Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Najboljše igrace za pse

Najboljše igrače za pse

Najboljše igrace za pse so tiste, ki jih izberete glede na pasji karakter. Pasje igrače so za pse zelo pomembne, saj psom omogočajo celo vrsto aktivnosti in poskrbijo tudi za zbliževanje s skrbnikom. Ponudite mu igrače, ki ga bodo zaposlile čez dan, mu nudile super rekreacijo in tudi tolažbo, če jo bo potreboval v času vaše odsotnosti.

V tem prispevku boste izvedeli:

Igrača za psa: Kakšna je primerna igrača za mojega psa?

V ponudbi naše trgovine za pse lahko najdete veliko različnih igrač za pse malih do velikih pasem. A katere so zares odlične igrače za pse? Pomembno je, da pri izboru igrač upoštevate naslednje in si zastavite vprašanja:

  • Pasja starost: Med pomembne dejavnike spada starost psa – pasji mladički potrebujejo drugačne igračke kot psi seniorji!
  • Pasja velikost: Velikost psa je odločilna pri tem, kako veliko igračo boste psu kupili, bo zanj primerne velikosti. Čeprav imajo tudi nekateri mali psi radi igrače za velike pse, je le pomembno, da velikost igračke prilagodite velikosti pasme.
  • Potreba po aktivnosti psa: Ali je pes po naravi manj ali bolj aktiven? Ima raje sprehode in mirnejše igralne dejavnosti ter ga je treba h gibanju spodbujati (Mops) ali je po naravi pes, ki potrebuje izredno veliko gibanja (Border Collie)?
  • Stopnja družabnosti psa: Kako družaben je vaš pes – ali se rad igra v družbi drugih psov ali ima raje samostojno igro brez prisotnosti drugih živali?
  • Igralne navade psa: Kakšne so igralne navade vašega psa – potrebuje pri igri vaše vodstvo? Se je vaš pes sposoben zaigrati sam za dlje časa ali ima pri tem raje vašo družbo in vodene igre?

Vse to so pomembni dejavniki, ki vplivajo na izbor igrač, je pa seveda tudi veliko drugih, ki jih obravnavamo v nadaljevanju.

Zakaj psu ponuditi pasje žoge?

Pes se žogic nikoli ne naveliča. Pasje žogice različnih oblik in velikosti so primerne igrače za vsakdanjo igro s kužkom. Žogice, ki jih ima pes na razpolago, naj bodo male in velike, lahko so tudi mehke ali trše. V naši trgovini je pravi hit velika trda pasja žoga, s katero se pes lahko igra na travniku ali v vodi. Imamo pa na voljo tudi LED žogico, ki jo lahko psu mečete v temi!

Igrače za zelo aktivne pse

Psi, ki imajo že po naravi veliko energije, potrebujejo igrače, ki jih bodo pognale v tek in potešile željo po gibanju. Takšne so na primer velike žoge ali oprema za agility.

Najboljše igrace za pse so interaktivne pasje igrače

Med interaktivne igrače uvrščamo kar precej igrač, ki so si med seboj tudi zelo različne. Nekatere spodbujajo grizenje, lahko urijo voh, lahko so namenjene krepitvi pasje pozornosti, nekatere pasje igrače spodbujajo pasji nagon ali pa so namenjene učenju kakšnih trikov. Vsem je skupno to, da miselno zaposlijo vašega psa, če ga hkrati še utrudijo fizično, pa je zmaga na vaši strani.

Pasje igrače za spodbujanje aktivnosti in urjenje prinašanja

Z metanje igračk pri psu urite prinašanje – pes vam lahko prinaša pasji frizbi, lahko izberete pasje žogice, na primer zelo uporaben je metalec teniških žogic za psa ali pa različne palice, lahko je tudi palica iz vinila. Psa je seveda treba predhodno naučiti, da igrače, ki spodbujajo pasji nagon – lovljenje plena – tudi prinese nazaj in vrne lastniku. Igra prinašanja je navadno tudi odlična za krepitev odnosa med psom in njegovim skrbnikom. Tudi tek s psom je odličen za krepitev vezi. Navežite si pas za tek s psom in se podajte na mali maraton.

Katere igrače psu ponuditi, ko je zunaj slabo vreme?

Psi se radi gibajo na svežem zraku v vseh letnih časih in prav je, da psa že od malega navadite, da vreme ni ovira. Tako imejte vedno pripravljene pasje igrače za v sneg ali vodo. Pozimi imejte za psa pripravljenih nekaj igrač, ki ga bodo zaposlili tudi v času, ko pokrajino pobeli bela odeja. V poletnih dneh pa poskrbite za nabor pasjih igrač, ki jih bo pes lahko uporabljal v bližini vode, saj se psi radi tudi mimogrede osvežijo – v reki, jezeru ali morju.

