Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Mačji triki – maček obvlada zanimive trike

Mačji triki

Bralka Suzana je za naš živalski blog predstavila triletnega mačjega nagajivčka, ki mu je ime Amigo. Mi pa v nadaljevanju predstavljamo še nekaj nasvetov, kako se mačji triki lahko vtisnejo v spomin vaši mački. Naj vam pri tem pomagajo še mačji priboljški.

„Mene osebno, mačja družba vedno razveseli in spravi v boljšo voljo. Velikokrat me spravi v smeh s svojimi igricami in vragolijami, ki jih izvaja,“ nam je zaupala Suzana, ki ima doma tri leta starega mucka, ki mu ne hodijo po glavi samo mačji triki. „Našemu nagajivčku je ime Amigo. Zelo rad se carta in zaspi človeku v naročju ali pa – seveda – v postelji, kjer ni sam.“

Maček, ki obožuje sneg

„Izjemno rad je na snegu, kjer izvaja 1001 vragolijo. Zelo rad mi ‘pomaga’ pri kuhanju, kjer je on vedno naš prvi okuševalec. Obožuje človeško družbo in je izjemno priden in cartljiv. Odlično se razume tudi z našim psom in hišnim kuncem,“ nam je zaupala ljubiteljica živali. „Jaz bi rekla, da je življenje brez mačke dolgočasno. Sicer se zgodi tudi, da kaj ušpiči, ampak se zelo hitro zave, česa ne sme.“

Mačji triki in terapevtske lastnosti mačk

Amigo je maček, ki obvlada učenje, v svojo korist, seveda. „Naučil se je nekaj trikov, ki niso povsem tipični za mačke, saj namreč sede na ukaz in tudi prosi za priboljšek, z mijavkanjem,“ nam je zaupala njegova lastnica, ki je opazila, da so mucki lahko ‘živalski terapevti’. „Mačke velikokrat delujejo terapevtsko in so vedno ob človeku, ko začutijo, da je kaj narobe. Hitro umirijo človeka in nekako čudežno poskrbijo za to, da človek pozabi na vse težave, ko ob sebi vidi mucka, kako išče človeško pozornost in toplo roko za božanje. Imeti mačka, pomeni imeti dobro družbo. Nikoli nisi povsem sam.“

Negovanje mačke

„Kar se tiče nege, se mi zdi, da veliko dela z njim ni, ker je izjemno priden, miren, zdrav in čist mucek. Potrebuje pa družbo človeka, saj je zelo rad v središču pozornosti.“

Jaz bi rekla, da ti ob mačku ni nikoli dolgčas in da hiša, v kateri ni mačke, ni dom.

Vabljeni, da delite svojo živalsko zgodbo z nami!

Objavljeno zgodbo smo delili v reviji Liza (letnik 2019) – rubriko o malih živalih in življenju z njimi je pripravljala ekipa spletne trgovine www.zazivali.si. Če bi tudi vi radi delili zgodbo o vašem hišnem ljubljenčku in ste lastnik psa, mačke, želve, ptička, hrčka, pujska ali katere druge živali; ali pa poznate koga, ki bi rad delil navdušenje nad življenjem s hišnim ljubljenčkom v naši reviji, pišite na metka@zazivali.si. Veseli bomo vaše živalske zgodbe in nasvetov iz prve roke, pošljite tudi slike vašega ljubljenčka in objavili jih bomo na živalskem blogu, na Facebooku in na Instagramu.

Če potrebujete nasvet glede negovanja mačke, se oglasite v naših trgovinah po Sloveniji – vabljeni v trgovine ZOO Slonček.

Mačji triki

Mačke kot ljubljenčke lahko naučimo zanimivih trikov, čeprav veljajo za bolj samosvoje. Mačja inteligenca ne zaostaja za pasjo inteligenco učenja trikov, tudi sposobnosti mačk so odlične, ko se je treba učiti, le pripraviti jih je treba in primerno motivirati. Zato je naučiti mačke kakšnega trika bolj zahtevno. S priboljški za mačke je to seveda precej lažje.

Pri učenju mačjih trikov naj vam pomagajo še naslednji nasveti:

  • Motivacijo za učenje spodbudite s priboljški za mačke: Mačka, ki si želi svoj najljubši priboljšek, bo do neke mere lahko ohranjala koncentracijo pri učenju trikov.
  • Učenje mačke naj bo časovno kratko: Zavedati se je treba, da se bo mačka hitreje naveličala učenja kot pes, zato je učenje trikov pri mačkah treba razdeliti na kratke sekvence.
  • Pohvalite mačko in jo nagradite za izveden trik: Ko mačka opravi želeno nalogo, jo je treba pohvaliti in nagraditi.

Veseli bomo, če boste v komentarju delili tudi vaše izkušnje z mačkami.


Naša spletna trgovina je ponudnik priznanih blagovnih znamk hrane za pse in mačke ter kakovostne opreme za male živali.

Še več vsebin o mačkah na živalskem blogu …

Mačke Hrana za mačke Oprema za mačke

Pusti komentar

Nazaj
Sobivanje pasem – vaše izkušnje
Naprej
Nemški ovčar in pasji hotel