Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Nemški ovčar in pasji hotel

Nemški ovčar

Nemški ovčar Šarki in njegova skrbnica Alja sta z zami delila svojo zgodbo o izkušnji s pasjim hotelom, izvedeli pa smo tudi njen pogled na nemškega ovčarja.

Kakšna pasma je nemški ovčar?

  • Nemški ovčar je veliki pes, ki ne zahteva posebne nege.
  • Je odličen čuvaj, ki zna biti do svojih najbližjih precej zaščitniški.
  • Nemški ovčarji veljajo za izredno inteligentno pasmo, zvesto svojemu gospodarju.

Za koga je pes nemški ovčar primeren?

Nemškega ovčarja bi priporočala športno aktivnim ljudem, saj ti psi najbolj uživajo na popoldanskem sprehodu, teku … Seveda pa mora imeti skrbnik tudi avtoriteto, da psa obvlada!

Po psa s prestrašenim pogledom in žalostnimi očmi

Ker je po 13 letih poginil naš hišni ljubljenček Šarki, ki je bil prav tako nemški ovčar in smo ga imeli neizmerno radi, smo se za nakup novega psa nemudoma odločili. Odšli smo na kmetijo v Rogatec, kjer smo lahko izbirali med sedmimi kosmatinci. Mami je hotela prav tistega z modro ogrlico, s prestrašenim pogledom in žalostnimi očkami. Po začetnem privajanju na nov dom, si je takoj našel ‘delo’. Napravil nam je kar nekaj škode – od okopavanja vrta, rož, zamenjali smo kar 4 povodce, uničil je tudi božične lučke v vrednosti 150 evrov. Hitro smo uvideli, da psa ne smemo puščati samega na dvorišču. Zato smo se odločili, da bo začel obiskovati pasjo šolo.

Izdelki, ki vam lahko pridejo prav za šolanje psa

V pasjo šolo!

Oče je štiri mesece hodil z njim dvakrat tedensko na ‘treninge’. Naučil se je potrebnih osnovnih ukazov – sedi, prostor, poleg … Na začetku je bil zelo ljubezniv do mimoidočih, rad se je igral, tako da lahko rečem, da se je kar socializiral. Ker zelo radi večkrat letno zahajamo na zimske in poletne počitnice, pa se je njegova ‘osebnost’ začela spreminjati. Ko nas ni bilo doma, je za njega zmeraj skrbel dedek ali sosed. Na njiju se je zelo navezal, tako da smo na oddih vedno odšli z mislijo, da je naš Šarki v dobrih rokah. Ta navezanost je trajala manj kot leto dni. Postajal je vse bolj nemiren in nezaupljiv. Ker je tako zameril, da smo ga za nekaj časa zapustili, dedku in sosedu ni več pustil v svojo bližino. Njegov odnos do okolice se je spremenil.

Je nemški ovčar hud pes? Previdnost ni odveč!

Zaradi svoje šarmantnosti in ljubkosti ga vselej vsi želijo pobožati. Tako da moramo že v naprej dopovedati otrokom in drugim ljudem, naj se ga ne dotikajo, saj je zelo hud pes. Nekajkrat smo tudi pomislili, da bi ga dali stran, vendar se odnos do mene, atija, mami in pa tudi obeh babic ni spremenil. Ker je še vedno tako prikupen in priden, kadar je z nami, se za to seveda nismo mogli odločiti. Imeli pa smo problem glede naših smučarskih počitnic. Kdo ga bo imel? Babici živita predaleč, da bi skrbeli zanj. Drugega kot hotel za pse nam ni preostal.

Pasji hotel – izkušnja iz prve roke

Bili smo precej skeptični, kakšen bo prišel nazaj, saj smo v reviji Liza prebrali, da se psi lahko popolnoma spremenijo v ‘hotelu’ in zamerijo tudi bližnjim. Že prvi dan smo klicali lastnika hotela, da nam pove kako gre Šarkiju. Prvi dan namreč ni mogel jesti, lastniku je kazal zobe, hotel je tudi skočiti čez ograjo. Zato je moral lastnik dežurati tudi ponoči. Drugi dan se je vse obrnilo. Začel je jesti, se tudi igrati s psi in to z rottweilerji! Tudi lastnikov sin se je lahko igral z njim. Po prihodu nazaj domov je hvala bogu ostal enak Šarki, ki je že komaj čakal, da spi v svoji koči in nas po tednu dni ponovno vidi. Torej za naše naslednje počitnice bomo morali imeti še dodaten mošnjiček za Šarkijev hotel s polpenzionom.

Prehranjevanje in hrana za velike pse

Da bo vaš pes zdrav in vitalen v vseh obdobjih rasti, mu ponudite najboljšo prehrano. Hrana za pse različnih blagovnih znamk iz naše ponudbe je natančno predstavljena v prehranskem vodiču.

Nemški ovčar – objavljeno v reviji Liza, letnik 2019

Nemški ovčar – od mladiča do odraslega psa v video prispevku

Z vami delimo še simpatičen prispevek, ki prikazuje rast nemškega ovčarja (nemški ovčar mladiček – 2 letnik). Če vas zanima še več informacij, lahko iščete pod iskalnim pojmom German Shepherd.

Razmišljate o pasjem mladičku? Kaj vse potrebuje pasji mladič v novem domu – pišemo v posebnem prispevku Pasji mladiček v novem domu.

Vabljeni, da delite svojo živalsko zgodbo z nami!

Rubriko o malih živalih in življenju z njimi pripravlja ekipa spletne trgovine ZaZivali.si. Če bi tudi vi radi delili zgodbo o vašem hišnem ljubljenčku in ste lastnik psa, mačke, želve, ptička, hrčka, pujska ali katere druge živali; ali pa poznate koga, ki bi rad delil navdušenje nad življenjem s hišnim ljubljenčkom v naši reviji, pišite na metka@zazivali.si. Veseli bomo vaše živalske zgodbe in nasvetov iz prve roke, pošljite tudi slike vašega ljubljenčka in objavili jih bomo v reviji Liza, na živalskem blogu, na Facebooku in na Instagramu.

Fotografije: osebni arhiv

Izdelki za pse akcija

V nadaljevanju predstavljamo trenutne akcije za pasje izdelke – spletna trgovina za male živali ima bogato ponudbo izdelkov za pse.


Naša spletna trgovina je ponudnik priznanih blagovnih znamk hrane za pse in mačke ter kakovostne opreme za male živali.

Psi

Pusti komentar

Nazaj
Mačji triki – maček obvlada zanimive trike
Naprej
Najdena mačka – rešenček