Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Pes človeku povrne veselje do življenja

Pes je eno samo veselje

Pes človeku povrne marsikaj. “Sreče ne moreš kupiti, lahko pa jo posvojiš,” pravi Jasmina Drolc, lastnica psičke Fride. S katero sta prijateljici od dneva, ko je Jasmina pred dvema letoma odšla v zavetišče po črnega samčka. In domov odšla s psičko, ki ji je s pogledom ukradla srce. Ter ji povrnila zdravje in iskreno veselje do življenja.

Iskanje smisla življenja

Pred dvema letoma je Jasmino Drolc službena odgovornost in nenehno iskanje perfekcionizma popolnoma izmučilo. „Moje telo ni funkcioniralo, izgubila sem energijo in voljo do življenja. Vsako jutro sem se stežka zbudila in še težje zakorakala v nov dan. Opravila sem ogromno preiskav, vendar vsi zdravniški izvidi so bili brez posebnosti. Čeprav sem si težko priznala, je tudi mene doletela vse pogostejša novodobna bolezen – izgorelost.

In v začaranem krogu iskanja smisla življenja sem našla njo – kepico dlak,“ nam je zaupala Jasmina, ki si je želela psa. A se je tudi zelo jasno zavedala odgovornosti, ki jih lastniku prinese lastništvo psa.

Posvojitev psa je plemenito dejanje.

Želela si je črnega samčka

„Že nekaj let sem imela željo, da bi imela psa, vendar sem se zavedala odgovornosti, ki jo štirinožno bitje prinese s seboj. Tako sem pustila času čas, saj sem vedela, da bo prišel pravi trenutek. V enem izmed člankov sem prebrala, da se ljudje najredkeje odločijo za posvojitev črnih samčkov. Zato sem si želela točno takšnega! Tudi ime sem imela že izbrano,“ je povedala Jasmina, ki vsako jutro ob kavi pregleda novice in objave na spletu.

„Ob ‘skrolanju’ po Facebooku se mi je nekega dne pogled ustavil na fotografiji črnega psička z iskrivim pogledom in zapisu, da išče dom. Takoj sem poklicala zavetišče in se dogovorila za obisk. Naslednji dan sem se s prijateljico odpravila spoznati novega najboljšega prijatelja.“

Iz Zagorja v zavetišče v Brežicah

„Leglo sestradanih devetih mladičkov in mamico so našli ob cesti v Brežicah. Brez doma so bili še trije psički, črn samček in dve samički. Seveda je bila vsa moja pozornost na pasjem samčku. On pa me ni niti povohal. Iz kletke pa me je v dno duše gledal par žalostnih oči črno bele samičke.

Do tistega trenutka nisem verjela v ljubezen na prvi pogled, takrat pa sem začutila, da je to to,“ je nadaljevala Jasmina. In nam zaupala tudi, da se je prijateljici, ki je šla z njo iz Zagorja v brežiško zavetišče zato, da bi ji bila v podporo. V zavetišču strlo srce in se je na hitro odločila, da tudi ona dom ponudi samički iz istega legla. Tako sva podpisali papirje in domov odpeljali dve kepi ljubezni. Najboljši prijateljici sva dobili še najboljši pasji prijateljici.“

Naval nove energije

„Mislim, da tisti dan nisem jaz njej rešila življenja, ampak ona meni,“ je še danes prepričana Jasmina. „Frida je v moje življenje prinesla novo energijo, iskreno ljubezen in najboljšo družbo. Vse moje zdravstvene težave so izginile. In zdravnici sem na naslednji kontroli predlagala, da naj v kartoteko pod zdravila napiše ‘štirinožni prijatelj’.“ In tako se je za Jasmino začelo novo obdobje sreče. Psičko je poimenovala po mehiški umetnici Fridi Kahlo.

Psička obvlada ‘zabavne’ ukaze

„Frida je zrasla v hiperaktivno, dobrovoljno in nagajivo psičko, ki je obsedena s piskajočimi žogicami. Pasje šole nisva obiskovali, sem jo pa s pomočjo klikerja. Pripomočka za učenje učila sama doma,“ nam je povedala Jasmina. In nam med fotografiranjem tudi pokazala nekaj zanimivih trikov.

„Frida obvlada vse ‘zabavne’ ukaze, kot so sedi, tačko, petko, pomahaj, zavrti se levo in desno ter hrano vzame na ukaz ‘dober tek’. Na ukaz ti tudi pokaže jezik. Je pa zelo svojeglava in največ težav imam z odpoklicem. Če se ona odloči, da ne bo prišla k meni – pač ne pride. In jo lahko lovim kot mačka miš. Njej se seveda to zdi najbolj zabavna igra,“ je v smehu dodala Jasmina. In povedala, da je njena psička tipična ženska.

Nezaupljiva psička do neznancev

„Na sprehodu oblaja vsakega moškega, ne vem po kom ima to (smeh). Na začetku je previdna in nezaupljiva do novih ljudi. Ko pa osebo sprejme v svoj krog, jo ob naslednjem snidenju zasuje s poljubčki, vriskanjem. Včasih se tudi polulala od veselja,“ nam je še povedala Jasmina, ki se s svojo psičko tudi rada crklja.

„Frida ima tudi zelo nežno plat in se vsak večer pride stisnit na kavč. Tako kot vsak lastnik, sem bila tudi sama na začetku prepričana, da ji ne bom pustila na posteljo. Ampak saj veste, najprej osvojijo vaše srce, nato kavč, posteljo …“ To pa se zgodi le, če se odločite v svoje življenje sprejeti kosmato srečo!

Frida je v moje življenje prinesla novo energijo, iskreno ljubezen in najboljšo družbo.

Pes človeku povrne veselje do življenja, objavljeno v reviji Liza, junij 2018

Vabljeni, da delite svojo živalsko zgodbo z nami!
Pes človeku povrne vse! Rubriko o malih živalih in življenju z njimi pripravlja ekipa spletne trgovine ZaZivali.si. Če bi tudi vi radi v reviji Liza delili zgodbo o vašem hišnem ljubljenčku in ste lastnik psa, mačke, želve, ptička, hrčka, pujska ali katere druge živali. Ali pa poznate koga, ki bi rad delil navdušenje nad življenjem s hišnim ljubljenčkom v naši reviji, pišite na metka@zazivali.si. Veseli bomo vaše živalske zgodbe in nasvetov iz prve roke, pošljite tudi slike vašega ljubljenčka in objavili jih bomo v reviji Liza, na živalskem blogu, na Facebooku in na Instagramu.

Spletna trgovina s hrano za pse, hrano za mačke in opremo za vse male živali www.zazivali.si vas vabi k ugodnim nakupom – preverite naše aktualne kode s popusti.


Naša spletna trgovina je ponudnik priznanih blagovnih znamk hrane za pse in mačke ter kakovostne opreme za male živali.

Psi

Pusti komentar

Nazaj
Lososovo olje za pse in mačke
Naprej
Pasji priboljški naj bodo čim bolj trdi