Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Igrivi kuža Spike obožuje teniške žogice

Igrivi kužki

Igrivi kuža je veselje pri hiši. Doživetja o življenju s psom nam je tokrat zaupala Darja Zidanšek, v družino so namreč sprejeli kužka pasme Jack Russell terier in mu dali ime Spike.

„Spike je čudovit član naše družine, tako za otroka, ki ga obožujeta in on njiju, kot za naju in za dedka in babico, ki sta nepogrešljiva. Saj ga ob naši odsotnosti z veseljem popazita,“ nam je zaupala Darja. In dodala, da je njihov sicer še mlad kuža precej trmast.

Pasji prijatelj
Kuža Spike

Trmast pes v pasji šoli

„Je trmaste narave, kar je za pasmo Jack Russel terier značilno. Zato smo morali biti že od vsega začetka dosledni, kar se tiče pravil. Vsi smo zanj uporabljali ista pravila – ukaze. V pomoč nam je bila tudi pasja mala šola. V njej smo se naučili, kako pravilno vzgajati psa. Nekaj informacij pa smo dobili tudi s spleta. Zelo pomembno je, da z vzgojo psa pričneš čim prej,“ je poudarila. In povedala, da je Spike malo pasjo šolo začel obiskovati že pri treh mesecih. Nato pa je dodala še pomembno ugotovitev, da se v pasji šoli pravzaprav izobražujejo lastniki. O tem, kako ravnati s psom in ga naučiti lepega vedenja.

Obožuje družbo otrok

Spike kot marsikateri pes potrebuje ogromno gibanja. „Obvezni so trije daljši sprehodi na dan, poleg tega še vmesni krajši in ogromno iger z žogico. Naš kuža je zelo igriv. Obožuje žogo, toda ne katerekoli,“ je povedala Darja. In nam zaupala, da ima najraje teniško žogico. „To naravnost obožuje. In najbolj je žalosten, če mora ostati sam doma, kadar gremo v trgovino, saj ga sicer vzamemo s seboj vsepovsod. Ko se odprejo vrata avtomobila, že sedi na zadnjem sedežu v sredini med otrokoma,“ je povedala bralka. In dodala, da Spike obožuje družbo vseh otrok. „Radi tekajo, se žogajo, igrajo v mivki ali pa samo gledajo televizijo. On je srečen, samo da je lahko z njimi.“ Spike je navihan že na vse zgodaj zjutraj. „Njegova jutranja ‘budnica’ je videti tako, da ko se zbudi, skoči na posteljo in hitro smukne nekomu pod odejo.“ Je pa tudi izredni čuvaj in hkrati tudi zelo cartljiv.

Cartljiv kuža
Kuža Spike se rad crklja.

Spomini na prvo morje

Na morju je bil letos prvič, saj je star šele 10 mesecev. „Naravnost užival je v plavanju in tekanju po vodi. Vožnja z avtomobilom je potekala brez težav. Pripet je bil na zadnjem srednjem sedežu poleg otrok in je večino časa prespal. Na morju je veliko plaval, na plaži pa je ves čas gledal za otrokoma v vodo. Zvečer po tuširanju smo ga razvajali z masažo blazinic,“ je še povedala prijazna lastnica. „Spike je najboljši kuža, otroka ga obožujeta, je zelo živahen, ampak takšnega imamo radi. Brez njega si ne znamo predstavljati življenja.“

pasma je jack russel
Spike je pes pasme Jack Russel terier.

Nasvet iz izkušenj

Če bi tudi vi imeli psa pasme Jack Russell terier, Darja svetuje: „Pred nakupom psa se morate vsi zavedati, da je to velika odgovornost in se vprašati. Ali boste resnično imeli čas zanj? Pes je živo bitje, čudovito bitje, ki potrebuje veliko ljubezni in potrpljenja. Psi nam ne znajo povedati, kakšne so njihove potrebe. Zato jih včasih na prisrčen ali čuden način izražajo. Svojo predanost in ljubezen pa nam ves čas kažejo in vračajo.“

Nikar ne kupite kužka, ker je to modna muha, ali ker ga nekdo ima, vi pa ne. Morate si ga resnično želeti in dobro vedeti, katera pasma je tista prava. In bo primerna za vaš način življenja.

Igrivi kuža, objavljeno v reviji Liza, rubrika hišni ljubljenčki – letnik 2018

Vabljeni, da delite svojo živalsko zgodbo z nami!
Rubriko o malih živalih in življenju z njimi pripravlja ekipa spletne trgovine ZaZivali.si. Če bi tudi vi radi v reviji Liza delili zgodbo o vašem hišnem ljubljenčku in ste lastnik psa, mačke, želve, ptička, hrčka, pujska ali katere druge živali; ali pa poznate koga, ki bi rad delil navdušenje nad življenjem s hišnim ljubljenčkom v naši reviji, pišite na metka@zazivali.si. Veseli bomo vaše živalske zgodbe in nasvetov iz prve roke, pošljite tudi slike vašega ljubljenčka in objavili jih bomo v reviji Liza, na živalskem blogu, na Facebooku in na Instagramu.

Spletna trgovina s hrano za pse, hrano za mačke in opremo za vse male živali www.zazivali.si vas vabi k ugodnim nakupom – preverite naše aktualne kode s popusti.

Igrivi kuža, fotografije: Osebni arhiv


Naša spletna trgovina je ponudnik priznanih blagovnih znamk hrane za pse in mačke ter kakovostne opreme za male živali.

Psi Oprema za pse

Pusti komentar

Nazaj
Dlaka maltežanov – kako jo negovati?
Naprej
Praskalniki za mačke