Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Posip za mačje stranišče: pesek ali kristali?

Mačje stranišče

Posip za mačje stranišče je izbira posameznika. In ravno tako kot izbira odprtega ali zaprtega mačjega stranišča, je pomembna tudi vsebina.

Raznolika ponudba peskov za mačja stranišča

Peski za mačja stranišča se med seboj razlikujejo po vpojnosti oziroma po količini tekočine, ki jo pesek lahko veže nase. In po dodatkih različnih dišav, ki prikrijejo vonj urina in zmanjšajo neprijetne vonjave v prostoru. Ne glede na njihovo kakovost (in ceno) je treba stranišče redno čistiti po opravljanju male in velike potrebe.

Silikati so za nekatere boljša izbira, ker imajo eno veliko prednost!

V primerjavi s peskom za mačke imajo silikatni kristali veliko prednost: Mačjega stranišča s silikatnimi kristali po uriniranju ni treba čistiti!

Kristali so hidroskopični – nase vežejo urin in poskrbijo, da voda počasi izhlapi. Antibakterijski dodatek pa upočasni razkroj urina in s tem razvoj bakterij, ki povzročajo smrad. Ker kristali izsušijo tudi blato, zmanjšujejo intenzivnost vonja in s tem zmanjšajo neprijetne vonjave v prostoru, ko vas ni doma. In to so prednosti, ki prepričajo marsikaterega skrbnika mačk.

Kako najhitreje očistiti mačje stranišče?

Za hitro čiščenje mačjega wc-ja je potrebna prava oprema za mačke – vrečke za hitro menjavo mačjega posipa vam lahko olajšajo menjavo in poskrbijo za prihranek vašega dragocenega časa! Postopek menjave si oglejte v video posnetku Čiščenje mačjega stranišča.

Kako hitro očistiti mačje stranišče? Postopek je prikazan v video posnetku!

Posip za mačje stranišče lahko izberete tudi v naši trgovini, kjer vam bo svetovalo naše prodajno osebje. Vabljeni v trgovine ZOO Slonček.


Naša spletna trgovina je ponudnik priznanih blagovnih znamk hrane za pse in mačke ter kakovostne opreme za male živali.

Oprema za mačke

Pusti komentar

Nazaj
Papiga Mali aleksander – spoznavamo živali
Naprej
Prehranjevanje zlatih ribic