Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Mačja drevesa za različne potrebe mačk

Mačja drevesa

Mačja drevesa iz naše ponudbe so namenjena različnim potrebam mačk in različnim možnostim, ki jih ponujajo bivalni prostori.

V prispevku boste izvedeli, zakaj mačke potrebujejo praskalnik in kakšen praskalnik mora biti, da bo primeren za vašo mačko. Nato pa zaradi boljše preglednosti po sklopih predstavljamo različne praskalnike:

Mačke potrebujejo svobodo gibanja

Plezalne stene za mačke zagotavljajo vašim ljubljenčkom večjo svobodo gibanja in jim prav tako zagotavljajo raznolikost gibanja skozi dan.

 • Mačje plezalne stene omogočajo vaši mački, da spremlja svoj svet iz druge perspektive – od zgoraj. Različni nivoji in skrivališča nudijo mački idealen prostor za umik in spodbujajo spretnosti vaše mačke ter ji nudijo zabavo.
 • Stenski praskalniki niso prav nič dolgočasni, ampak predstavljajo raj za praskanje za vašo mačko in so tudi prostorsko varčna alternativa, ki se popolnoma prilega vsakemu prostoru.
 • Mačja igrišča ponujajo mački priložnost, da preizkusi vse svoje spretnosti, se zabava, še raje pa poišče skrivališča in udobne prostore za poležavanje.

Privoščite mački najboljši praskalnik in ji dovolite, da raziskuje svet po svoje in izkusi svobodo višine!

V nadaljevanju odkrijte svet plezalnih sten, stenskih praskalnikov in mačjih igral. Še pred tem pa razkrivamo …

Zakaj mačka potrebuje praskalnik?

Mačke s praskanjem odluščijo zgornjo roževinasto plast krempljev. Zato imajo mačke naravno potrebo po praskanju. V primeru, da mačka v notranjem prostoru nima praskalnika, lahko poškoduje pohištvo ali drugo notranjo opremo.

Zavarujte svoj kavč, umetelno leseno pohištvo, velike in male preproge, tudi podboje vrat in druge kose notranje opreme in ji kupite praskalnik. Mačka se bo nanj navadila še hitreje, če ga boste popršili z mačjo meto.

Mačja drevesa – mala ali velika

Praskalnik je lahko majhen ali velik, mačke rade plezajo, zato so navdušene nad visokimi mačjimi drevesi. Praskalniki so lahko samostoječi ali stenski, lahko jih montiramo celo na strop. Seveda pa lahko izbirate med klasičnimi in oblikovalskimi.

Kaj mora imeti praskalnik?

Opisane lastnosti so pomembne skrbnikom mačk, mačjim ljubljenkam pa je pomembno, da jim praskalnik nudi:

 • prostor za praskanje,
 • miren kotiček za počitek mačk in
 • primerno spodbudo za mačje igranje.

Naša ponudba – mačja drevesa za različne potrebe mačk

V naši spletni trgovini za male živali lahko najdete veliko različnih modelov mačjih dreves. Veliko imamo enostavnih – takšnih, ki imajo manjši steber ovit v juto. Obstajajo pa tudi številni razgibani praskalniki, ki imajo različno oblikovane votline in poličke za počitek ter niso preveliki.

V ponudbi so tudi velika mačja drevesa, ki poleg številnih površin za praskanje in pretegovanje nudijo še različne kotičke za počitek – to so lahko poličke, ležišča, različno velike votline ali tuneli ter viseče mreže. Vsi ti elementi so postavljeni na različnih višinah.

Da so mačja drevesa še bolj zanimiva, so jim dodane še viseče igračke – žogice ali miške, zaradi katerih mačke še raje svoj čas preživljajo na svojem praskalniku.

Mali praskalniki za mačke in mladičke

Mali praskalniki za mačke so odlična priložnost za navajanje mačk na praskanje. Svetujemo, da majhen praskalnik ponudite mački še v obdobju odraščanja. Za male mucke (v fazi odraščanja kitten) so na voljo različni igrivi praskalniki – različnih oblik in z različnimi igračkami (žogice za mačke, miške za mačke ipd.).

Majhen mačji praskalnik lahko postavimo na tla ali pa praskalnik obesimo na kljuko vrat.

Praskalniki iz kartona

Kartonski praskalniki so navadno izdelani iz valovitega kartona, ki ga imajo mačke zelo rade. V karton mačke zarijejo kremplje in jih s cefranjem kartona tudi brusijo.

Praskalniki iz kartona so lahko različnih oblik in velikosti, namenjeni so tudi počitku. Navadno so v prodaji skupaj s posušeno mačjo meto, ki jo posujemo po kartonastem praskalniku za še več mačjega užitka.

Praskalniki za zaščito pohištva

Mačji kremplji so nevarni za pohištvo – lesene omare, kavči in sedežne garniture, tudi koti in vogali so navadno na udaru. Zato imamo v ponudbi tudi praskalnike za zaščito predmetov.

