Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Maltežan ima čudovit karakter

Pasma psa - maltežan

Maltežan ima čudovit karakter, je zelo ljubeč kuža in med lastniki je priljubljena mala pasma. Ti psi imajo zares čudovit karakter in to nam je potrdila Simona Vrhovec, lastnica maltežana Mokija. Zaupala nam je, kakšno je življenje s tem simpatičnim štirinožcem.

Kaj vam osebno pomeni bližina hišnega ljubljenčka in kakšne so pozitivne lastnosti bivanja s psom?

To je sreča, ko se zjutraj zbudiš, ko prideš domov in te pričaka to veselo bitje, polno ljubezni. Napolni srce, ko si žalosten in še bolj nasmeji in osrečuje vsak dan. To je moja najboljša odločitev. Včasih se hecam, da sem njegova mama in je on moj sin.

Kaj pa tisti malo manj lepi trenutki, ko pes ne uboga, ko kakšno ušpiči – kako se soočate s tem, kdo ga okrega in koga najbolj uboga?

Mene zagotovo najmanj uboga in sem težko jezna na njega. Tudi, ko ga okregam, je potem tako luškan, da ga takoj poljubčkam (smeh). Se pa počasi učiva reda in sva vsak dan bolj pridna.

Hodita v pasjo šolo ali se lepega vedenja učita doma?

Učiva se doma, po občutku. Ne zna vseh vragolij, kot če bi bil v pasji šoli, pa meni osebno tudi ni najbolj pomembno. Preberem kakšno knjigo o pasji vzgoji, malo pogovora med kužkoljubci, pa gre. Šola se nama ni preveč obnesla.

Kako pa je z nego psa pasme maltežan?

Ker imajo maltežani dolgo dlako, je potrebno redno striženje in razčesavanje. Vozli so kdaj prav od hudiča in tukaj imava največ izzivov. Pomembno je tudi redno čiščenje zobkov. Ima tudi občutljiv želodček, zato mu večino hrane kuham. Obožuje cvetačo in brokoli, ko dobi korenček pa skače naokoli kot zajček.

Kako pa njegov karakter doprinese k lepšemu življenju družine?

To je zelo ljubeč in nežen kuža in potrebuje ogromno pozornosti. To je primeren pes za vse, ki želijo sopotnika, saj ga lahko imajo kamorkoli gredo.

Kakšnim ljudem bi ga torej priporočili?

Priporočam ljudem, ki želijo imeti kužka večji del časa ob sebi. Se namreč zelo navežejo – to je obojestransko. Priporočam ga aktivnim ljudem, saj so ti psi radi veliko na sprehodu. torej to vseeno ni kuža, ki bi čepel na kavču. Moj se sicer mlajšim otrokom raje izogiba. Ko pa znajo otroci psa nežno pobožati, je v redu – s pravim pristopom tak kuža postane najboljši prijatelj.

Kako pa je s poletnimi potepanji – gre pes z vami ali ga pustite v pasjem hotelu ali pri sorodnikih, če odpotujete na daljše potovanje?

Življenje si organiziram tako, da je Moki večino časa z mano. Pa naj bo to na predavanjih, joga vikendih ali izobraževanjih. Res se trudim, da ni več kot štiri ure sam doma. Včasih pa ga pustim v varstvu pri sestri, če grem na daljšo pot. Vendar tudi tam se ima več kot odlično in res uživa.

Maltežan je med lastniki priljubljena mala pasma, saj imajo ti psi čudovit karakter.

Hišni ljubljenček: Moki, samček
Pasma: Maltežan
Starost: 5 let
Karakterne lastnosti pasme maltežan: nagajiv, igriv, nežen, ljubeč, prijazen
Posebnosti pasme maltežan in kužka Mokija: Ko vadim jogo, želi vaditi z mano na vsak način. Med meditacijo se mi usede v naročje in ‘meditira’ z mano. Svoje igračke prepozna po imenu.

Življenje je lepše s kužkom. To je najbolj čista oblika ljubezni.

Objavljeno v reviji Liza, junij 2018

Vabljeni, da delite svojo živalsko zgodbo z nami!
Rubriko o malih živalih in življenju z njimi pripravlja ekipa spletne trgovine ZaZivali.si. Če bi tudi vi radi v reviji Liza delili zgodbo o vašem hišnem ljubljenčku in ste lastnik psa, mačke, želve, ptička, hrčka, pujska ali katere druge živali; ali pa poznate koga, ki bi rad delil navdušenje nad življenjem s hišnim ljubljenčkom v naši reviji, pišite na metka@zazivali.si. Veseli bomo vaše živalske zgodbe in nasvetov iz prve roke, pošljite tudi slike vašega ljubljenčka in objavili jih bomo v reviji Liza, na živalskem blogu, na Facebooku in na Instagramu.

Spletna trgovina s pasjo hrano, hrano za mačke in opremo za vse male živali www.zazivali.si vas vabi k ugodnim nakupom – preverite aktualne kode s popusti.

Psi

Pusti komentar

Nazaj
Miniaturna mešanka Ulla
Naprej
PES in OTROK: Za psa lahko skrbi tudi otrok!