Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Mačja meta – kako deluje na mačke?

Mačja meta - kako deluje na mačke

Mačja meta – kako deluje na mačke? Mačja meta je izredno priljubljena rastlina med mačkami. Že ime je dobila zaradi dejstva, da privlači mačke. Zato jo dodajajo mačjim igračkam.

Mačja meta – koristna za preganjanje dolgčasa

Vonj mačje mete mačke dobesedno začara. Zelo jih privlači in na nek način omami, ima pa tudi koristne posledice na mačje razpoloženje. Mačke imajo zelo rade mačje blazinice, ki so polnjene z mačjo meto. Igrače z mačjo meto mačke rade žvečijo in se ob njih drgnejo. Tako preganjajo dolgčas in pozabijo na kakšno lumparijo, ki bi jo sicer storile.

V hipu preusmeri pozornost

Če mački ponudite mačjo igračo, ki vsebuje mačjo meto, boste njeno pozornost takoj preusmerili na igračo zaradi vonja mačje mete. Tako bo mačka prenehala zganjati lumparije in se posvetila mačji meti. Mačke, ki imajo na voljo igračke z mačjo meto, se hitreje umirijo in manj pogosto uničujejo pohištvo ali cefrajo rože. Muce se ob igrači z mačjo meto rade igrajo, jo premetavajo, se ob njo drgnejo ali po igrači valjajo.

Mačje igrače, med katere smo uvrstili tudi takšne z mačjo meto, naj zamotijo vašo mačko.

Pozitivne posledice

Dejstvo je, da mačja meta vpliva na mačje vedenje, saj mačka postane bolj nežna, pogosteje prede in se raje in več crklja. Tudi mačke, ki se nerade božajo, se po igri z igračko, ki vsebuje mačjo meto, raje božajo. Tudi redkeje grizejo in manjkrat izražajo svoje nezadovoljstvo.

Čeprav mačke podivjajo in se obnašajo, kot bi bile drogirane, naj poudarimo, da mačja meta ni droga in za muce nima stranskih učinkov. Vplivi mačje mete so le pozitivni – tako na vedenje in razpoloženje ter splošno zdravje mačk.

Mačja meta – kako deluje na mačke?

Igračke z mačjo meto po poročanju številnih skrbnikov mačk odpravljajo slabe navade mačk v domovih. Mačke so po igri z mačjo meto v igračah precej bolj umirjene, delujejo veliko bolj zadovoljne in se raje crkljajo. Kar pa je najpomembnejše – njihovo vedenje je manj destruktivno – redkeje jim pride na pamet uničevanje pohištva, praskanje kavčev, plezanje po velikih rožah ali razmetavanje zemlje iz lončnic ter prevračanje predmetov v vašem domu.

Preizkusite igračke z mačjo meto in se na lastne oči prepričajte, kakšne prednosti imajo igračke z mačjo meto na vašo mačko. Te igračke lahko mačka uporablja daljši čas, saj se ne razdišijo tako hitro. Uporabite lahko tudi sprej z mačjo meto in osvežite vonj igračke za vašo mačko. Sprej z mačjo meto lahko uporabite tudi za praskalnik, saj se bo mačka na njem zaradi mačje mete raje zadrževala. Opazujte, kako vaša mačka pred vašimi očmi postaja bolj srečna. Opazujte njeno naravno razigranost in kot posledico tudi sproščenost ter splošne pozitivne spremembe glede cartanja in primernega vedenja.

Spodaj predstavljamo nekaj igrač za mačke, ki jih odlikuje mačja meta.

Vse mačje igrače z mačjo meto iz ponudbe naše spletne trgovine si lahko ogledate v naših trgovinah po Sloveniji – vabljeni v trgovine ZOO Slonček. Vabljeni!

V nadaljevanju pa še nekaj izdelkov za mačke iz naše ponudbe za vaše mačje ljubljenke.


Naša spletna trgovina je ponudnik priznanih blagovnih znamk hrane za pse in mačke ter kakovostne opreme za male živali.

Mačke Oprema za mačke

Pusti komentar

Nazaj
Pasja torta in praznovanje pasjega rojstnega dneva
Naprej
Iskanje po spletni trgovini za male živali s pomočjo oznak