Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Beagle je lovska pasma

Beagle

Urška Slapar je predstavila svojega kužka pasme Beagle, ki mu je ime Čip, doma pa imajo še posvojenega muca Ollyja. Muc Olly in kuža Čip sta najboljša zabava v hiši, je povedala naša sogovornica.

Od mačka do psa

„Kot otroku mi nikoli ni bilo dovoljeno imeti domačih živali, razen zlate ribice. Ko sem se odselila od doma, sem si takoj zamislila muca,“ nam je zaupala Urška. „Moj prvi muc je bil gluh, dolgodlaki beli Švarc, ki nas je pred letom in pol po 14 letih zapustil. V dobrem mesecu smo v Mačji hiši posvojili muca Ollyja. Pol leta za tem pa se mu je pridružil še mladiček kuža Čip, pasme Beagle. Najboljša kombinacija, ki bi si jo lahko zamislili,“ je še povedala Urška in dodala, da obe živali živita v njihovem domu z balkonom in večjo teraso, ki stoji ob travnikih.

Pes je član družine, enakovreden vsem

„Preden smo si umislili kužka, smo se odločili, da bo enakovreden član družine, da bo ves čas z nami. In res. Zjutraj skupaj v šolo peljemo otroke, nato gre z mano v službo. Otroci so zadolženi za popoldanske sprehode. Z nami hodi na potovanja. Že od malega smo ga navadili na vožnjo v avtomobilu in se brez težav vozi po več ur,“ nam je zaupala lastnica psa.

Beagle – lovski pes

„Beagle je lovska pasma, zato znajo biti sprehodi kar pestri. Otroka ga vedno vodita na povodcu. Z možem pa ga tudi spustiva, predvsem med vikendi, ko ne pelje vlak in ni strahu, da bi tekel čez polje in čez tirnice. V kolikor je na sprehodu sam, brez zunanjih motilcev – drugih kužkov, ptic … –, je Čip zelo poslušen kuža. Nori in divja, vendar vedno ob klicu pride k lastniku. Ima tudi vaškega prijatelja Arona. To je največje veselje, ko ga srečamo na sprehodu.“

Izdelki, ki vam lahko pridejo prav za vzgojo psa

Pes je priden tudi doma

„Kadar je Čip doma, je zelo miren kuža. Odkar ga imamo, ni zgrizel še nobenega kosa pohištva. Za pasmo Beagle pravijo, da so zelo požrešni. Zato smo zelo disciplinirani pri hranjenju. Količino hrane ima porazdeljeno na tri obroke. Za kosilo dobi surovo meso ali konzervo, zjutraj in zvečer pa brikete,“ je povedala.

„Olly in Čip pa sta najboljša zabava v hiši. Ko sta razpoložena in se igrata, sta res zabavna in smešna. Divjata po stanovanju, se grizljata za tačke in uhlje, umivata, polna živalskih norčij. Navadno je pobudnik za igro maček. Zvečer pa skupaj zaspita, Čip pod mojo odejo, Olly pa nad odejo. Zvečer zelo rada iščeta bližino.“

Prehranjevanje in hrana za velike pse

Da bo vaš pes zdrav in vitalen v vseh obdobjih rasti, mu ponudite najboljšo prehrano. Hrana za pse različnih blagovnih znamk iz naše ponudbe je natančno predstavljena v prehranskem vodiču.

Pasje lumparije

„Pred kratkim je Čip ušpičil eno pasjo lumparijo. Ko nikogar ni bilo doma, si je iz jedilne mize postregel škatlo z 10 jajci. Sled jajc je vodila v njegovo hišico na balkonu. Sam pa je ležal na mojem vzglavniku in me gledal izpod čela in se tresel. Še kar kakšno uro je hodil s sklonjeno glavo in čim dlje od mene,“ je povedala in dodala, da v pasji šoli še ni bil. „Vendar ga bomo vpisali. Smo ga pa doma že zelo natrenirali na ukaze. Ve, kaj je prav in kaj narobe. Se pa le malokrat zgodi, da je Čip sam doma. A kadar je, nas pričaka s takim veseljem, da pravim, da mu bo rit odpadla zaradi miganja z repom. Res je lepo priti domov, ko te čaka takšno veselje.“

Pes je odlična družba

„Čip je res pravi družinski kuža. Kadar smo mi aktivni, nori z nami, kadar smo doma in počivamo, tudi on leži z nami na kavču in med vikendom podaljša lenobna jutra z nami v postelji. Vedno se mora stiskati ob nekoga in biti na toplem.“

Beagle – objavljeno v reviji Liza, letnik 2019

Beagle – od mladiča do odraslega psa v video prispevku

Z vami delimo še simpatičen prispevek, ki prikazuje rast psa pasme beagle. Če vas zanima še več informacij, lahko iščete pod iskalnim pojmom Beagle.

Razmišljate o pasjem mladičku? Kaj vse potrebuje pasji mladič v novem domu – pišemo v posebnem prispevku Pasji mladiček v novem domu.

Vabljeni, da delite svojo živalsko zgodbo z nami!

Rubriko o malih živalih in življenju z njimi pripravlja ekipa spletne trgovine ZaZivali.si. Če bi tudi vi radi delili zgodbo o vašem hišnem ljubljenčku in ste lastnik psa, mačke, želve, ptička, hrčka, pujska ali katere druge živali; ali pa poznate koga, ki bi rad delil navdušenje nad življenjem s hišnim ljubljenčkom v naši reviji, pišite na metka@zazivali.si. Veseli bomo vaše živalske zgodbe in nasvetov iz prve roke, pošljite tudi slike vašega ljubljenčka in objavili jih bomo v reviji Liza, na živalskem blogu, na Facebooku in na Instagramu.

Fotografije: osebni arhiv

Izdelki za pse akcija

V nadaljevanju predstavljamo trenutne akcije za pasje izdelke – spletna trgovina za male živali ima bogato ponudbo izdelkov za pse.


Naša spletna trgovina je ponudnik priznanih blagovnih znamk hrane za pse in mačke ter kakovostne opreme za male živali.

Psi

Pusti komentar

Nazaj
Pasje zobovje – nega in zdravje pasjih zob
Naprej
N&D hrana za pse – VODIČ (5 različnih linij)