Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Degu – čilska veverica

Degu ali čilska veverica

Degu ali čilska veverica je priljubljena domača žival.

Nekaj dejstev, ki jih morate vedeti o degujih oziroma čilskih vevericah.

Z njimi vam ne bo dolgčas

Deguji so brihtne, družabne in simpatične domače živali, ki se hitro navežejo na lastnika.

Pazite na rep

Čeprav so čilske veverice nagajive in rade ušpičijo kakšno vragolijo, morate biti pri rokovanju z njimi previdni. Kljub temu, da imajo te živali zelo visok prag bolečine, vam svetujemo, da deguja ne prijemate za rep, saj mu ga lahko odtrgate.

Sladkor prepovedan

Deguji ne smejo uživati sladkih živil, ker so nagnjeni k sladkorni bolezni.

Naravno brušenje zobkov

Degu ima posebne zobe. Poleg posebne prehranske mešanice za deguje jim namesto svežega sadja ponudite zelenjavo in v kletko dodajte mineralni kamen za brušenje zobkov. Ker to potrebujejo za zdravje.

Rumeni zobje so znak zdravja

Naj vas ne zavede, da imajo deguji rumenkaste zobe, ki so videti umazani. Če so zobki belkaste barve, je to prvi znak, da z vašim ljubljenčkom nekaj ni v redu in da je potreben obisk pri veterinarju.

Vabljeni po nasvet v naše trgovine po Sloveniji. ZOO Slonček vas vabi na različne lokacije po Sloveniji! V vseh trgovinah boste našli opremo za glodavce in primerno hrano za glodavce – deguje ipd.

Male živali splošno Hrana za male živali

Komentarji

 • aya ya ,

  Mineralni kamen bo deguju storil več škode, kot koristi. Za grizenje so veliko primernejše veje nestrupenega sadnega drevja. Za brušenje zobkov pa je najpomembnejša prehrana, saj imajo največkrat težave z zadnjimi zobki zaradi premalo žvečenja (nekakovostna in preveč kalorična hrana) in zaradi snovi, ki jih v njihovi hrani v ujetništvu ni dovolj. Obraba sprednjih zob je še najmanjša težava. največja težava je nepravilna prehrana.
  Beli zobje niso prvi pokazatelj bolezni. To je največkrat upad teže, čeprav se degu zdi zdrav, saj bolečino in šibkost zelo dobro skrivajo.

 • Pusti komentar

  Nazaj
  Sezona bolh – kako se jih uspešno rešiti?
  Naprej
  Mucek: Revija za ljubitelje mačk