Kong igrače za pse – trpežne igrače za pse iz trde gume

Kljub temu pa tudi psom kdaj ni do daljših sprehodov, ko je vreme res zoprno. Takrat se lahko tudi doma zamotijo z najrazličnejšimi igračkami. Gumijaste igračke za pse vas bodo marsikdaj rešile iz zagate. Psi imajo radi igrače za žvečenje, ki jih zaposlijo tudi, če so doma sami. Gumijaste pasje igrače so v tem primeru najbolj priljubljene, saj med igro poskrbijo še za čiščenje pasjih zob. Lahko pa psu ponudite tudi igračke, ki oddajajo kakšne zvoke. Takšne piskajoče igračke bodo še bolj zanimive, saj se odzivajo na njegova dejanja.

Mentalne igrače za psa

Igrače za mentalni razvoj psa so pomembne z vidika njegove miselne zaposlitve. V primerih, ko pes hitro pomisli na destruktivno obnašanje, je še kako pomembno, da ga mentalno zaposlite. Psi se radi pozabavajo z iskanjem skritih priboljškov. Njim nagrada veliko pomeni, zato se pri iskanju tudi zelo potrudijo. Pasje poslastice lahko skrijete v mentalne deske, v žogice ali kosti.

Čustvene igrace za pse

Tako kot ljudje se tudi psi navežejo na svoje igrače. Takšne so navadno pasje igračke iz plišastega materiala, ki so mehke in psu nudijo ugodje med počitkom. Pes se z njimi lahko crklja ali jih ima ob sebi, ko mu manjka vaša družba.

Igrače za pasje mladiče

Pasjim mladičkom so všeč vse igrače, saj radi raziskujejo in spoznavajo vse, kar je za njih novo. Pomembno je, da psa že takoj ne zasipamo z igračami, pač pa mu jih predstavljamo postopoma, po potrebah, ki jih zaznamo. Za obdobje menjave zobkov je prav, da psičku ponudite igrače, ki so primerne za grizenje, da vaš pasji mladiček ne bo delal škode drugje. Prav tako je pomembno, da ima kakšno igračko za crkljanje v svojem ležišču. Ostale igrače pa mu predstavite postopoma in spremljajte njegov odziv na vsako igračo posebej. Hitro boste ugotovili, katere vrste igrač so bolj in katere manj priljubljene pri njemu.

Vsekakor pa velja opozoriti, da v pasjem življenju ne skoparite s pasjimi igračkami! Psu ponudite različne igrače in opazujte, katere ima najraje. Presenečeni boste, ko vam bo pes sam pokazal, kako pomembne so mu določene izbrane igračke!

Najboljše igrače za pse po izboru trgovine za pse ZaZivali.si

Ker se kot ponudnik pasjih igrač zavedamo, kako pomembno je psu ponuditi kvalitetne igrače, smo pripravili seznam najbolj priljubljenih vrst igrač za pse, ki jih priporočamo našim strankam glede na različne potrebe psov. Z njimi se bodo vaši kužki zaposlili fizično in mentalno. Pasji skrbniki se zavedajo, kako pomembne so igrače, ki spodbujajo aktivnost psa na daljših sprehodih. So pa tudi mentalne pasje igrače in interaktivne igrace za pse postale kar obvezna oprema v vsakem pasjem domu. Skrivanje priboljškov v žogice, snuffle preproge in v lesene deske s pokrovčki – to je vrhunska zabava za pse, ki so se že nadihali svežega zraka.

Interaktivna pasja igrača za krepitev vezi s skrbnikom

Miselna igrača z nagrajevanjem – motivacijska igrača za vohljanje

Igrača za pse, ki imajo veliko energije

Žoga za psa – za vodo, nočno igro ali kar tako

Najboljše igrače za pse, ki hkrati očistijo zobovje psa

Piskajoče igrače za pse, ki uživajo v samostojni igri

Mehke igrače za pse – za tolažbo psa

Še veliko pasjih igrač za vaše kužke lahko najdete v naših fizičnih poslovalnicah po Sloveniji – ZOO Slonček. Vabljeni na obisk k nam. Vabljeni tudi vaši razigrani psi. Navsezadnje si lahko kar sami izberejo katero od igrač iz naše ponudbe!


Naša spletna trgovina je ponudnik priznanih blagovnih znamk hrane za pse in mačke ter kakovostne opreme za male živali.

Psi Oprema za pse

Pusti komentar

Nazaj
Trening poslastice za pse Training Snacks
Naprej
Hrana za mačke Exclusion – VODIČ