Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Morski prašički in vitamin C

Morski prašiček

Morski prašički tako kot ljudje sami ne tvorijo askorbinske kisline oz. vitamina C, torej ga morajo dnevno zaužiti s hrano. Zato morate o (pre)hrani morskih prašičkov vedeti nekaj posebnosti!

Kakšno hrano ponuditi morskemu prašičku?

Poleg kupljene hrane z dodatkom vitamina C morskemu prašičku dnevno ponudite svežo zelenjavo in sadje. Koščke sveže zelenjave ali sadja (korenje, solata, jabolka …) dobro osušite. To je zelo pomembno, preden jo ponudite svoji živali. Mokra hrana namreč pri glodavcih lahko povzroči prebavne motnje. Pomembno je tudi, da je hrana sobne temperature, mrzla hrana namreč lahko draži želodec glodavca. Tudi izredno sladko sadje (banane, jagode, hruške …) naj bodo na razpolago redko, le kot posladek za vašega morskega prašička.

Nasvet za urejeno prebavo morskega prašička

Da morski prašiček ne bo imel težav s prebavo, mu dnevno ponudite seno, ki je bogato z vlakninami. Morski prašički imajo seno radi, saj je blagodejno za njihovo prebavo.

Če bi radi izvedeli še kaj o morskih prašičkih, poiščite prispevke na to temo na našem živalskem blogu.

Izdelki za glodavce so na voljo tudi v naših trgovinah ZOO Slonček. Vabljeni, da nas obiščete. Po naših najboljših močeh vam bomo svetovali primerno opremo in hrano za vašega morskega prašička.

Male živali splošno Hrana za male živali

Pusti komentar

Nazaj
Sterilizacija mačke – vse, kar morate vedeti!
Naprej
Posoda za počasno hranjenje – za požrešne pse