Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Zelenjava v pasji hrani

Pasja prehrana z zelenjavo

Zelenjava v pasji hrani: Zakaj je treba v pasjo hrano dodajati zelenjavo?

Ker je zelenjava bogata s hranili in vitamini, se priporoča njeno vključevanje v vsakodnevno prehrano psov, v kolikor psi niso hranjeni z briketirano hrano.

Koliko zelenjave?

Dnevni obrok psa naj bi vseboval med 15 in 25 odstotkov zelenjave. Pri tem pa je pomembno, da se psu že od mladosti pripravlja raznolike obroke. Tako se bo že kot mladiček navadil na različne okuse živil. Ki se po teksturi in okusu ter hranilni vrednosti ter vsebnosti vitaminov, mineralov in vlaknin lahko razlikujejo glede na potrebe različnih psov. Tako pasjih mladičkov kot tudi starejših psov.

Raznoliki obroki v pasji prehrani

Ne pozabite, da mora uravnotežena pasja hrana vsakodnevno vsebovati tako meso ali ribe, kot tudi testenine (lahko jim je dodana zelenjava!), riž oziroma živila z ogljikovimi hidrati. V prehrano psov je treba dodajati tudi kakovostna olja, ki so vir maščobnih kislin.

Vitamine, minerale in vlaknine pa pes lahko zaužije z zelenjavo v jedeh. Če je te v vsakodnevni prehrani psa dovolj, mu ne bo treba dodajati vitaminov. In mineralov, ki se nahajajo v prehranskih dopolnilih za pse, ki pa jih pes v določenih obdobjih ali letnih časih tudi potrebuje za ohranjanje zdravja. Pomembno je vedeti, da se lahko zelenjava v pasjo prehrano vključuje tudi surova, ne samo kuhana.

Zelenjava naj bo izbrana, sezonska in kakovostna – izogibati pa se je treba čebuli, česnu, poru … Najmanj tvegate z nakupom briketirane hrane!

Kateri zelenjavi se morate izogibati?

Zelenjava v pasji hrani ima svoje zakonitosti! Pri kuhanju pasjih obrokov doma morate paziti, da v pasjo prehrano ne dodajate pora, česna in čebule. Prav tako odsvetujemo dodajanje drobnjaka. Navedena hrana povzroča hemolitično anemijo, zato se ji izogibajte.

Prav tako psu ne ponujajte avokada, saj vsebuje snov persin, ki je za pse strupena. Previdnost glede omenjenih živil pri pripravi pasje hrane torej ne bo odveč. Naj pa vas pomirimo, da je na voljo zares raznolika zelenjava, ki bo poskrbela za pasje zdravje in dobro prebavo.

Korenje je odličen zelenjavni prigrizek za psa, občasno pa mu privoščite tudi kakšen pasji priboljšek.

Koristna zelenjava za psa

Psi lahko ponudite korenček – svež korenček je lahko tudi pasji prigrizek. S katerim bo pes očistil zobovje (kot to počne s tršimi pasjimi priboljški), liste in stebla solate. Ponudite mu lahko ohrovt in zelje, fižol in grah, skuhate mu lahko tako brokoli kot tudi cvetačo s krompirjem. V pasjo prehrano lahko dodate tudi repo, za boljši okus celo zeleno. Ko boste vašemu kosmatincu vsakodnevno pripravljali sveže kuhane obroke, pa bodite predvsem pozorni na sol. Te naj bo v prehrani čim manj!

Če ni časa za kuhanje pasje hrane

Če pa vam vsakodnevne obveznosti ne dopuščajo, da bi psu pripravljali kuhane obroke, imamo v naši spletni trgovini na voljo nabor odličnih briketiranih hran Exclusion, Golosi, Royal Canin, Cibau, Monge, N&D, Taste of the Wild …, ki bodo zadovoljili dnevne potrebe po hranilih vsakega pasjega organizma, prav tako pa so na voljo tudi različni okusi pasjih hran, da vaši ljubljenčki ne bodo prikrajšani za okusen obrok.

Po zelenjavo na tržnico, še raje pa bi pes zavil v specializirano trgovino za male živali po kakovostno hrano in opremo. Njegov nos že ve!

Pa dober pasji tek želimo!

Spletna trgovina s hrano za pse, hrano za mačke in opremo za male živali www.zazivali.si vas vabi k ugodnim nakupom – preverite naše aktualne kode s popusti. Vabljeni tudi v naše trgovine ZOO Slonček.

Hrana za pse

Pusti komentar

Nazaj
Pasji priboljški naj bodo čim bolj trdi
Naprej
Zahodnovišavski beli terier je aktiven član družine