršilo za pse, ki ga popršite po kožuhu.


Z nasveti, kako odstraniti bolhe pri psu in mački ter kako uničiti bolhe v stanovanju, pomagamo skrbnikom malih živali.

Vse potrebščine za odstranjevanje bolh si lahko ogledate tudi v poslovalnicah naših trgovin po Sloveniji – obiščite trgovine ZOO Slonček. Naše osebje vam bo svetovalo, kaj vse potrebujete za vašega psa. Vabljeni!

Spletna trgovina s hrano za pse, hrano za mačke in opremo za vse male živali www.zazivali.si vas vabi k ugodnim nakupom – preverite naše aktualne kode s popusti.


Naša spletna trgovina je ponudnik priznanih blagovnih znamk hrane za pse in mačke ter kakovostne opreme za male živali.

Oprema za pse Oprema za mačke

Pusti komentar

Nazaj
Nemški ovčar in pasji hotel
Naprej
Mačja vrata – nasveti za izbiro in namestitev