Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Morski prašiček ima lahko težave z zobmi

Morski prašiček

Morski prašiček je glodavec, ki ima stalno rastoče zobke. Morski prašički morajo zato tudi redno obrabljati. Če jih ne brusijo, zobje lahko preveč zrastejo in jih ovirajo pri jedi.

Da bodo zobke redno brusili, jim ponudite:
– trdo briketirano hrano
– svežo zelenjavo in sadje: hrano, ki je bogata z vitaminom C
– seno, ki poskrbi za zdravo prebavo
– lesene dodatke v obliki igračk: lesene žogicelesene palčke, leseno sadje in zelenjavo
– mineralne kamne

Kaj storiti, če so zobje predolgi?

Če opazite, da so morskemu prašičku zobje preveč zrasli in ga ovirajo pri jedi, ga odpeljite na pregled k veterinarju, ki bo moteče zobke poščipal ali pobrusil.

Morski prašiček je priljubljena domača žival. In kot vse male živali potrebuje osnovno opremo in hrano za glodavce.

Morski prašiček kljub takemu imenu ne spada med prašičke. Morski prašički iz rodu Cavia obsegajo več kot 20 različnih vrst. Najbolj poznana in najpogostejša vrsta je ravno Cavia porcellus – to je navadni morski prašiček (Cavia porcellus je tudi znanstveno ime).

Morski prašički so priljubljene domače živali, ki spadajo med manjše domače živali s kratkimi tačkami in nežnim kožuščkom. Posebno pozornost je treba posvetiti zobkom morskih prašičkov.

Izdelke, ki so omenjeni v prispevku, lahko naročite preko spletne trgovine www.zazivali.si ali pa jih naročite v trgovini ZOO SLONČEK, na telefonski številki 040 452 012.

Male živali splošno

Pusti komentar

Nazaj
Dopust s psom – načrtovanje
Naprej
Surova hrana za pse Petman, ki zagovarja BARF filozofijo