Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Led ovratnica za psa, lučke in odsevniki na izdelkih za pse

Led ovratnica za psa

Led ovratnica za psa, svetleče led lučke in drugi odsevniki za kužke so pomembni za vse skrbnike psov, saj skrbijo za varnost hišnih ljubljenčkov. Ker se noči daljšajo, so jutranji in večerni sprehodi z vašim psom v (pol)temi neizogibni. Da bo sprehod varen za vas, vašega štirinožca in prav tako za vse ostale udeležence v cestnem prometu, se opremite z izdelki, ki imajo odsevnike ali svetlobna telesa.

Ko izbirate izdelke za pse s svetlobnimi telesi, se pred nakupom prepričajte, da so izdelki vodoodporni, saj se pes ne glede na letni čas lahko okopa v potoku, jezeru ali morju.

Mi vam svetujemo svetleče led ovratnice za pse

LED ovratnica za psa ali mačko bo s svetlobo hitro in zelo nazorno opozorila na prisotnost živali v temi. Z LED izdelki je vaš pes dobro viden – svetlobne ovratnice LED Maxi-Safe nudijo optimalno zaščito za vašega psa in jih je mogoče enostavno individualno prilagoditi obsegu vratu vašega ljubljenčka.

Varnostna led ovratnica za psa, ki se sveti v temi s pomočjo LED tehnologije, je vodoodporna in vidna do razdalje 500 metrov. Ima različne možnosti delovanja – počasno in hitro utripanje ter stalno osvetlitev. Akumulatorska baterija se napaja preko USB kabla, ki je priložen. Nastavljiva ovratnica dosega maksimalni obseg 55 cm, na voljo v rumeni in rdeči barvi.

LED lučka za psa – izdelek za varnost psov in mačk v temi

Utripajoče luči za na ovratnico, ki jih nihče ne spregleda, enostavno pripnemo na ovratnico. Utripajoče lučke so primerne za kratke sprehode, saj jih je enostavno pritrditi. Da bi vaši živali zagotovili vsestransko zaščito, jo poleg bliskavice opremite tudi z dodatnimi varnostnimi dodatki, kot so pas, povodec, ovratnica, telovnik itd.

Svetlobna led lučka na obesku, ki jo pripnete na ovratnico, povodec, plašček ali svojo jakno, je vidna do razdalje 500 metrov. Led lučke imajo različne možnosti delovanja – počasno in hitro utripanje ter stalno osvetlitev. Svetijo približno 60 ur, baterije so priložene. Za natančne informacije o izdelku si oglejte posamezen opis lučk, ki so v naši ponudbi!

Vododporna lučka na obesku v obliki srca, ki jo pripnemo na ovratnico, povodec, pasji plašček ali svojo jakno, sveti v različnih barvah (bela, modra, rdeča) in je vidna do razdalje 500 metrov. Baterija, ki drži več kot 100 ur, je priložena, dodana pa je tudi rezervna baterija.

Varnostni telovnik iz lahkega mrežastega svetlobno odbojnega materiala, je primeren za pse, ki so pogosto udeleženi v cestnem prometu. Pripenjanje z ježki na vratu in prsih je enostavno, na voljo pa je v štirih različnih velikostih.

Zaščitite psa med večernim sprehodom

Sprehodu v temi se v jesenskem in zimskem času ne morete izogniti! Zaradi teme pa je tveganje, da vašega psa v mraku ali temi spregledajo, zelo velika. Zato so v naši ponudbi svetleče pasje ovratnice in odsevni pasji povodci, ki poskrbijo za večjo varnost vašega ljubljenčka v temi. Vam in vašemu psu želimo, da je vsak sprehod varen – predvsem v temnih mesecih tega letnega časa.

Odsevni pasji povodci Maxi Safe

Odličen izdelek za varnost na sprehodu s psom je povodec za psa Maxi Safe, ki je na voljo v različnih dolžinah in barvah – črn ali oranžen.

Povodci Flexi dajejo vašemu psu več svobode

Pasji povodci Flexi Neon imajo visoko odsevno nalepko in so neonsko obarvani. Tak povodec je varen tako v temi, opaziti ga je mogoče na daleč tudi podnevi. Flexi povodec omogoča pasjo svobodo na povodcu.

Svetleče pasje ovratnice in povodci za pse z odsevnimi šivi

Če želite varnost v kombinaciji s stilom, izberite ovratnice in povodce, ki svetlobo odsevajo – na izdelku absorbira svetlobo in jo nato odbija nazaj v temo – florescentna svetloba zagotavlja boljšo vidljivost psa v temi.

9 nasvetov za varen sprehod s psom

Za pasji sprehod je pomembna prava oprema in prav tako je pomembno pravilno razumevanje naravnega vedenja psa. V nadaljevanju preberite koristne namige in nasvete, ki vam bodo pomagali bolje razumeti vašega psa in mu vliti več samozavesti na sprehodu. Okrepite vez s psom in poskrbite za varne in raznolike sprehode z vašim zvestim spremljevalcem.

Da bo sprehajanje psa brez stresa za oba, upoštevajte nekaj namigov.

Nasvet 1: Izogibajte se stresu in motnjam

Za prijeten sprehod se izogibajte stresu in pametni telefon pospravite v žep. Vzemite si čas in se popolnoma posvetite svojemu psu, ne da bi vas motila stalna digitalna dostopnost. Poskusite ne razmišljati o opravkih, živite v tem trenutku in se sprostite! Vašo sproščenost bo pes začutil in skupaj bosta uživala na sprehodu.

