Uporabite kupon za 10% popust HRANA10 na suho hrano za pse in mačke blagovne znamke Exclusion. Kupon lahko vnovčite v košarici. Brezplačna dostava za naročila nad 34,99 €!

Shopping cart
0,00€

Hrček in ponočevanje

Hrček in ponočevanje

Hrček in ponočevanje je nekaj povsem običajnega pri skrbnikih hrčkov, ki so vajeni veselja svojih malih živali podnevi in hrupnih aktivnosti ponoči.

Čeprav so hrčki po naravi nočne živali, jih je mogoče navaditi na aktivnosti podnevi. V dobro opremljeni kletki radi zganjajo hrup – predvsem ponoči. A jih lahko z malo potrpežljivosti navadite na dnevni ritem.

Kako?

Ko se čez dan zabubijo v svoji vati, jih s hrano zvabite iz toplega brloga in jim v kletko nastavite igrala. Hrčki vam bodo najbolj hvaležni za kolo. Razveselili pa se bodo tudi tunelov in lestev ali mostov, s pomočjo katerih bodo plezali na različne nivoje kletke. Hrčki po kletki radi raziskujejo in to raziskovanje jim jemlje energijo.

Navajanje na dnevni ritem hrčka je zelo enostavno!

Kako se lotiti navajanja na dnevni ritem? Počasi in vztrajno morate prestavljati vsa igrala v kletki hrčka. Na začetku igrala vsako noč vzemite ven iz kletke, da hrčki ne bodo po nepotrebnem zganjali hrupa. Opremo jim vrnite v kletko naslednje jutro. Naslednji večer ponovite in tako nadaljujte vsak dan. Dosledno odstranjujte igrala, ki zganjajo hrup.

In slej ko prej se bodo navadili na nov ritem, ki bo prijaznejši do vašega spanca. Hrček in ponočevanje bo tako postala preteklost – le smešen spomin na obdobje v vašem življenju.

Male živali splošno

Pusti komentar

Nazaj
Surova hrana za pse Petman, ki zagovarja BARF filozofijo
Naprej
Beli švicarski ovčar je pasma z nezahtevno belo dlako