Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Dlaka maltežanov – kako jo negovati?

Pasma psa - maltežan

Dlaka maltežanov je za marsikoga izziv. Hana iz Kopra je z nami delila izkušnje, ki jih ima s psičko pasme mini maltežan, ki jo je poimenovala Puppy.

Maltežani so zelo simpatični kužki in zato tudi zelo priljubljeni med ljudmi. Le dlaka maltežanov zahteva veliko nege – krtačenje, striženje in pogosto kopanje.

pasji ljubljenček puppy
Življenje s pasjim ljubljenčkom je lepše.

Življenje s pasjim ljubljenčkom je lepše

„Odkar je v naš dom vstopila psička pasme mini maltežan, se je naše življenje čisto spremenilo,“ nam je zaupala bralka Hana, ki je psičko poimenovala Puppy. „V naši hiši je sedaj več življenja, ljubezni, igranja, dobre volje. A obenem tudi več skrbi in prilagajanja,“ je iskreno priznala. In nam s tem dala vedeti, da je odgovorna lastnica.

Pasma maltežan in njene lastnosti

„Maltežani spadajo v majhno pasmo psov, a so kljub svoji majhnosti zelo igrivi in obožujejo dolge sprehode. Naša psička ima 4 kilograme, rjave oči, temen smrček in dolgo, svilnato, belo dlako. Dlaka zahteva veliko nege. Krtačenje, striženje in pogosto kopanje, saj je dlaka svetle barve,“ je opozorila. Hkrati pa še dodala, da psički dlaka ne odpada, zato imajo lahko maltežana v stanovanju ali hiši. „Veliko raje kot v hiši pa je naša Puppy na sprehodih, kjer spoznava nove pasje prijatelje in njihove lastnike.“

pasji sprehodi
Maltežani spadajo v majhno pasmo psov, a so kljub svoji majhnosti zelo igrivi in obožujejo dolge sprehode.

Družabna in zvesta psička

„Puppy je zelo živahna, ljubezniva, družabna, predvsem pa zvesta psička,“ je karakterno opisala svojo psičko bralka. In nam še zaupala, da njena štirinožna prijateljica obožuje tako otroke kot tudi starejše ljudi. Za konec pa je podala še nasvet za ljudi, ki se odločajo za nakup. Ali posvojitev maltežana, a oklevajo. „Psa pasme maltežan bi sama priporočala ljudem, ki imajo otroke in veliko prostega časa. Maltežani so zelo pridni, ubogljivi, inteligentni in se zelo navežejo na lastnika. Zato poleg priboljškov obožujejo družbo ljudi.“

Objavljeno v reviji Liza, rubrika hišni ljubljenčki – letnik 2018

Vabljeni, da delite svojo živalsko zgodbo z nami!
Rubriko o malih živalih in življenju z njimi pripravlja ekipa spletne trgovine ZaZivali.si. Če bi tudi vi radi v reviji Liza delili zgodbo o vašem hišnem ljubljenčku in ste lastnik psa, mačke, želve, ptička, hrčka, pujska ali katere druge živali; ali pa poznate koga, ki bi rad delil navdušenje nad življenjem s hišnim ljubljenčkom v naši reviji, pišite na metka@zazivali.si. Veseli bomo vaše živalske zgodbe in nasvetov iz prve roke, pošljite tudi slike vašega ljubljenčka in objavili jih bomo v reviji Liza, na živalskem blogu, na Facebooku in na Instagramu.

Če ste tudi sami lastnik živali, vas spletna trgovina s hrano za pse, hrano za mačke in opremo za vse male živali www.zazivali.si vas vabi k ugodnim nakupom – preverite naše aktualne kode s popusti.

Fotografije maltežana: Osebni arhiv


Naša spletna trgovina je ponudnik priznanih blagovnih znamk hrane za pse in mačke ter kakovostne opreme za male živali.

Psi Oprema za pse

Pusti komentar

Nazaj
Hrana za pse z alergijami
Naprej
Igrivi kuža Spike obožuje teniške žogice