Nasvet 2: Bodite obzirni do drugih sprehajalcev in psov

Če bi vsi pazili drug na drugega in upoštevali potrebe drugih sprehajalcev, bi bil vsak sprehod zabaven za vse. Če vam pride nasproti na povodcu drug pes, pripnite svojega zvestega spremljevalca. Naj hodi blizu vas, dokler ne dosežete drugega psa. Večino časa je drugi pes na povodcu z razlogom. Če se zdi prestrašen, ne pustite, da vaš pes kar tako steče k njemu. Bodite pozorni in obzirni, tako se boste izognili neprijetnim izkušnjam.

Nasvet 3: Raznolikost na sprehodih naj postane stalnica

Veliko ljudi se nagiba k ponavljanju preizkušenega terena, kar jim zagotavlja varnost. Psi pa se lahko začnejo dolgočasiti, če se sprehajajo po vedno isti poti. Zato vam svetujemo, da poiščete na sprehodu raznolikost. Peljite svojega psa na povsem nov teren in mu razkažite novo območje za vohljanje. Ponudite psu nova in presenetljiva doživetja.

Nasvet 4: Naj vaš pes občasno prevzame vodstvo

Presenetite psa in dovolite, da on izbere pot. Če le lahko, to izvedite na prostem, kjer psa lahko pustite prosto teči. Potrpežljivo počakajte, da vaš pes začne teči sam. Mnogi psi sprva oklevajo, da bi nadaljevali. Če pes sledi svojemu nosu in svoji naravi, bo navdušeno vodil, vi pa ga le spremljajte in z njim odkrivajte njemu ljube poti. Če pes ne more prosto teči, bo v redu tudi ohlapen sledni povodec, ki mu bo omogočil svobodno izbiro.

Nasvet 5: Skupaj odkrivajte igrivost narave

Obvladovanje nečesa novega nam daje samozavest, zato stopite iz cone udobja in se podajte novim dogodivščinam s svojim psom. Poleti uživate v kopanju v jezeru, pozimi se podajte v gore v cel sneg. Narava je lahko pustolovsko igrišče ne le za vašega psa, ampak tudi za vas. Lovite ravnotežje na podrtem drevesu, tecite ob deroči reki, povzpnite se na sosednji hrib ali poskakujte po kamnih ali štorih. Odkrivanje narave na nov način nudi vam in vašemu psu razburljivo doživetje narave. Sami boste dobili popolnoma nov pogled na svojo okolico in vaš pes bo navdušen nad doživljanjem teh dogodivščin skupaj z vami.

Nasvet 6: Psa urite s pomočjo tehnike nagrajevanja

Se vaš pes med vohljanjem zamoti in postane neposlušen? Presenetite ga s kakšnim priboljškom ali igračo, ki jo preprosto odvrzite na rob gozda ali travnik. Pokleknite tam in se s prsti igrajte po travi ali med prstjo. Vaš pes bo radoveden in bo želel videti, kaj ste tam odkrili. Takoj ko bo pes prišel k vam, ga pohvalite, dajte mu igračo ali ponudite priboljšek. Tako se bo pri psu ustvarila pozitivna povezava, če pride k vam, dobi nagrado! Skozi igro in s pomočjo nagrajevanja boste enostavno dosegli, da bo vaš pes kljub motnjam iz okolice prišel k vam.

Nasvet 7: Skupaj obvladujte neprijetne situacije

Nikoli ne silite svojega psa, da sam predeluje neprijetne situacije na sprehodu. Povedati mu morate, da imate vse pod nadzorom in da mu ni treba skrbeti za vas. Zagotavljate zaščito in varnost, on pa se lahko obrne na vas za vodstvo. To ne pomeni, da se morate izogibati negativnim situacijam – s tem boste dosegli nasprotno – boječega psa. Bodite odločni, to je dober zgled in pes bo sledil vaši odločnosti in se ob tem počutil varneje.

Nasvet 8: Komunicirajte s psom s pomočjo telesne govorice

Poskusite s psom komunicirati preko telesne govorice. Psi običajno ne morejo razvozlati naših besed in so zato zelo pozorni na ton človeškega glasu in govorico telesa, da bi razumeli sporočila. Opazujte se, ko svojemu psu dajete besedne ukaze.

Nasvet 9: Dovolite psu, da na sprehodu ovohava

Pes zaznava okolico z nosom. Dajte mu čim več priložnosti, da prevoha okolico, v kateri se sprehajate z njim. Vsak hišni kot, smetnjak in drevo vsebuje vonjave in za psa pomembne informacije. Na ta način izve vse o razpoloženju in zdravju ostalih psov v soseščini. Četudi se nam ljudem zdi nagnusno, da pes ovoha urin drugih psov, je to zanj pomembno in povsem naravno vedenje. Dovolite mu, da počne to, kar mu je najljubše – vohlja.

Izdelki za varnost psa ali mačke

Iz naše ponudbe si lahko izberete veliko izdelkov za varen sprehod.

Odsevniki na izdelkih iz naše ponudbe so na voljo tudi v naših fizičnih trgovinah po Sloveniji – vabljeni v ZOO Slonček.

Vas zanimajo druge teme na živalskem blogu?


Naša spletna trgovina je ponudnik priznanih blagovnih znamk hrane za pse in mačke ter kakovostne opreme za male živali.

Oprema za pse

Pusti komentar

Nazaj
Led ovratnica za psa, lučke in odsevniki na izdelkih za pse
Naprej
Royal Canin AKCIJA