Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Navajanje sestavin v hrani za pse in mačke

Hrana za psa ali mačko

Navajanje sestavin v hrani za pse in mačke je treba vzeti pod drobnogled. Kvalitetna hrana za psa ali mačko je odgovorna izbira skrbnika živali. To je dejstvo!

Zdravje vašega psa ali mačke se začne z izborom hrane. Ker pa je ponudba na tržišču izredno široka, je potrošnik pogosto zmeden. Žalostno pa je tudi, da je vse pogosteje zaveden!

Kakšna je kakovostna hrana?

Ker smo prepričani, da bi se radi izognili pogostim in predvsem nepotrebnim obiskom pri veterinarju, za psa ali mačko izberite kakovostno hrano. Pri čemer upoštevajte tri pomembna dejstva:

  1. Hrana naj ne vsebuje pšenice.
  2. Hrana naj ima čim večjo vsebnost mesa.
  3. Hrana naj bo brez dodane soli.

1. Izognite se alergeni pšenici: Ker pšenica vsebuje gluten (rastlinsko beljakovino, ki je pogost povzročitelj alergij), je v hrani za pse ali mačke nezaželena. Zaradi pšenice v hrani se lahko čez določen čas uživanja pojavijo številne alergije. Pogostejše pa so tudi težave s kožo in odpadajočo dlako.

2. Meso, meso, meso: Vrhunska hrana ima med 70 in 80 odstotki suhega mesnega deleža. Priporočljivo pa je, da ima vsaj 30 odstotkov t.i. mesne moke – mesa, ki ga posušijo na naraven način, brez dodajanja soli. Pomembno je, da vas napis na etiketi, da hrana vsebuje visok delež svežega mesa, ne zavede. Sveže meso namreč vsebuje tudi veliko vode! Zato posezite po hrani, ki vsebuje visok delež suhega mesa, ki ga posušijo brez pomoči soli.

3. Brez dodanih soli: Čeprav sol lahko bistveno skrajša čas sušenja mesa v predelovalnem postopku, je za kosmatince škodljiva že v majhnih količinah. Psi namreč nimajo veliko por, skozi katere bi lahko sol izločali. Ker imajo pore le med blazinicami na tačkah, sol pa izločajo tudi skozi gobček, se jim odvečna količina nabira v ledvicah. To lahko povzroči pojav ledvičnih kamnov in alergij.

Hrana za pse Exclusion Mediterraneo

Iz naše spletne ponudbe

Da boste za svojega psa ali mačko lažje izbrali kakovostno hrano, vas vabimo v spletno trgovino www.zazivali.si. V njej je na voljo pasja hrana za različne starosti in prilagojena različnim pasmam psov.

Vabljeni tudi po nasvet v naše specializirane trgovine za male živali ZOO Slonček.

https://www.zazivali.si/veterinarska-dietna-hrana-za-pse-farmina-vet-life/

Naša spletna trgovina je ponudnik priznanih blagovnih znamk hrane za pse in mačke ter kakovostne opreme za male živali.

Hrana za pse Hrana za mačke

Pusti komentar

Nazaj
Striženje psa
Naprej
Pasji priboljški naj bodo trdi