Enostavni praskalniki za mačke

Enostavni praskalniki za mačke ponujajo vse, kar mačke potrebujejo za dobro počutje:

 • steber iz sisala za brušenje krempljev,
 • mehko ležišče za počitek
 • ravno dovolj višine za opazovanje okolice,
 • kakšno enostavno igračko – žogico, miško ali vrv in
 • po potrebi votlino za skrivanje.

Praskalniki z votlino

Mačke obožujejo skrivališča, kjer najdejo zatočišče za počitek, ali od koder napadejo nič hudega slutečega mimoidočega. Votline na višini jim nudijo ravno prav nadzora nad okolico, ki jo tako rade obvladujejo.

Moderni mačji praskalniki

Oblikovanje je pomemben del sodobnega interierja, ki mu sledijo moderno oblikovani praskalniki. Če je praskalnik pomemben element v vašem domu, izberite iz naše ponudbe posebnih praskalnikov, ki očarajo že na prvi pogled, hkrati pa ohranjajo funkcionalnost.

Stenski praskalniki za majhne prostore

V majhnem prostoru. kjer domujejo mačke, si lahko privoščimo tudi velik praskalnik, ki ga montiramo na steno.

Stenski praskalniki so na voljo v različnih dimenzijah, njihova višina pa je prilagodljiva, saj jih montiramo na poljubno višino na steno.

Leseno mačje drevo se čudovito poda v vsak dom, kjer je pohištvo narejeno iz lesa. Na voljo so mačja drevesa iz svetlega lesa v natur barvi ali temno rjave različice.

Plezalne stene za mačke

Mačkam plezalne stene predstavljajo poseben izziv in jih vabijo v višave, saj so mačke rade nadzornice prostora, v katerem bivajo. Stenski elementi plezalnih sten so prilagodljivi in jih montiramo glede na potrebe mačk.

Stropni praskalniki za zabavo mačk

Praskalniki, ki za zabavo mačk poskrbijo kar tik pod stropom, so odlična rešitev za domove z malo prostora ali z visokimi stropi, saj nudijo mačkam odličen razgled na prostor, v katerem bivajo.

Stebri za mačke

Mačji stebri so osnova za brušenje mačjih krempljev. So osnovni sestavni del vsakega praskalnika. Na voljo so vseh velikosti in premerov – s sisalom za praskanje ali gumijastimi nastavki za masažo mačk. Na voljo so tudi rezervi stebri za zamenjavo stebrov na že obstoječih praskalnikih, ki jih imate doma.

Vreče za plezanje

Poseben izziv za notranje mačke predstavljajo vreče za plezanje, ki mačkam dajejo občutek, da plezajo po drevesu. Mačja drevesa so namreč lahko široka in razvejana, lahko pa so povsem preprosta v obliki vreče za mačke – za montažo v strop ali na steno. Vreča lahko nadomesti mačje drevo za velike mačke.

Velika mačja drevesa

Mačja drevesa velikih razsežnosti nudijo zabavo za večje število mačk. Nudijo vse potrebno za mačje dobro počutje – od igre, praskanja so počitka in nadzora prostora. To so mačje igralnice v enem.

Mačja skrivališča

Ko mačka potrebuje svoj mir, se umakne v miren kotiček. Mačja skrivališča nudijo več votlin hkrati, kjer lahko tudi več mačk počiva hkrati.

Igralnice za mačke

Igralnice za mačke so lahko tudi drugačne. Praskalnik se lahko zlije z notranjo opremo in postane del pohištva – omara za mačke s prasklanikom je vse, kar vaša mačka potrebuje. Praskalnike izdelujejo tudi iz bananinih listov, ki naredijo pleteno mačje ležišče tudi zelo privlačno na pogled.

Poseben praskalnik za starejše mačke pa nudi prilagojene površine za gibalno ovirane mačke, ki imajo težave z vzpenjanjem zaradi starosti ali bolezni, med okrevanjem ali v času odraščanja.

Mačja meta na mačjem drevesu

Če mačka ni vajena praskati krempljev na praskalniku, vi pa jo želite prepričati, da bi vzljubila svoje mačje drevo, ji ga popršite z mačjo meto. Ali pa ji v votlino skrijte kakšno igračko, ki ima mačjo meto. Na praskalniku se bo mačka tako počutila še bolje. Vonj tega zelišča za mačke kosmatinke obožujejo, zato se bo mačka na praskalnik raje vrnila. Zaradi mačje mete se bo na mačjem drevesu vsaka mačka počutila odlično.

Spletna trgovina s praskalniki ponuja tudi hrano za pse, hrano za mačke in opremo za pse in opremo za mačke ter vse male živali www.zazivali.si vas vabi k ugodnim nakupom – preverite naše aktualne kode s popusti. Vabljeni tudi v trgovine ZOO Slonček.

Iz naše ponudbe


Naša spletna trgovina je ponudnik priznanih blagovnih znamk hrane za pse in mačke ter kakovostne opreme za male živali.

Morda vas zanimajo tudi druge vsebine iz našega živalskega bloga.

Mačke Oprema za mačke Akcije in novice

Pusti komentar

Nazaj
Popolna nega psa
Naprej
Pasji mladiček v novem domu