Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Ko kuža uboga, je nagrajen s prigrizkom

Ubogljiv pes

Ko kuža uboga, je nagrajen. Da družba malih živali pozitivno vpliva na ljudi, je prepričana Vanessa Arnšek, ki nam je zaupala, kakšno je življenje z mešančkom, ki ga je vzela iz zavetišča.

Kaj vam osebno pomeni bližina hišnega ljubljenčka?

Bližina hišnega ljubljenčka mi pomeni veliko, ker imam rada živali. Enostavno jih obožujem. Zame bližina živali prinaša pozitivne lastnosti, saj sem veliko več v naravi in zunaj na sprehodu, kot sem bila prej. Največ mi pomeni, da sem njegova lastnica. Saj vem, da mi ga noben ne more vzeti, ker je pes moj.

Kako je Boss prišel v vaše življenje?

Vzela sem ga iz zavetišča Turk pri Novem mestu, za kar bom večno hvaležna. Predvsem sem vesela, da sem ga dobila v zavetišču, kjer se zbirajo različni kužki. Nekateri so prišli tja, ker so jih ljudje zanemarjali. Ko vzameš psa iz zavetišča, narediš neko dobro delo. Pa še kužek ti je zelo hvaležen. Če bi se odločala še enkrat, bi ga vzela takoj še enkrat.

Pa vaš posvojeni kuža kdaj kakšno tudi ‘ušpiči’?

Ušpiči zelo malo stvari. Takrat, ko pa kaj ušpiči, pa predvsem že sam ve, da je nekaj naredil narobe. Jaz samo malo povzdignem glas in mu povem, česa ne sme početi. Navadno to pomaga. Če ne, ga pa čisto malo dregnem po ušesih, da ve, da mislim resno.

pes iz zavetišča
Bodite človeški, če se odločite za hišnega ljubljenčka, potem poskrbite zanj in ga imejte zares radi in če le lahko, ga vzemite iz zavetišča.

Je kdaj ušpičil kaj nenavadnega?

Prigod je kar nekaj. Ko sva ga enkrat pustila doma, je oprana oblačila pomešal z umazanimi in jih razmetal po celi sobi. Enkrat nama je obrnil koš za smeti, saj je v njem nekaj zavohal. In smeti razmetal po celi kuhinji. Rad nama skriva copate in čevlje. Včasih nama jih tako skrije, da jih iščeva o celem stanovanju.

Tudi pobegnil je že, ko še ni bil naučen biti brez povodca. Na srečo je pobegnil samo do vhodnih vrat bloka – čez vrata stanovanja po stopnicah, vhodnih vrat bloka pa ni znal odpreti. Zdaj je takih vragolij manj, kdaj pa kdaj še kaj ušpiči, drugače pa je zelo priden kuža. Uboga pa načeloma oba, mene in mojega fanta, ampak, ker je on samček bolj uboga fanta (smeh).

Glede na to, da se zdaj lepo vede, ste psa šolali v šoli ali ste ga lepega vedenja učili doma?

Psa nisem dala v šolo, saj se mi je zdela predraga. Učim ga doma, podučila sem se na spletu, kako se to dela, učim ga, da mora biti ob meni, da ne sme skakati po ljudeh ali za drugimi kužki, da ne sme lajati … Če me uboga, dobi prigrizek.

pes mešanček iz zavetišča
Pes Boss, samec, mešanček. Karakterne lastnosti: navihanec, divjak, rad se igra. Posebnosti: je posvojen, je prelepe barve, ima bele lise na prsih, rad se crklja in ima rad otroke.

Kako pa je z nego?

Na začetku je bila njegova nega zelo zahtevna, ker se ni pustil kopati. Ko smo ga uspeli skopati, je bila cela kopalnica mokra. Po vrhu pa še dnevna soba, ampak zdaj je drugače, saj že lepo uboga. Tudi striči krempljev ne pusti, saj ga žgečka. Zato ga peljeva k veterinarju. Ker je malo žgečkljiv okoli nog, ne pusti, da se dotikamo tačk.

Kaj pa karakterno – ste zadovoljni, da ste v zavetišču izbrali ravno tega kužka?

Karakterno je drugačen od drugih psov, od njega se lahko veliko naučiva. Včasih se obnaša kot otrok, tako da je za naju to lahko priprava na otroka. Ta kuža je enostavno edinstven, ker ima rad drugačne stvari kot ostali psi.

top hrana za pse
OGLASNO SPOROČILO: Briketirana hrana za pse Wildfield – prebudite njegovo pravo naravo!

Kakšnim ljudem bi priporočili mešančka?

Pri mešančkih je tako, da je vsak kuža poseben – lahko je posebne barve, vsak ima drugačne lastnosti in se razlikuje od običajnih pasemskih psov. Velja tudi, da lahko mešančki živijo dlje, kot pa ostale pasme, zato zelo priporočam, da vzamete mešančka. Predvsem pa priporočam, da ga posvojite! Veliko kužkov je v zavetiščih, ki bi radi imeli dom.

Imate še kakšno drugo žival?

Ker živim v bloku, imam še eno hišno žival in to je zlata hrčica Spidika.

Ko kuža uboga, objavljeno v reviji Liza, rubrika hišni ljubljenčki – letnik 2018

Vabljeni, da delite svojo živalsko zgodbo z nami!
Rubriko o malih živalih in življenju z njimi pripravlja ekipa spletne trgovine ZaZivali.si. Če bi tudi vi radi v reviji Liza delili zgodbo o vašem hišnem ljubljenčku in ste lastnik psa, mačke, želve, ptička, hrčka, pujska ali katere druge živali. Ali pa poznate koga, ki bi rad delil navdušenje nad življenjem s hišnim ljubljenčkom v naši reviji, pišite na metka@zazivali.si. Veseli bomo vaše živalske zgodbe in nasvetov iz prve roke, pošljite tudi slike vašega ljubljenčka in objavili jih bomo v reviji Liza, na živalskem blogu, na Facebooku in na Instagramu.

Če ste tudi sami lastnik male živali, vas spletna trgovina s hrano za pse, hrano za mačke in opremo za vse male živali www.zazivali.si vas vabi k ugodnim nakupom – preverite naše aktualne kode s popusti.

Ko kuža uboga, fotografije: Osebni arhiv

https://www.zazivali.si/trening-poslastice-za-pse-pet-rewards-training-snacks/

Naša spletna trgovina je ponudnik priznanih blagovnih znamk hrane za pse in mačke ter kakovostne opreme za male živali.

Psi

Pusti komentar

Nazaj
Zgodbica o posvojeni psički Angie
Naprej
Male in velike živali nas učijo doslednosti!